• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    DREAM=Rizin sem chtěl říct :)
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    YGGDRASSIL: Zrovna kolena na zemi mi v MMA hodně chybí :)) DREAM pravidla v tomhle bodují. Chápu, že soccer kicky už jsou vizuálně trochu silný kafe, ale zrovna ty kolena nic tak dramatickýho nejsou :) (tedy oproti tomu, když tě stejným kolenem někdo sundá v postoji).
    YGGDRASSIL
    YGGDRASSIL --- ---
    CAIDEL: kdyz uz narazis na metahru a pravidla, co nemaj smysl, tak bys klidne mohl rict, ze cely mma v soucasny UFC podobe nema smysl. co si budeme povidat, kdyby byl povolenej kompletni striking na zemi a ne tahleta soucasna vykastrovana kasparada, tak by po BJJ zdaleka tak nestek pes a vitezna pozice by se nejmenovala "vitezna pozice", ale pozice "co tam kurva lezes, kdyz ho muzes kolenovat do repy ze strany nebo z north-south"
    jenomze kluci chteli do televize a nechteli bejt zakazany v kostele, tak se prestali dokopavat na zemi. no, a stejnej duvod ma i to retardovany jedno koleno v K1 - kdyz ti olympijskej vybor rekne, ze nerozezna ty vase dva sporty od sebe a at jdete do prdele, a vy prece jen chcete vetsi dotace, tak holt jedni prenechaj druhejm kolena a ty druhy zacnou povinne tancovat pred fightem nejaky etno tanecky, protoze na to se dneska slysi. no, a tak mame kixbox i můjtáj jako uznany sporty MOV :)|
    Cili ve vysledku - pravidla jsou taky metahra, a jsou pod vlivem ruznych tlaku, cili neslouzi nutne tomu, aby davala smysl nebo aby byl samotny boj smysluplny ci realisticky
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MASTA: ja na to vcera koukal a ty pomery zapasu byly neskutecny - 40/4 apod, to nemluve o vsech tech titulech. Ze si le sy s nejakejma ctyrma zapasama v oktagonu dovoli neco takhle hodnotit je fakt komicky.

EVILMIND: u nas neni moc konkurence, takze ty mmackari sou fakt spatny - kdykoliv nekdo z nich prijde na sambo, tak hned zas rychle odejde, protoze s protezovanyho borce je najednou tezky podprumer
    MASTA
    MASTA --- ---
    EVILMIND: Tak to je to o cem pisu. Ty kluci jsou zkusenostma uplne jinde, jen nemaj zatim zadny promo.
    SQUATBOSS
    SQUATBOSS --- ---
    MASTA: Díky. Jako nechci bejt škodolibej, ale ... :-D
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Ja bych spis rekl, ze problem bude v tom, ze ty zastupci ostatnich sportu se bezne meri s mezinarodni konkurenci a maji spousty zapasu, kdezto vetsina Oktagon komparsu se tluce mezi sebou dvakrat do roka, a zbytek casu poslouchaj, jak jsou hrozne dobry.
    Ale kdyby byli dobry, tak jsou v jiny MMA organizaci, ze jo.
    MASTA
    MASTA --- ---
    SQUATBOSS: Je to na youtubu, Ruzivka vs Le Sy ;)
    SQUATBOSS
    SQUATBOSS --- ---
    MASTA: hele a dostal aspoň ? :-)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    MASTA: lol:)
    MASTA
    MASTA --- ---
    Jeden za vsechny ...

ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Ja se priznam, ze o tom vim tuzku a jen jsem se na to podival jako laik (ne na vsechno, ale asi na tri zapasy) - a prislo mi to jako hroznej stomp. Ze tam proti sobe vzdycky stali dva lidi, kde ten jeden toho druhyho prejel uplne hroznym zpusobem (a priznam, ze nerozumim bodovani atd, ciste z pohledu "ten ho zrezal jak zito"). Az mi to vlastne prislo skoda, ze ty zapasy byly tak jednostranny - divacky skoda.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MASTA: A já se tomu naopak zcela záměrně vyhýbal a až do turnaje jsem o tom nevěděl absolutně nic. Nevěděl jsem, že to má jiná pravidla, nevěděl jsem o nějaké rivalitě MMA vs. thaibox a bylo mi to fuk - právě proto ti říkám, jak to působí na náhodného diváka který k tomu prostě přišel jak slepý k houslím. A působilo to... divně. Většinou zábavně, ale divně.

Jinak fakt, že boxeři vyhrají v boxu, thaiboxeři v thaiboxu a MMA fighteři v MMA není nic moc nového ani překvapivého. A to, že se v MMA metahra neustále průběžně posouvá a v tuhle chvíli je nejlepší metatyp postojář s dobrou protiporazovkou je taky známo.
    MASTA
    MASTA --- ---
    CAIDEL: Tak az do toho turnaje jsem poslouchal ze takedowny budou klic, ze postojari nemaj sanci a v prubehu turnaje uz to najednou byla nevyhoda. Podle me jen vsichni, vcetne Novotnaka, podcenili sportovni uroven postojaru.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MASTA: Nevím, jestli jsi to náhodou blbě nepochopil. Já tady nekopu za MMA fightery, mě je úplně jedno, kdo to vyhrál. Já jen řeším, co by ten formát podle mě udělalo koukatelnější, protože ačkoli byly zápasy pěkný, s hodně otáčeními a TKOčky (tak ono když proti sobě postavíš borce a ne až takový borce, tak se to dá čekat), tak jsem si ale při sledování každou chvilku říkal: Co to kurva, proč?

Prostě nemám moc rád pravidla, která nedávají smysl (v K-1 mám dlouhodobě pifku na pravidlo jednoho kolene v klinči).
    MASTA
    MASTA --- ---
    CAIDEL: Tak je meli pohyblivy mma strikeri rozsekat v postoji :) nejlepsi bylo jak Penaz nahazel Hrkala...
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    MASTA: Co je v pravidlech je jedna věc, jak to reálně vypadalo je věc druhá.
    MASTA
    MASTA --- ---
    CAIDEL: Jinak pravidla jak jsou byla zverejnena hned, pak menili jen detaily. Nemaj tam zacatecnici lejzt kdyz na to nemaj, jenze maj promo a tisice followeru, tak jsou top prece
    MASTA
    MASTA --- ---
    CAIDEL: Hele kdyz nasadis techniku a souper s tebou v obrane spadne tak to nechaj dokoncit jak dlouho potrebujes. Je to v tech pravidlech.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    YGGDRASSIL: Nějak podobně. Jediná byť trochu aktivní zem se vyskytla až v tom posledním zveřejněném fightu (Dvořáček vs. Klauda) který jsem viděl až po psaní té předchozí zprávy... a přesně, místy by to chtělo buď třeba těch pět vteřin (povolit pár úderů na zemi) nebo prostě boj do prvního momentu kdy si ten nahoře zkusí oddechnout. Často ho opravdu jen zalehne a je rád, že je rád, ale někdy by se pár vteřin bojovat dalo.

Takle připadají submise v úvahu vlastně jen v situaci kdy bys na tu zem už padal a měl to chycené. A nevím, kolik borců tady máme aby zvládli na zem vletět v Imanari rollu, flying armbaru, RNC nasazeném z klinče... Gilotinu z klinče moc nepočítám, protože tu můžou naúčtovat proti tobě jako dokonaný poraz soupeře. Ten jeden arm triangle tam byl slibný, ale když jako obrana stačí spadnou na zem...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam