• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHGuerrilla gardening ♠ ♠ ♠ (partyzánské zahradničení)
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    ahoj, jasně adresa je správná. Pokud budeš chtít přivést a zasadit svůj stromek ještě nad rámec našich, tak to bude báječný.

    stromky v zemi určitě nikdo neukradne. Nezastírám, že okolí MeetFactory je rizikový, ale tohle nepředpokládám.

    chápu, že jsi z druhého břehu, ale Andrew je ze Skotska a bude tam pár jeho kamarádů z Berlína, takže nebudeš ten, kdo to bude mít nejdál:)

    budu vděčný za všechnu pomoc, díky a budu se těšit
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Ještě zvažuju lípu (u vás bych snad měl jistotu, že jí nikdo neukradne) nebo takovou tu vrbu, jak vyroste z čehokoliv..... ale asi bych to viděl na ten kaštan.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    No já mám všechny stromky aktuálně opravdu moc malý... (nějakej akát či co, 2x kaštan, nějaký ovocný, lísku apod.)

    Jinak, je to teda tady - http://meetfactory.cz/lang/en-us/kontakt-a-mapa-contact-and-map/

    Na Smíchov to je pro mě špatnej břeh Vltavy, takže bych stromek asi úplně nejezdil denně zalejvat (což zvlášť u těch malejch nebo jehličnanů nebude od věci, když budou zas nějaký vedra několik dní za sebou). Nicméně to promyslim, že bych třeba jeden malej kaštan vzal...
    Je potřeba si přivést i vlastní nářadí a tak?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Sázíme stromky exteriéru MeetFactory, což je pražské umělecké centrum na Smíchově. Každá ruka dobrá. Už přislíbili pomoc někteří s našich residentních umělců, kteří tam mají také svoje výstavy, takže po sázení vám můžou dát i výklad k výstavám. Dnes měli vernisáž a je to velmi zajímavý úlet.

    Adoptujte znamená, že pokud budete chtít tak se můžete o stromek nadále starat. My budeme všem říkat, že tento je váš. Klidně vám tam vymyslím i nějaký štítek:) či cokoliv co si vymyslíte, když to bude v našich silách.

    a pokud byste si chtěli přinést vlastní stromek, tak budeme moc vděční. Místa je tam dost a dost. My máme asi 17 keřů a stromů většinou od metru do dvou metrů výšky, ale samo je možné zasadit i menší.

    Nerad bych se podbízel, ale pomoci si opravdu velmi vážíme, takže určitě připravíme nějaké volné vstupy na koncerty, divadla a kina do poprázdninové sezony, jako malé poděkování. Pokud tedy chodíte do MeetFactory rádi, nebo jí třeba ještě neznáte, tak by se vám mohli určitě hodit:)
    ISIS
    ISIS --- ---
    LUKOYE: muzou se nosit i vlastni stromky?
    KAREN
    KAREN --- ---
    taky nemam fb... "adoptujte" znamena co presne?;)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    LUKOYE: nemám FB... kdeže to je? Takže stromky už máte? Od kolika je to hodin?
    LUKOYE
    LUKOYE --- ---
    Vážení, rád bych Vás všechny pozval jménem MeetFactory na akci sázení stromků v MF. Snažíme se z toho punkovýho bordelu, který jsme podědily po Českých drahách, udělat příjemné místo s pěknou zelení. Dokončili jsme venkovní zahrádku, takže stromky budou pod stálým obdivem návštěvníků.

    Obracím se tady na GG taky z toho důvodu, že bychom jako MeetFactory do budoucna rádi podpořili aktivity GG v Praze (i v širším regionu) a nabídli možnosti našeho prostoru k setkávání a dalšími rozvoji GG a komunikaci mezi lidmi, kteří se GG s radostí věnují.

    Vřele Vás zvu 27.6. k nám do MF na sázení a následný piknik a pokec. Zvani jsou všichni zahradníci i nezahradníci. Sleduju tento klub už delší dobu a rád bych se domluvil na nějaké budoucí spolupráci.

    Lukáš Hanus- MeetFactory

    více na http://www.facebook.com/event.php?eid=129223810443304

    otázky do klubu, případně do mé pošty, díky


    ISIS
    ISIS --- ---
    tak decka. kdy kde kdo co?


    ..chce to akcii :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    DRAGON: jasně, ale přišlo mi divný... kdo krade lípu? To není zrovna strom, kterej si zasadíš doma na předměstí.
    Ještě jsem dumal nad tím jestli ho nesebrali nějací profíci - kousek dál jsou zasázené stromy od úřadu, tak jestli je tam jezdí někdy zalévat nebo tak něco...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KUTAS: proste ji nekdo ukrad, no
    ISIS
    ISIS --- ---
    KUTAS: ojoj :( to je mrzute. tak drzim palce.
    /snad se jen stromek prestehoval na lepsi misto, kde se o nej budou starat s jeste vetsi laskou a peci .)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    YBUKO: Tady

    ale jako objevil jsem u rodičů novou malou lípu, tak připravim další :) Jen tahle byla opravdu taková pěkná, vypěstovaná z úplně malé lípy.... mám obavy i o smrček, kterej jsem zasadil na druhý straně od rybníka, ale ten je zase před barákem, snad ho nikdo nevytáhne - rok jsem ho zaléval skoro denně, tak ho psychicky tlačim, ať roste, aby ho nikdo nevykopal :))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    tak mi někdo sejmul lípu, kterou jsem zasadil... vrby zůstaly. Vypadá to, že jí vykopali i s kořenama, tak snad přežije jinde.
    Nechápu proč... stalo se to z neděle na pondělí. V neděli jsem jí byl kolem 18h zalejt, v pondělí kolem 9:30 ráno tam už nebyla.
    Strom by neměl ničemu vadit (žádnej barák v okolí, jen rybník a pěší cesta), tak tomu trochu nerozumim, ale holt musím sázet o to víc, však nějaké z těch stromů to snad přežijou.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    DRAGON: jj, mám co dohánět :)

    Smrk kousek před barákem se docela rozjel a vypadá to, že se chytil... tak jsem před týdnem zasadil asi 10 letou lípu (chuděra byla v malém květináči celou dobu, tak teď snad pofrčí). Lípa je kousek od vzrostlých kaštanů, tak jsem hned do květináče dal malej kaštánek a za pár let (povyroste, bude mít nějaký kořeny) ho taky někam šoupnu.
    Takže mám zatím 2 stromy (když teda nepočítám ty na zahradě a před zahradou rodičů).... myslim, že na desítky tisíc to nedostanu nikdy, ale rád bych měl nějaký důvod se třeba k aktuálnímu bydlišti za pár let podívat, protože tady po mě něco zbyde :))
    Dokud je takové deštivější počasí, tak asi zasadím ještě jednu vrbu a udělám si nějaký sazeničky takovejch rychlorostoucích trnek či co to je - u rodičů jsem to vysadil před zahradu a během nějakých 11 let je z toho takovej červenej strom, kterej dohání nejvyší stromy v okolí (tedy když nepočítám ořech :)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KUTAS: zbožňuju, kdyžtak můžu dodat v dvd kvalitě v originále
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    BOS
    BOS --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Rodiče zrušili jeden ze záhonů jahod - tudíž máme přebytek sazenic. Kdyby se vám hodily jahody - tak do pošty. K vyzvednutí jsou v Horních Měcholupech - za odvoz, případně něco dobrého.

    Dále by tu byly orlíčky a takový velký žlutý kytky, co vypadaj jak jiřiny, ale jsou malokvěté.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam