• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHGuerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení)
    TSOH
    TSOH --- ---
    LEMS: neprocital jsem celou diskuzi par dni dozadu ale na tohle reagovat fakt musim...
    brani ti nekdo tu skruž natřít ? nebo jinak vyzdobit dle sveho vkusu jak píšeš ? ale patrne jen cekas co se kde objevi a pak vyrukujes s kritikou - to je koneckonců vždy nejsnažší...
    mimochodem skruž jako zasobarna písku za ucelem posypu kolejí ... to jsem nevidel ani v Sofii... zakze silne pochybuju ze timhle se nekomu uškodilo... a když ano tak si tam Dopravni podniky daji aspon normalni box na pisek (stranou od přechodu), kterej nebude nikoho lakat k plneni odpadem...
    ------
    k anketě - upřesňuji za sebe ,,kdykoli v tydnu po praci 18-21 hod. ,, s dodatkem po dohodě,, ... (rychlé a rozumne dohode.. :)
    ----------------
    jinak bych jeste pripomenul ze co do vysadby bych se priklanel k rostlinam a stromkum, ktere jsou jiz predem urceny k zahube... jak se psalo - co jsou v prikopech u silnic atd...
    ...
    a jeste ctu...LEMS: ,,velka skoda energie ,, ??? co to meleš ? pokud to potěší třeba jenom jednoho člověka (mimo lidi co to dělali) tak to učel plní... ale je fakt ze hafo lidi dela jen aktivity ciste ucelove ku svemu prospechu... je mi jich líto...
    co se tyka potuchy o estetice a o mestsky zeleni jak pises.... tak se podivej kolem sebe... (a třeba si přečti něco od Cílka...)... , Lemone , ... nejak jsem si vzpomenul na jeden forek... http://www.fuxoft.cz/redmeat/character--citron.htm
    --------
    ale hadat se tu nehodlam... ztrata casu... :)
    ISIS
    ISIS --- ---
    SEPHORA: v tom pripade mohu vicemene kdykoli (pokud nemam neco jinyho :D ..neumim se zaskatulkovat. po zkouskach mam prazdniny ... a pokud nemam jednu ze svych 6 smen v mesici, tak mam volny program. nebo pokud zrovna neodjedu nekam z phy. zatrhla jsem teda co mi prislo nejvystiznejsi no 0:)
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    ISIS: jinak anketa je vyhledove. obecne kdy mas cas. chapu, ze ted cerven komplikace
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---

    ISIS: proc by se nedrzeli zee :) viz fota: SEPHORA:
    ISIS
    ISIS --- ---
    btw. kamarad ze dnes sel kolem skruze a ze minimalne polovina kytek se urcite drzi, dokonce je zalil a zacal vybirat vajgly, ale bylo toho moc a uz musel jit.. ale treba to nakonec jeste vydrzi.. pristi tyden to nafoti..

    ad anketa: ja bych mela casu hodne, ale mam ted zkousky, a je to masakr. nevyhovuje mi zadna odpoved z ankety. u me zalezi predevsim na tom, co je zrovna za tyden - tedy jestli zrovna dodelavam neco do skoly nebo to nespecha ...ted zrovna nemam cas na nic, az do uterka. pak se uvidi.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    KAREN: hele uznávám, že vám do toho budu jen rejpat, bo jsem v Brně a tak na Letné ruku k dílu nepřiložím, ale hlínu řešte podle toho, co tam chcete sázet a jakou zeminu takové kytky chtějí.

    Jde promíchat s pískem, jde promíchat třeba s nějakou hrabankou z lesa, když ty kytky chtějí kyselejší, popřípadě s rašelinou z nějakéhou zahradoshopu, nebo třeba s koňskými koblížky, asi ani třeba sláma by ve spoustě případů neškodila.

    Nejdřív vymyslete co chcete sázet - progooglete a nebo prolistujte knihy o tom, co takové kytky chtějí a pak budete ušetřeni takoýchhle rýpání.

    Popřípadě když k tomu přidáte něco o ekologickém zahradničení, tak si budete moct nakombinovatk takové kytky, které si budou navíc prospívat.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    KAREN: z pole a nebo nekdo navrhoval.... vykopat to nekde i tam.... ne samo v parku, ale treba v nejakym koute nebo po svahu, kde to nevadi. tim by se to vyresilo a usnadnilo.
    tu asi nevyresime. uprimne se neresila nikde, ty rostliny to zvladnou.... dno je z kamennych kostek. pokud nebude prutrz mracek, nemelo by to vadit. na skale taky roste porost a nepropousti to vodu
    KAREN
    KAREN --- ---
    dalsi predmety k diskuzi;):

    - odkud bude hlina?
    - jak vyresit drenaz?
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    KAREN: jojo, jako takova okruzi.
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    jestli to hreje v zime, tim lip :)))) ale urcite to nijak nehreje.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SEPHORA: aha, a k tomu osazeni a materialu - jakoze udelat takovej lem kolem toho sopouchovyho ostruvku a ten osazet?
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    KAREN: bude to podle me vetrani pro bunkry, co jsou pod letnou. nikdy jsem z toho nic unikat nevidela. no hlina tam neni zadna. ale zas neni takovej problem v pytly prinest i vetsi mnozstvi.... mist je tam dost. nemusi se davat vsude az po okraj. ale jen po stranach. popinavky se o zbytek postaraji sami.
    KAREN
    KAREN --- ---
    za sebe este raz rikam, ze tohle misto pro me neni uplne dobrej napad... podle fotky je tam hliny minimum - ? - a musela by se dat dospod drenaz, aspon mne to tak pride.
    na kolik materialu bys to tak odhadovala? mne pride, ze to bude chtit silenou spoustu... dalsi otazka: kdyz se to takhle vyplni a osazi, nebude z toho nejakej technickej problem? k cemu sou ty "sopouchy" a cela ta vec? nehreje to v zime?
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    KAREN: jo, uz je to v zahlavi....

    prosim, hlasujte v ankete, kdo ma jak kdy cas. zjistime tim, kdy se da vybrat nejlepsi termin.

    trochu jsem upravila nastenku a v zahlavi je mapka a fotky toho mista. driv jsme se bavili o tech fazolich a po obvodu uz si nevzpominam.... cekam navrhy.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SEPHORA: letna je tamta kominova betonova vec, ne? jestli teda nemluvis este o necem jinym...
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    KAREN: pockej, posilala jsem ty fotky z letne. tam se to da spojit i s peknym piknikem, udelam zahlavi. vydrz prtka :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SEPHORA: ok, no tak se poohlidnem po necem jinym este, asi je to fakt moc velky, nazivo sem se tam podivat nebyla...
    SEPHORA
    SEPHORA --- ---
    takze za prve jsem dneska zase zalevala! kyticky kvetou a zeleni se. Po minule navsteve nechybi zadna. je to moc pekne. dokonce jsou na nekterych nove zarodky kvitku, i u tech nejmensich afrikanu. nemela jsem cas vybrat jeste bordel, ale to snad zvladnu nebo nekdo jindy.
    Jinak doporucuju ted v obdobi veder, aby se tam nekdo stavil a prolil to. nejlip vecer.





    KAREN: jdu na to. ale to misto pred cajovnou, jak jsi navrhovala, uz jsem se o tom bavila s nekym a rikal mi, ze je to blbe misto. a navic si myslim, ze to je na zacatek opravdu velke sousto. ta zem je neuveritelne tvrda. a jestli nejsi zdatna (jako ze nejsi) kopat to bude vazne pruda.... lidi to uslapou, za den dva to bude jako ted. dala bych neco nefrekventovanejsiho.

    LEMS: :D promin, ale ... ja uz k tobe nemam co rict. nechces se tu radsi na vse vykaslat a jit o dum dal?
    KAREN
    KAREN --- ---
    Btw. koukam, ze prava na upravu home a zahlavi ma krome pana spravce Sephora - nechcete tam dat ty navrhovany mista a naky info treba, at se to trochu rozjede?

    Nebo to nechame skapat, kdyz sme takovy amateri? Na sazeni/seti mi pride nejlepsi doba ted na jare, pak uz to bude horsi a horsi...
    KAREN
    KAREN --- ---
    LEMS: LEMS: no dobre... ale jiste chapes, ze i zahradnici-amateri mezi nama sou. jak se pak divas na lidi, co nejsou zahradnici, a presto se snazej si udelat u domku peknou zahradku, i kdyz to treba nedelaj vubec odborne a chcipa jim to? nebo treba pred svym cinzakem na verejnym prostranstvi (majetku mesta) jen pro ten pocit, aby to meli u baraku hezky? a co pan nadrazak, kterej se snazi ve volnym case zvelebovat okoli svy stanice?

    chapu tvoji kritiku, ale ne kazdej ma zahradnickou kvalifikaci... a presto ma pravo na vlastni vysadbu - o tom se snad prit nebudem. nejde tu o to, jestli se nekdo cejti bejt povolanej, spis o snahu neco zlepsovat - i kdyz to samozrejme muze mit mouchy, jak to tak u dobrovolny "volnocasovy" aktivity bejva. co tu ctu tvy prispevky, tak proste gg z principu odmitas, protoze to v dtivy vetsine nedelaj odbornici na slovo vzaty. za touhle aktivitou ale stoji zaliba a radost ze sazeni+pestovani rostlin - byt se to deje neodborne.
    protoze odbornejch zahradniku neni tolik, a tech, ktery sou ochotny se do tohohle poustet, este mnohem min... my bysme samozrejme ocenili tipy a triky nebo i prednasku odbornika, kdyz se nakej nabidne - ale zatim ten impuls treba od tebe nevidim. takze podle me bude lepsi, kdyz nam poradis, jestli budes ochotnej, nebo kdyz se tu proste nebudes objevovat - rekla bych, ze by to bylo z velky casti pro tvy dobro... pac jestli k tomu nechces nijak prispivat, tak je to zbytecna ztrata casu a energie. imho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam