• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RAILAJEZEŘÍ-ZÁMEK SNŮ A SPLĚNÝCH PŘÁNÍ
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    Jen pro inspiraci....
    Giselle - Dutch National Ballet - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=C4jl-Uf8A84&feature=share



    hromada mrtvých baletících nevěst! Ten nástup je fakt strašidelnej IMHO
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    RAILA: Ty jo to je pěknej plakát!! Fakt paráda!
    RAILA
    RAILA --- ---
    Tady je plakát:)
    Šiřte jako o život:)

    plak%C3%A1t2+copy.png (4416383 B)
    RAILA
    RAILA --- ---
    MIHAI: Co Vlkodlak?:) Nenáročné, není nutná větší příprava..navlíkneš hadry, my tě rozcucháme...:)
    A nebo průvodci..kvalita je třeba vždy:))
    ELVOTHIEN
    ELVOTHIEN --- ---
    Raili, zlato, hoď sem plakát ke stažení, ať ho můžeme volně šířit ;-)
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    Hlásím se prakticky na cokoliv, kde nebude potřeba krom samotného vystoupení hnout prstem. Nemám ani čas ani energii něco dopředu vymýšlet a nebo připravovat. Co se kostýmu týče, mám pár rozdrbaných hadrů a drákulovský plášť.
    RAILA
    RAILA --- ---
    PŘÁTELÉ:)))
    Strašení se kvapem blíží:)
    Prosím přihlašujte se závazně sem či do posty, musíme domluvit postavy.
    Hledám zombie k alchymistovi.
    Přízraky do UV chodby
    Krvavé panenky k upírům a upírky.
    Smečku vlkodlaků.

    Letos je třeba 4 párů průvodců..průvodci se mi prosím hlašte do pošty:)

    Sledujte nástěnku, postupně budu doplňovat rozložení lidí v jednotlivých místnostech:)
    RAILA
    RAILA --- ---
    PERTAKOIN: I já moc děkuju:)))Budu se těšit na vi v praze a pak rozhodně na Zahájení:))
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    MIHAI: Děkuju za záchranu akce, nakonec to bylo vlastně docela milé. Dokázal jsi z té beznadějné katastrofy vytřískat nemožné. A přitom jsi se tvářil klidně a v pohodě a nedělal žádné nesmyslné stresy. Já bych z toho šílela, máš můj obdiv. Pod Tvým vedením bych do toho snad i byla ochotná jít znovu.

    A taky moc děkuju Máše! Bez ní bych byla úplně, ale úplně ztracená.

    RAILA: Na strašení nemůžu, tentokrát dávám larpu přednost já. Poslední Mytágohraní nelze vynechat.
    RAILA
    RAILA --- ---
    Děkuji velmi a mnoho všem zúčastněným...hlavně za výdrž, statečnost a ochotu.
    A Mihaiovi, že za mě přebral nevděčnou práci organizátora a zvládl ji úžasně.

    A teď prosím, vzhledem k tomu, že času málo, pojďme vymýšlet strašení..:)
    Kathy prý navrhuje vlkodlačí smečku...jsem pro, už je to dlouho od té poslední a měla úaspěch, umělou krev dodám:)

    Mám nový upíří salon..zatím v hlavě, koncept se rodí:)

    Co na chodbu?musíme se zbavit bludiště..co tam?:)

    Je volná Alchymistická dílna..
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    Za mě tentokrát z pozice neangažovaného návštěvníka - lanařila jsem maminky z širokodalekého Mostecka na "antický den v duchu O poklad Anežky České", ovšem ve čtyři hodiny odpoledne, což je prostě čas pro matky s dětmi, jsem viděla jednu místnost s dívčím výkladem o antické kráse (moc dobré!) a druhou se scénkou o Prométheovi.. celých sedm účinkujících. Předtím i potom klasická prohlídka s výkladem průvodce. Tak nevím :-/
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    Už nikdy více, aneb shrnutí.
    Letošní netradiční časně podzimní Jezeří bylo průser snad ve všech ohledech. Nevím, kde začít, tak začnu hned od začátku :)

    Koncept
    Koncept akce byl špatný. Nevím, nakolik to byla v komunikaci „my“ vs. personál zámku, ale tak, jak to bylo teď, už fakt ne! Hodinová standardní prohlídka se na cca 15 minut provedla naší antickou částí, kde my jsme odehráli „divadýlko“, načež průvodci suchopárně okomentovali danou prostoru a šlo se na další lokaci. Atmosféra sakum prdum žádná a nebyla ani reálná možnost jak jí navodit. Dalším nedotaženým aspektem byly počty návštěvníků. V prvních prohlídkách jich bylo maximálně 5, ke konci i přes 30. Tenhle systém: NEVERMORE.

    Organizace
    Dalo by se to odbýt jedním slovem „žádná“, ale to by bylo poněkud nepřesné. Nějaké náznaky organizace byly (přijelo pár lidí, někteří z nich měli i název svého programu, taška s kostýmy a metráží byla vedle zkáze nepodléhajícího jídla jak bylo řečeno), ale bylo toho žalostně málo. A to co nebylo a přesto bylo slíbeno, to fakt zabolelo.
    Ze slíbených špendlíků se vyklubaly gumičky, ze stuh tkaničky a z 15 porcí gulášovky se vyklubalo chabých 9 a ještě se po nás chtělo 500,- Tady odbočím a trochu se rozepíšu.

    Polévka byla celkem OK, ale rozhodně bych jí nenacenil na 33 Kč za porci (v případě 15) a už vůbec ne na 55 Kč. Když zjistil personál kantýny, že nás není tolik, kolik se čekalo, podle mého nás solidně okradli. Na tabuli před okýnkem se objevila gulášovka i v nabídce a po skončení akce bylo v lednici asi 9 zavíracích mističek se samostatnými porcemi. nám polévka vyšla, takže jsem to na místě nehrotil, ale za polévku bych na Railině místě nedal víc, než 250. A dohodnout se předem na podmínkách taky neuškodí, protože telefonáty s paní majitelkou, která čeká na Railino zavolání co a jak, odtažité pohledy personálu a soucitný výraz pana Buřta, který nás nechtěl nechat o hladu chtěl to „nějak zařídit“ – to fakt nemám zapotřebí
    .
    Program (scénky) byl, co se týče organizace, průšvih. Co bylo připraveno dopředu byl diskobolos a v pátek večer vymyšlená kathyhostina. Malá Hanka vůbec nedorazila (Bětka v sobotu v 8 ráno hledala Railu, aby jí to vzkázala). Bětčina skupina znala akorát název své scénky s tím, že „Mihai vám všechno řekne, on to má všechno pod palcem“ a Mihai věděl, že tahle scénka je přece pořešená, ne? Že všichni ví, co mají dělat a jaké mají kostýmy... Takže půl hodiny před začátkem prohlídek jsme museli něco vymyslet. Něco jiného a zahratelného, což se nám nakonec povedlo a všem zúčastněným patří můj dík. Dál se tu vyskytly dvě osoby, které naopak neměly žádnou roli. Máša například přijela s tím, že bude průvodce, protože se jí to nikdo neuráčil včas vyvrátit. Nakonec se dívky daly dohromady a jejich ochutnávka antického salónu krásy byla poučná i zajímavá.

    Zázemí
    Lednička s našimi potravinami byla celý pátek nepřístupná, stejně tak i během sobotního snídaňového času. Zámecký personál dorazil 20 minut před 1. prohlídkou a do zámku jsme se poprvé dostali až v 9:55 (začátek byl v 10). Absolutně žádný čas na přípravu místností, zkoušku na místě, nic. Od pátku až do sobotního dopoledne se na Jezeří neobjevil nikdo, kdo by nám otevřel zámek, zpřístupnil ledničku a nebo se s námi domluvil, jak bude akce probíhat.
    Místo klasického pocitu, že jsme něco víc, se dostavil pocit, že jsme tu navíc.

    Nasazení
    Na Jezeří už asi každý jede s tím, že bude v nepříznivých podmínkách a pod tlakem vydávat ze sebe to nejlepší, improvizovat a překonávat své možnosti. V této situaci poněkud nechápu, jak je možné, že se Raila s nasazením vrhne do organizování nevyzkoušené akce a pak to v půlce vzdá a dá přednost pražskému LARPu. A vtipné je, že někteří vůbec nevěděli, že Raila nedorazí. Ach ta informovanost...
    Stejně tak mě mrzí, když se musí poslední 2 prohlídky obejít bez jedné ze 4 scének, protože když musí odjet jedna ze 4 účinkujících, tak už to asi nemá smysl. V tomhle případě mě to mrzí i v osobní rovině, protože jsem se musel všeho dopídit sám, místo toho, abych se to dozvěděl od odjíždějících osobně.
    Vzhledem k tomu, že jsem tuhle pasáž nazval „nasazení“, tak si rozhodně zaslouží velikou pochvalu a nehynoucí dík všichni ti, kteří přijeli a vydrželi až do konce!

    Budoucnost?
    Za mě jednoznačně ne, nebo aspoň diametrálně jinak. Zahájení a strašení – to je něco jiného, ale tuhle pseudoakci už nikdy víc. Ani jako účinkující a už vůbec ne jako blbec, který musí na místě řešit všechna výše zmíněná organizátorská pochybení.
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    PERTAKOIN: Auto nemám, takže jsem jen navrhla možné alternativy, jak říkám dřív jsme takhle jezdívali.. V Litvínově jsme se stavili v pajzlíku na nádraží a pak pěkně potmě s krosnama do krpálu vzhůru na Jezeří :))

    MIHAI: Joo díky :) Já jsem si vůbec nemohla vzpomenout jak to přesně bylo...
    MIHAI
    MIHAI --- ---
    Vesnice se jmenuje Černice. Netuším, kdy skončíme s turnajem a kdy budu moct vyrazit na Jezeří, ale v pozdních hodinách (tak předběžně kolem sedmé a dál) už bych mohl pomoct aspoň s báglama.
    Pro případ nouze mám číslo 602 646 116.
    Autobus 14 pojede v 15:00, 17:00 a 19:00 z autobusového nádraží Litvínov.
    Jinak se z Litvínova moc nedostanete - leda auto, taxík nebo pěšmo :(
    PERTAKOIN
    PERTAKOIN --- ---
    KATHY_: Co si pamatuju z jara, tak měly ty autobusy z Litvínova v sobotu tak příšerné intervaly (snad přes hodinu), že jsme jeli taxíkem. Zítra je svátek, tak to bude možná ještě horší, a taxíku bych se opravdu moc ráda vyhnula.
    KATHY_
    KATHY_ --- ---
    NEWBIE: Z Mostu se dá dojet do Litvínova a odtamtud do té vesničky pod Jezeřím, ale nevím jak to jezdí ani jak se ta vesnice jmenuje - to bude vědět někdo místní. Jezdili jsme takhle na Jezeří dřív.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    My jsme ochotní s dopravou Most-Jezeří vypomoct v pátek večer, jen Mihai má celý pátek softballový turnaj, nevím, jak to bude zvládat časově, ale snad kolem té sedmé už by to neměl být problém..
    NEWBIE
    NEWBIE --- ---
    Cesta zpět je stejně komplikovaná, pokud se nenajde nikdo, kdo by jel do Prahy autem, pak bychom totiž mohli jet až v neděli ráno (v sobotu v noci vlakem za dvě stovky se mi moc nelíbí, radši bych jel ve dne busem za stovku), leda bychom stihli v 18.34 být v Mostě na 1. náměstí, což s poslední prohlídkou v 17.00 nevypadá moc reálně.

    V neděli to jezdí v 7.50, 9.06, 12.06 z 1. náměstí do Dejvic, zase hodinu a půl.

    Díky dík předem.:)
    NEWBIE
    NEWBIE --- ---
    Z Prahy zřejmě nikdo autem nejede, takže navrhuju Kavkou z Dejvic 17:25 do Mostu 18:46 http://jizdnirady.idnes.cz/detail/?p=MTA2NzM3NzQ4JTE5ODU5NCU- ,zatím to vypadá na tři lidi (Newbie, Pertakoin, Morgaine). Byl by někdo ochotný nás před sedmou nabrat na 1. náměstí (případně kdekoli podle řádu) a přivézt nás na Jezeří?

    Později už bychom na zámek přijeli za tmy a dřív je možná moc dřív, připadá v úvahu příjezd do Mostu v 16:43, 15:57, 14:05 z Dejvic o hodinu a půl dřív.

    Kontaktní údaje jako telefonní čísla bych řešil přes poštu.
    RHIAN
    RHIAN --- ---
    KADOUS: To je v klidu, táhnout se odněkud z jižních Čech na v podstatě půldenní akci je beztak asi zbytečné, a když do "zachraňování" a pomáhání Jezeří vleze rodinná akce, je to furt pochopitelnější, hodnotnější a s vyššími cíli nežli třeba larp ;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam