• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VESNACHBojova umeni jako sport. Souteze, turnaje, zavody, mistrovstvi | MMA,K1,BOX,BJJ,JUDO,GRW: UFC Who is the best fighter in the world?
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    AIAX: Stárnoucí Jon? A Alex je pak co? :)
    BUGAS
    BUGAS --- ---
    Jiří Procházka po UFC 303: Buď se zlepším, nebo už nebudu bojovat | iSport.cz
    https://isport.blesk.cz/clanek/ostatni-mma-ufc/449288/prochazka-po-tvrde-porazce-bud-se-zlepsim-nebo-uz-nebudu-bojovat.html?
    FLEGMA
    FLEGMA --- ---
    Zajímavej detail od kouče Pereiry (docela řízek, takovej Bud Spencer). Taky mě zajímalo, jak mohl ten high kick projít jako solo technika dokonce s prostřídáním nohou. Po zpomalení videa je vidět, že Jirka, stále otřesený po knockdownu z prvního kola, zaspal moment a snažil se nohu aspoň chytit, což nevyšlo. Tímto příspěvkem se přihlašuji do poradního sboru gaučových MMA analytiků :-)
    AIAX
    AIAX --- ---
    EVILMIND: Proč, po těchhle dvou KO už ho Dana proti Pereirovi nepostaví, a i kdyby chtěl, Alex už by to nejspíš nevzal, nemá co dokazovat.

Navíc teď na tiskovce Dana na přímý dotaz nevyloučil, že Alexe posune do HW, narozdíl od minula, když to jasně smetl ze stolu. Takže Alex nejspíš postoupí do HW, zabije stárnoucího Jona, stane se GOATem a odejde na důchod do džungle.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    Jako rekl bych Prochazka by mel spolknout hrdost a prchnout o vahu niz ted, kam se uz Pereira vracet asi nebude.
    AIAX
    AIAX --- ---
    CAIDEL: Souhlas, Oezdemir, Reyes, Glover and Rakic, to nejsou borci, co se mlátí někde na dvorku.

Prostě Pereira je někde jinde, a nejen ve srovnání s Jirkou. Třeba Israel nebo Hill jsou špičkoví borci a i s nimi si totálně vytřel prdel. Dlouho jsem mu nevěřil, ale teď už je jasné, že tohle je kandidát na GOATa.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    CAIDEL: To je ta moje pozápasová deprese, no.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LUCIEN: Hele, tak nějak si myslet, že Jiří skončí jako jeden ze čtyř nejlepších borců historie MMA... to bych asi označil za poněkud nerealistické očekávání.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Já věděl, že dostanu bídu 🙂. Jsem dálek jakkoli shazovat Jirkovy úspěchy, viz poslední komentáře. Tou špičkou jsem myslel zabijáky typu Alexe, Jonese, GSP, Silvu... Vždyť jsem napsal, že v jeho divizi skutečně má na všechny pod ním. Pointa byla hlavně v tom, že jsem Jirkovi přál tu absolutní výhru a cestu, ale teď já (subjektivně) vidím, že tam asi nedojde. Což neznamená, že nedokázal a nedokáže ještě velký věci a nedojde daleko - třeba znovu pro pás.
    A nemyslím, že předělat ho je cesta, ani varianta, ani to není možné. Říkám jen, že by nebylo od věci zkusit se zamyslet jak to posunout dál a třeba nějaké věci změnit...

Já vím, jsem nenasytnej. Mám Čecha s pásem, což jsem si přál od dob co jsem začal UFC sledovat, a rovnou chci českého GOATa. 🙈
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Jinak tohle "předělávání fighterů" - nevím kdo tady dává pozor až tak hluboko do předzápasů, ale někdy loni přišel do UFC Trevor Peek. Fascinující úkaz. Nulová technika, ale absolutní sebevražedný berserk hyperaggro přístup. Fakt bizár sledovat (ale v dobrém, bylo to hrozně zábavné tím jak je to jiné). Nic co by jako skutečně mělo šanci uspět mimo nejnižších pater UFC. Tak na něm začali pracovat, aby byl chytřejší, techničtější, taktičtější atd.

No a výsledek je borec, který pořád nemá šanci uspět mimo nejnižší patra, ale teď už se na to ani nedá koukat, protože je to o ničem a takových má UFC třeba padesát. Takže pointa: Přišel o svou unikátnost a k úspěchu to velmi pravděpodobně stejně nepovede (naopak ho takhle vylejou daleko dřív, předtím měl místo prakticky garantované i kdyby dal pár porážek v řadě, protože takovou holomajznu DW miluje).
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    LUCIEN: Proti absolutní špičce? Myslíš jako proti jednomu konkrétnímu člověku? Proti ostatním mu to fungovalo až překvapivě dobře, když to dotáhl až na šampiona.

Jako tohle hlášení "ten styl nemůže fungovat" jsme řešili před x lety někdy v půlce angažmá v Rizinu - a bez ohledu na naše názory, styl fungoval. Jasně, asi to není styl s kterým bys mohl vládnout divizi pět let v kuse a mít deset obhajob a být největší legenda všech dob, ale tak šampionem se stal, a co bys jako chtěl víc? Drtivá většina borců se tak daleko nikdy nedostane a Jiří se prostě na špičku dostal. Dobrý, Jon Jones z něj nebude, ale to je asi v pohodě, ne? Dojít si k titulu a udržet titul jsou dvě DOST odlišné věci. Otázka motivace, mediální pozornosti, toho že jsi měl nějaký cíl a teď ho musíš změnit, otázka toho, že jsi dlouhodobě studoval své soupeře a šampiony a teď všichni studují tebe a připravují se na tebe.

Mrknul jsem na FightMatrix a Jirka je v tuhle chvíli #25 polotěžké váhy všech dob. To by tak nějak sedělo a je to myslím skvělý achievement.

Dveře k Pereirovi má teď jasně zavřené, otevřít by se daly jen nějakou enormní vítěznou sérií, nebo holt nabrat výhru dvě tři a začít doufat, že se šampion vymění :)
    PODFUCK
    PODFUCK --- ---
    Co mě dost fascinuje je Pereirovo soustředění už během staredownů... naopak, když jsem viděl Procházku, jak se "potěšile" pousmívá bylo jasný, že mentálně je na tom hůř než jeho soupeř. Jsem zvědavej na jeho zhodnocení.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    N_I: Odměny jsou tak lákavé, že nedává moc smysl zůstávat v LHW. Pokud by Pereira skutečně dokázal získat pás ve 3 divizích, zacementuje se v historii UFC. Pokud by porazil ještě Jonese, pak tyvole, víc už asi nikdo nikdy nedokáže. Ale všichni víme, že Jones se na to vysere...
    N_I
    N_I --- ---
    LUCIEN: každý to ale nese jinak a dle mě to Jiřímu vůbec nesedí. Takto vysoká hra marketingu.

"Pereira se skutečně zdá jako další GOAT. Super fight s Jonesem se nabízí"

Tohle zní krutě!
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    N_I: Promo a marketing bohužel k takhle vysokejm rankum patří. GSP by mohl vyprávět co to obnášelo...

Je dobrý pamatovat, že to byl short notice. Pro oba. Myslím, že by mu mohlo pomoct, že se nemá už na co vykecat. Takhle čistý a jasný ko bez jakýkoli kontroverze by mu snad mohlo něco naznačit.

Holt narazil na svojí nemesis. Problém je, že je to nemesis 2 divizí a možná i 3. Pereira se skutečně zdá jako další GOAT. Super fight s Jonesem se nabízí...

Projížděl jsem si LHW rankings a věřím, že na ně na všechny Jirka má. Ale postup k pásu bude bolet a svoje slabý stránky už dostatečně odkryl, aby se na něj už všichni pořádně připravili. Chtělo by to vyšperkovat skillset, dávat doprdele ty ruce nahoru, a okořenit to tím kardiem a bersekr módem.
    N_I
    N_I --- ---
    LUCIEN: přijde mi, že se víc a víc zasekl na moodu celebrita, rozhovory, marketing, vystupovani, vopičky, usměj se, že mu to posralo mindset a není schopen se úplně ponořit a zakousnout:(
    tohle bylo brutální KO, kdy trilogie v tomhle úhlu pohledu nemá vůbec smysl.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    Myslím, že se prokázalo, že proti absolutní špičce nemá Jirka se svým bersekr módem šanci, pokud něco nezmění.
    Myslím, že je na čase si sednout k rýsovacímu stolu, dát si pauzu a zamyslet se.
    LUCIEN
    LUCIEN --- ---
    ❌ Fighter removed: David Dvorak
    BIOBOID
    BIOBOID --- ---
    Podle mě Jirka hulil hned na začátku zápasu, pak se z toho jakžtakž dostal než přišla poslední sekunda, z který už se neoklepal...
    JOPS
    JOPS --- ---
    Ty jo, ta sedla
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam