Ahoj
Dokazal by mi pls nekdo poradit? Vracim se po vic jak dvou letech k treninku, trenoval jsem wushu, sanda, vcera jsem byl s kamaradem trosku zaskotacit v gymu. Mezi tim jsem mel nekolik zraneni z ruznejch jinejch sportu vcetne velmi kuriozni tristivy zlomeniny nosu, zadny krup a je to zpatky, jen to boli. Vlastni bratr mi behem fotbalovyho zapasu pri hlavickovym souboji regulerne prokousnul nos :) nos na sracku, rovnani, infekce, operace, druha operace, lamani, znova srovnavani. Uzil jsem si s tim tak, ze bych si radsi nechal prerazit na dvakrat ruku nez znova ten nos.
Vcera nejakej lehci sparing jen tak ze srandy a zjistil jsem, ze se strasne bojim a v podstate pri kazdym utoku soupere (i kdyz to byl kamos a vi o tom a daval majzla) jsem si instinktivne kryl nos a bylo to jediny, na co jsem myslel, proste jen krejt nos, bylo mi fuk, ze treba prilitne hak na ucho.
Mate nekdo zkusenost s helmou, ktera ma i ochranu nosu? Videl jsem x ruznejch druhu, vcetne teto zajimave veci v decathlonu
Boxerská přilba s integrovanou ochranou tváře pro dospělé OUTSHOCK - Decathlon
https://www.decathlon.cz/boxerska-prilba-100-cerna-id_8580995.htmljen uplne nevim, jestli bych veril tomu plastu. Je mi jasny, ze jakakoli helma urcitym zpusobem zmensuje zorny pole, ale nez ten strach prekonam, cejtim, ze bych to potreboval.
Nejakej tip?