Trenér Lugana lhal, že jsem zraněný, vypráví slávistická posila Bednář - iDNES.cz
http://hokej.idnes.cz/jaroslav-bednar-hokej-slavia-praha-d5l-/hokej.aspx?c=A121122_133355_hokej_lge
Jak dlouho jste řešil zájem Slavie?
Jeden den večer přišel nějaký návrh od agenta, že bych se tam mohl vrátit. Říkal jsem si: Super, aspoň budu hrát zápasy. Ale nejdřív si to nechám v klidu projít hlavou. A další den ráno jsem v Luganu přijel mezi prvními do kabiny, sedl jsem si tam, dal si kafe a najednou jsem zjistil, že k tomu klubu nemám už žádný vztah.
Berete Slavii jako přestupní stanici, než přijde nabídka ze zahraničí?
Je to tak. Chtěl bych si tady zahrát nějaké zápasy a pomoct mužstvu. I když jak koukám na výsledky Slavie, tak ta snad pomoct ani nepotřebuje.
Chtěl byste se vrátit do Švýcarska?
Určitě. Švýcarsko je samo sobě skvělá země a hokej se tam hraje výborný. Dobré je, že po těch dvou perfektních sezonách, co jsem tam měl, si budu moct vybírat z takových deseti mužstev. Moje startovní pozice se objeví tehdy, až skončí výluka v NHL.
Jaký pro vás vůbec byl návrat do Slavie? Pořád v ní hraje Petr Kadlec, Pavel Kolařík, Marek Tomica, dokonce i Vladimír Sobotka. Nepřipadá vám to tu jako kdysi?
Spíš myslím, že někteří kluci v kabině jsou v šoku. Já jsem furt stejně ukecanej a nejhlasitější. Takže ti noví, co mě neznají, asi čuměj, co to sem přišlo za okurku.