• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    Fotky, videa, termíny konání, oblíbení sportovci, osobní úspěchy, komentáře k zapasům, zákulisní drby: Oktagon,UFC,KSW,Bellator,M-1,Rizin,ONE...
    https://mmashare.fullfight.video/

b j p
    rozbalit záhlaví
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    AIAX:

:) Kavkaz je jedna z líhní protože tam je první rodina/teip/klan což znamená všechno, pak náboženství a nakonec něco jako stát. Silně patriarchální společnost s dodneška poměrně běžnou kolektivní výchovou kde se od muže očekává že bude schopen už v mládí ovládat ozbrojený i neozbrojený boj protože se nikdy neví kdy bude muset smýt nějakou tu urážku krví anebo to nějakej vedlejší warlord (zase) zkusí,... V zemi kde zítra znamená včera se napůl posměšně řiká že Čečenec se rodí s AK.

No a jeden ze základních předpokladů (nejen) sportovního úspěchu v budoucnu je získání solidního sportovního základu hned jak je to možný, nejlíp tedy když jsou svišti ještě pomalu gumoví :) Tedy hodiny a hodiny venku, běhání při kolektivních i nekolektivních hrách (kde už jsou ovšem "nenápadně" pozorováni) a pak samozřejmě mj. žíněnka, zápas, ring, a tamtéž státem mocně promovaný Combat Sambo. Proč to tady byl zrovna zápas je otázka ála proč to byl na Kubě zrovna box, osobně odhaduju kulturní specifikum ála něco ála smrtelná urážka ve formě úderu do tváře ovšem soutěžit a tužit mládež je třeba takže ...

No a k tomu hlad po prachách, ženskejch a "být někdo". Tedy jedny z nejlepších základů pro moderní MMA kde navíc vymezení klecí anebo ringem tak trošku nahrává otlučenym zápasníkum a Grapplerum protože ten takedown anebo brutál nalepení se prostě a jednoduše s velkou pravděpodobností prosadí.

Jako třešničku na dortu lze uvézt tu US & Japan demenci datující se patrně už od dob Ivana Draga tedy strašlivý když už ne Kavkazan tak tedy Rus (!!!) s příběhem co se už jako malý pral s medvědy a v dřevěné chatě ho v závějích sněhu trénoval otec ze samotného Specnazu (prý jsou ještě lepší než samotní Marines !!!). Hodnej tradiční rodinně založenej Khabib co trpí na maminku, byl chudý etc. etc. vs dolarovej záporák Mc Gregor s urážkami které může smýt pouze souboj v UFC kleci, you know the drill . Tohle se (nejen) tam prostě prodá :)

Realita ? Nejsou nijak zásadní nebezpečí pro přeučený školní wrestlery (zápasníky) kterejch je v USA furt ještě mraky a nebojujou styly ale lidi takže dobrej striker nezřídka méně kvalitního zápasníka taky udělá a naopak . Potom tu máme třeba otřískaný Judoky, dál neméně "hladový" (někdy doslova) Brazilce s jejich oldschool Vale Tudo & Luta Livre & BJJ a XY prestižních gymů kde se už dlouhý roky piluje i Muay Thai ,... jistě si rozumíme :)

TIGRE:

V USA s jejich statisícema žáků ve scholastic wrestlingu že jsou přeučený zápasníci v UFC divácky nepopulární ? To možná tak někde v ČR kde Vémola "stanovil standarty" :D

https://www.flowrestling.org/articles/11223805-high-school-wrestling-participation-tops-300k-for-first-time-in-45-years
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    AIAX: tak ta dominance je diskutabilni. Realne dobrej z tech aktivnich je imho jen Islam. Jinak recordy vetsinou nabrnkany v nejaky podrany organizaci, kde muzou dominovat, jakmile se dostanou ke kvalitni konkurenci tak si zacnou brutalne vybirat soupere, frekvence jejich zapasu poklesne, plus casto nemuzou bojovat skoro nikde na svete, protoze s jejich pasem je nikam nepustej. O te dominanci pak vetsinou jen mluvi jejich soukmenovci na sockach, kdyz se pro ne (marne) dozaduji titulovych zapasu. Dana si navic hodne hlida, jake narodnostni slozeni zapasniku ma s ohledem na trhy, kde chce UFC prodavat, takze fakt nehrozi, ze by se mu tam stepni rusaci nejak premnozili.
    TIGRE
    TIGRE --- ---
    AIAX: účinný a divácky nepopulární styl, ktery vychází z tradičního zapasu (volný styl, ne řecko-římský)... co k tomu říct, takový funkční a neatraktivní catenaccio v MMA. Upřímně cenu, kterou za to platí je skoro nulová podpora těch fighterů ze strany UFC, kdekoliv jinde než na turnajích v emirátech. Kdyby došlo na nejhorší upraví se systém bodování, nebo se prostě nebudou dávat smlouvy :) nemyslím, že by si s tim Dana a spol. neporadili, ten zábavní aspekt toho sportu vždycky zvítězí nad tím přísně sportovním, protože show must go on.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Sportu zdar.

MMA jsem tak trochu propadl, když vyhrál Procházka. Předtím zcela nezájem, ale kolem Jirky bylo takové halo, že jsem si pustil ten zápas s Gloverem a bylo to tam. Tak teď různě sjíždím minulé zápasy, koukám a čtu rozhovory, dovzdělávám se.

Pro místní znalce mám takový dotaz - nemohl jsem si nevšimnout, jak dominantní jsou v poslední době borci z Kavkazu. Chabíb neporažený, jeho brácha Umar neporažený, bratranec Usmán neporažený, Chamzat neporažený, Islám jedna prohra kdysi dávno, Ankalájev to samé.

Moc jsem zatím neviděl nějaké kvalitní analýzy, čím to je a jak na tyhle lidi vyzrát. Co na to říkají lidi, co tomu sportu rozumí? Z mého laického pohledu mi totiž přijde, že jestli to tak půjde dál, tak za deset let budou pound-for-pound tabulky UFC obsazené samými "ovy" a "ájevy".
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    EVILMIND: tak bylo to trochu takové "zaprděné", Kincl army se zviditelnila a třeba se na ČT prolomili ledy ohledně zápasů v bojových sportech. Třeba po tom fiasku s právama na fotbal budou dávat třeba PML.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    KEIKIN: musim teda priznat, ze jsem po dvou zapasech radsi prepnul na tiskovku Clash, co byla odpoledne.

Nelituju niceho - konecne Standa Lukes, sjetej Kocian z Luneticu, oba navic jako favoriti ve Fortune... :-)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    Tak dneska v 9 na ČT4.. jsem zvědavý
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    BIOBOID: ja bych chtel videt, jak ho pereira rozsmelcuje, coz ale neni moc pravdepodobny;)
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Pereira trochu pohanil Ankalaeva a domlouvá se zápas s Procházkou.

… velký zájem o Pereiru ovšem teď projevil Jon Jones….

… to bych chtěl vidět…
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    EVILMIND:

Samozřejmě ale jak již bylo řečeno stává se velmi bohatým člověkem a UFC je UFC že jo. Žijeme v převratné době - třeba XHolakys s 60 k followers předkládá k uvěření že pobírá na OF 3 miliony měsíčně, Muradova lanaří One skrze expanzi do Uzbekistánu za ekvivalent tituláků,... :D

To byly furt Covidy, zranění, pláže s Mayweatherem, rozjetejch XY věcí kolem,...a Amíci už spekulujou že UFC přestalo bavit handrkování s TMT . Tohle IMHO fakt jako neni honem k top konkurenci a ještě za takovejhle balík.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    TALPENNY: za poslední tři roky má 1 výhru, a množství zrušených zápasů, vesměs z jeho strany. Ta nabídka si bude staršího data, co? ;)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    EVILMIND:

Tak One FC prý nejlepšímu uzbeckému bijci (co se ještě k tomu stává velice bohatým člověkem) svého času nabídl vpodstatě ekvivalent titulových obhajob za zápas s mocnými bonusy k tomu. Určitě se neztratí :D
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    STAROJDA: Nejzajímavější pro mě byl ovšem to přání do BKFC...
    STAROJDA
    STAROJDA --- ---
    EVILMIND: Co ONE FC. Teď byl v podcastu Prostor X D. Dvořák a zmínil, že pro něj je ONE FC a UFC o řád jinde než ostatní organizace.

Tady kdyžtak ten rozhovor:
    Dvořák: Po prohraném i vyhraném boji končím na nosítkách, nejde mi o peníze. Láká mě box bez rukavic
    https://www.youtube.com/watch?v=0rlOnt3BABY
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    hehe, Muradov pryc z UFC

tak schvalne... ACA? :-)
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    R0C3S3K:

Hele tohle obecně krátce říct asi nejde. Jinak jasný, Hakim, Petrlík etc.(narozdíl od APOBABa :D) jsou už zavedený letitý značky, zejména ten druhej s Lannou. Stará byla super dostupná na tom Míráku a i pěknej gym, vidiš akorát jsem si vzpomněl jak mi tam na žíněnce kolem Vale Tudo/Free Fight opět čenichající Machajda málem urval ruku na armbar :)

AFAIK - Hanuman byl, je a bude primárně (!) stand-up Thaiboxing gym. MMA je tam lehce vedlejšák a Reinders je Full (Semi -) Pro MMA Package. Plus taky generační věci ,mladý ti půjdou zase s mladejma. Dál ofc odchody oldschool partiček (např. zmíněnej Škvor je Spejblův letitej kámoš) a s nima více anebo méně spojenejch lidí, zvyk Khru dělat věci hodně po svym a asi taky výměna lidí kolem trenéra. Tady to myslim neni úplně těžký rozklíčovat, ukaž mi novýho "junior managera" co má rád "starou gardu" :) Na Khru AFAIK nejde myslim říct skoro nic blbýho , za mě sympaták v pohodě a to že s tim nesmyslem gymů i negymů ,nástupem MMA a "putovní" modou ta dominance i dílem franšízy Hanuman & bývalých cvičenců jednou skončí bylo jasný už roky.

Obecně (!!!) co svět bojovejch sportů stojí nezávisle na konkrétní zemi anebo městě jde říct že to jako byli, jsou a budou jiný experti co nejsou schopný udělat & udržet s plnym gymem partu a v dobách téměř bez lokál konkurence se chovaj jak mistři světa amoleta . Plus ofc kontinuální circlejerky s podlezama a topičema co si je ovšem jen "vysosaj" a ASAP se udělaj pro sebe . Dále obligátní minimálně 2/3 A divize gymu v tom "lepšim" případě jako topící kanonefutr pro "kámoše" anebo taky tvůrce bilancí pro dobře platící i zahraniční "klientelu" :)

Do chutné kaše můžeš směle přihodit "mazáctví", členy "A divizí" v podobě leštičů klik, finančního portfolka a ega bez zápasu (true stories :D) ,mizení typicky přeplatků za soustředka apod., champy i vyhoněný "champy" v "prime" s rypákem někde u mléčný dráhy ze kterejch ti ovšem 90 procent zmizí někam ke konkurenci a někdy řeknou i čau . Anebo skončej úplně a ještě s průserama plus jako třešničky na dortu žabomyší války ála slepičárna někde v Cčkovym openspace a kolem gymů lidi typu Leo Krim s kámošema etc. etc.

Nezaměnovat s logickejm "odchodama" lidí co potom skončej někde venku na úplně jinym levelu anebo trenérama typu např. Osička co ti sice nikdy neudělá team & partu ale udělá ti jednoho , dva když už ne ultra champy tak lidi co rozhodně nějakou tu větší díru udělaj. To se potom jako nesmíš divit že karma je velice reálná, ujíždí ti vlak a máš prázdnej gym :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    TALPENNY: me slo spi o ty zakulisni techtle mechtle;) hakim to je uplnej pravek, ale krom spejbla odesel treba skvor, lukas dvorak a z mladsich treba tichota,,, dneska vsichni trenujou u andreho
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    R0C3S3K:

Nějak to tam jede no ALE... Co se Hanumanu týká stará ocelová garda zestárla, odešla za svym etc. etc. viz Hakim, APOBAB, Píno,... Něco taky požral klasickej box a v rámci nástupu MMA ofc Reinders. Plus Spejbl samozřejmě. To poslední viz von, Mikeš, Palec,...no a ty už si stihli vychovat špičkovou omladinu viz např. Záděra (!!!), Šindelář, Hudler,... Machajda taky nemládne, má děti a údajně tam byly nějaký techtle mechtle s aktuálníma obklopovačema Khru,.. you know the drill :)

Svýho času byly v Praze 2 imrvére natřískaný převážně Thaiboxerský gymy a kde je dneska třeba takový KTSO. Konkurence roste a stará garda nemládne :)
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    TALPENNY: jasny, me to prave zajimalo, pred deseti lety byla penta vyhodnocena jako nejelpsi mma oddil a bartak trenerem roku a dneska ten klub prakticky neexistuje,,, takovej hanuman na standup ma sice asi narvano, ale prakticky o nem taky neni slyset a z ty stary gardy tam zbyl akorat vitovec,,,
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    R0C3S3K:

Ano, myslel jsem Mr. Kulmu :) To bude vědět spíš "Futas" , já se v "nový" moc neohřál každopádně AFAIK klasiky- žabomyší spory, odchody jedinců i part (nejvíc nejlepší champové a "kamarádi" s trenérem co pak zmizej a ani neřeknou boo) a generační výměna. Dneska normál, třeba místní svého času K-1 Star první kategorie Mr. Kyokushin prohlásil že K-1čkáře už nikdy dělat nebude protože se s nima piplá, jezdí po ligách , gala a nakonec mu zmizej anebo se na to vymrdají úplně.
    R0C3S3K
    R0C3S3K --- ---
    TALPENNY: mop na hlave je Bartak? co se vubec stalo s pentou, obcas o tom nekde ctu, ze to uplne chciplo
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    FUTAS:

Stanislave :) ? Tpč ještě to tady třeba poctí příspěvkem (teda mimo návštěvy) sám Mop na Hlavě. Prej aktuálně nemluví už ani s Mamutem protože byl v rohu Šormový (familierní Magdu vynechám, viděli jsme se naposled na afteru tý samý akce co my dva). No a ta odešla do Reindersu (!!!) :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam