• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    Fotky, videa, termíny konání, oblíbení sportovci, osobní úspěchy, komentáře k zapasům, zákulisní drby: Oktagon,UFC,KSW,Bellator,M-1,Rizin,ONE...
    https://mmashare.fullfight.video/

b j p
    rozbalit záhlaví
    TOFI
    TOFI --- ---
    VESNACH: netusi nekdo jake honorare dostali Vemola, Marto a Rytmus ?
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    Marpo VS Rytmus 2018 O2 Aréna
    http://www.youtube.com/watch?v=yzY2FeDH9NQ&t=2265

pro CAIDEL takhle o tehle a na tehle eventech ted mluvej. Mas to v case (odkaz), kdy Marpo rika, ze si pripada jak na mistrovstvi sveta ve fotbale nebo hokeji. Jestli tahle vlna sikovnyho marketingu vydrzi "kdokoliv vs. cokoliv", plus budou se delat zajimavy zapasy na nejaky prijatelny urovni, tak bych se s tebou mozna i vsadil, ze se to minimalne sledovanosti a prodejema k ty cesky trojce velmi brzo priblizi. Uz to hold neni a nebude uderground pro nerdiky a nadsence, se s tim smir :)
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    KEIKIN: protoze ty udery tlacil vetsinu casu rukama. Ve 40 zacit cvicit a uvolnit si stred tela tak, aby ti ty ruce litaly uz spis nejde :) ale prekvapil hodne, fyzu mel super i ustal slusny bomby. Nebyla to takova saskarna.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    KEIKIN: Na tom zápase mě nejvíc bavilo, že už jsem před nim usnul
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Včera RYtmus technika jakžtakž... brada tvrdá, ale jaksi mu chyběla síla. Měl jsem pocit, že Marpa jen tak lechtá - ty údery neměly razanci.
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Dva arogantní borci Jj a DW živě na tiskovce = lahůdka :-(

Kéž by se stal zázrak a AG se trefil........
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    CAIDEL: tak respektuju, ze ta informace pro tebe muze mit nejakou vypovidajici hodnotu, a kdyz sis precet, ze se z mma "stava" ceska trojka, tak te to zvedlo ze zidle. Pro me hodnotu nema, takze se omlouvam a lehkovazne si dovolim neco takovyho s klidem vypustit, stejne jako treba ten Vemola, nebo kdo to rikal nevim.
    Jako vyjmenuj mi jinej sport, kterej ma vlastni reality šou a vyprodava tady stadiony, me teda zadnej jinej nenapada. Muze to nekomu stacit jako meritko uspechu? Ale asi jo bych rek. Pro ten sport je to kazdopadne dobre a i to, ze o tom takhle sami atleti verejne mluvej... treba to prave i kvuli tomu zacne casem vetsina lidi vnimat stejne.
    MASTA
    MASTA --- ---
    CAIDEL: Kdyz nebudu na socialnich sitich a zit si v klidu doma tak dojdu k pocitu, ze tenis nikoho nezajima. Ceska 3ka to urcite neni, ale ten markantni vzestup je meritelnej. Sorry ale za ani ne rok budou 4 akce narvane lidma v O2 arene, pricemz dve vyprodany v nejvetsim setupu. Jestli tohle neni jasne meritelny, tak fakt nevim. Turnaju je po republice tolik, ze to vetsina bojovniku ani nestiha a vsichni se pretahuji o kazde slusnejsi jmeno. Podle me je to dany dobou, mame se dobre, lidi se neboji investovat, stejne tak jim nevadi utracet za vstupenky a nekdo to asi zacal dobre a je jedno jestli kouknes na XFN nebo Oktagon.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CAIDEL: hele nevim, narust popularity se asi pozna krom techhle top akci v tom, ze je vic mensich turnaju vsude po CR a zaplatej se. Coz netusim, subjektivne mi prijde ze jich je vic nez driv
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CYBERKOTLIK: Jinak jsi v MMA bublině, takže to vnímáš daleko silněji. Já sice píšu o zahraničním MMA, ale českou scénu už delší dobu prakticky nesleduju a navíc jsem úplně mimo sociální sítě. Takže tě můžu ujistit, že pokud se nesnažíš (tzn. nesleduješ na facebooku tyhle věci), tak o nějaký nárůst MMA popularity ani nezakopneš. O turnajích se obvykle dozvím až nějak náhodou (nebo vůbec ne). Rozhovor v médiích tě mine, když nečteš Blesk tak se tě nedotkne ani žádný hype okolo čehokoli a jediný měřitelný rozdíl v Praze je v tom, že reklama na galavečery už nevisí jenom po sloupech (převážně v okolí Palmovky), ale že O2 aréna měla i plnohodnotnou billboardovou reklamu v metru, což je slušný pokrok (a má fakt slušný impact, řekl bych) :)

(ovšem když jednou za dva tři roky přijede do Prahy profiwrestlingové WWE, má jí tam taky :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CYBERKOTLIK: MMA v ČR roste. To ano. Ale o tom se nebavím. Já řešil to, že ho VESNACH umístil někam ke sportu #3, což je IMO blbina, když to bude spíš až někde daleko za desítkou (a k trojce se to nikdy nedostane, protože to prostě není sport pro mainstream appeal).
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CAIDEL: no to jo, ale pro MMa to nikdy nebylo. Vem si jak dlouho je Vemola v CR a doted po nem enstek ani pes, nez zacla thle medialni masirka. Takze to neni o Vemolovi, ale o nejaky technologii PR sportu, ktera tu doted nebyla. Az nebude Vemola, bude zas nekdo dalsi.

S ostatnima sportama to nesrovnavam, pac je nesleduju, ale rek bych ze u nas se popularita mezi beznym obyvatelstvem prelejva podle toho, kde byli uspesny nejaky reprezentanti CR.

Jinak samozrejme je asi nesmysl srovnavat oblibenost sportu, jelikoz na to je muze byt mrky meritek, ja jen hodnotim, ze o mma je v posledni dobe opravdu slyset - a mozna i to ma trochu vliv na to, ze bude UFC v Praze.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    CYBERKOTLIK: Hele, články v novinách, promenáda s politiky a rozhovory s Krausem? To je rutina mnoho let třeba i pro beachvolejbalistky (biatlonistky, golfisty, cyklisty, Sáblíkovou atd. atd.). Myslím, že MMA a rychlobruslení by na tom mohlo být tak podobně - jednorázové vzrůšo. Rytmus vyprodal halu... dobrý. A co bude po Rytmusovi? Myslíš, že ty fanoušky bude pak zajímat i malý galavečer v horní dolní? Zajímá je spektákl toho jednoho konkrétního večera, nebo je zajímá MMA jako sport?

Bude někdo po Vemolovi? Jak dlouho bude Vemola ještě na domácí scéně táhnout, když ho do UFC nevezmou? (A jak dlouho bude táhnout, když ho vezmou a zanedlouho poté nevyhnutelně zase vykopnou...)?

A to vyprodání O2 arény: Jasně no. Jenže Formule 1, Biatlon, cyklistika, zimní sporty obecně, volebal apod. prostě turnaje v O2 aréně z povahy věci nikdy mít nebudou, tak to je problematická metrika.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    CAIDEL: trojka tezko rict, ale vem si, co se za posledni roky udalo - Vemola na hrade, Vemola u Krause v tv, clanky v Blesku a dalsich novinach, ted vyprodana hala na rytmuse...ten vzestup je dost raketovej.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    CAIDEL: kazdopadne po bok hokeje fotbalu tenisu a florbalu bych to zaradil. Vyprodat nebo zaplnit pravidelne 02 arenu tyhle sporty dokazou. Vic jich tu nemame.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    CAIDEL: rekl to Vemola v nejakym rozhovoru :-)
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    VESNACH: nikdo se nevzteka :-)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    VESNACH: Hele, tohle mě zajímá. Máš tu "českou trojku" nějak podloženou? Ne že bych českou scénu sledoval až tak moc, ale že bych prošvihl takovýhle boom, to se mi nezdá :) Pokud odhlédneme od téhle naší bublinky, je podle mě MMA stále naprosto marginální záležitost a asi bych jí těžko zařazoval do TOP 15 českých sportů (bráno řekněme podle sledovanosti nebo tak něčeho)...

(Ono i v USA víceméně platí, že lépe už dost možná bylo a ačkoli určité metriky popularity stále stoupají, jiné zase už pár let klesají a odvážná prohlášení DW o tom jak bude MMA celosvětově konkurovat fotbalu jsou víc než roztomilá - ani v USA se MMA nikdy nedostalo do TOP 5 velkých sportů a nejspíš ani nikdy nedostane a jestli vůbec překonalo aspoň profesionální wrestling, toť otázka (spíš ne, wrestling letos uzavíral lepší TV smlouvy než UFC).
    VESNACH
    VESNACH --- ---
    CHEWBACCA: tak stava se z toho ceska trojka, po fotbalu a hokeji...tak je tomu venovana stejna medialni pece, pro stejny lidi ktery to sledujou :) vztekat se nad tim asi nema moc smysly, to je jako nadavat nad tim, kde zijes.
    CHEWBACCA
    CHEWBACCA --- ---
    MASTA: blesk.
    MASTA
    MASTA --- ---
    CHEWBACCA: Co se ti nelibi?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam