• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    az dobrocinnost - od toho mame system, aby daval jistoty. almuzny a blahosklonnost parti do dob prvni republiky, kdy takto nacancane panicky ulevovaly svemu svedomi - a nikam to nevedlo.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    CICO: podivej, tvuj nazor je tvuj nazor. pokud neodpovida realite, neni mou povinnosti tvuj omyl napravovat, kor pokud si v nem libujes :). je totiz k tve skode, nikoliv me.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    Socialni citeni ano, ale vocad pocad.
    CICO
    CICO --- ---
    TLUSTEC: ...ano, naprosto věřím tomu, že demagogie je nejen solí, nýbrž i chlebem tvých přednášek...) nicméně pedagog, ve smyslu učitele, který formuje osobnost svých žáků/studentů/posluchačů z tebe naštěstí nikdy nebude...naštěstí proto, že tam, kde působíš, jsi se svými názory víceméně neškodný...) a taky je dobře, že se přirovnáváš k sovětskému šachistovi hrajícímu simultánku s pionýry...zaprvé je to přirovnání dost hloupé a tedy i hodné Tlustce, zadruhé mě fakt s každým dalším takovým příspěvkem přesvědčuješ o tom, že v pořádku není více věcí, kromě tvých názorů na společnost a politiku...))

...ad bezdomovec: jako chápu, že trávit příjemně vlahé letní noci v pražských ulicích je zvrácené a asociální, ale opravdu jsi toho člověka mohl vzít k sobě a dokázat nám, že nejsi tlachající pokrytec, nýbrž následováníhodný jedinec vybavený mj. něčím tak elementárním jako je opravdové sociální cítění nebo dokonce noblesse oblige...)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    a vime vse, larpisto Petriku :).
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    TLUSTEC: tak proč jsi ho nepozval k sobě domů, když ti na jeho blahu tak záleží?
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    podivame se, co je zac ZAPPO. technologie izolovani pitomecka ze stada a separatniho provereni vzdy nese ovoce, ze Femure :).
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    Na tramvajove zastavce Moran, ve smeru k IP namesti, zase sedel ten bezdomovec. Byly 2 v noci, a on sedel nahnuty na sedatku lavicky v cekarne, ze ktere ho uz ponekolikate vyhodili meststi policite. Evidetnne nema kam jit, a nejaka Nadeje mu jaksi prikryvky nedodala.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    ZAPPO: Povim ti, co mne tu uz leta vzdyznovu a znovu usmevne prekvapuje:

Vzdyt prijde nejaky novy clen okopavaci party, co s radostnym hykanim a pripitomelym usmevem klamne vytusi, ze je zde sikanovan nekdo "jiny", a chce si tez kopnout. Neni to tak docela pravda, spis se citim jako sovetsky sachista na simultance s mistnim pionyrskym oddilem. A takovy nekdo vzdy lacino zkusi "smec" v podobe zpochybneni me profesionality. Ostatni jiz davno vedi, ze z tohoto mracku nezaprsi, nicmene zde zcela neklegialne cekaji, zda dany novacek narazi. Mozna to ale neni nekolegialita, spis naivne veri, ze to treba tentokrat projde :).

Zajimava je psychologie stada, a zejmena jeho novych clenu.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    CICO: principialne by s tebou vetsina mych studentu asi nesouhlasila, a me demagogie jsou soli mych prednasek :)
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    TLUSTEC: Nejde ani tak o světonázor, jako že jseš porouchanej člověk. Popravdě mi bylo trochu blbý, že do tebe ostatní tak kopou, protože jsem upřímně čekal, že buď píšeš z nějakýho ústavu nebo máš aspoň invalidní důchod na hlavu.
    SARF
    SARF --- ---
    FEMUR: proč bys nemoh jít na přednášku o assembleru když může Tlustec trousit moudra o etice, ekonomii, sociologii a politologii ...
    SARF
    SARF --- ---
    TLUSTEC: neser nás nebo přijdeme všichni :--)
    BONGI
    BONGI --- ---
    PREVIT: Mnoho lidi, kteri za komunismu byli pracovne ve Vietnamu byli prekvapeni, ze pres realne silnou "solidarni pomoc" nas Vietnamci moc nemeli radi (coz jim ale nevadilo v tom, ze pomoc vyuzivali a snazili se sem houfne stehovat). V knizce "Dialog s doktorem Dongem" Nesvatba docela dobre ukazuje duvod : jejich hrdost urazel fakt, ze museji prijimat neci pomoc a svou nevrazivost z teto urazene hrdosti prenaseli na poskytovatele. Tahle cast knizky pak byla silne kritizovana soudruhy a proto se knizka rychle vytratila z verejnych knihoven. Ne pprimo zakazem, ale doporucenim - coz zpusobilo to, ze se obcas dala v nekterych zapadlych knihovnach sehnat. :)
    Pisi to proto, ze poskytovat pomoc, neznamena vzdy za to sklizet vdecnost, ci videt vysledky. U bezdomovcu je to jeste horsi, oni o pomoc typu systemove reseni vedome nestoji (podvedome mozna ano) a radeji voli rychlo vyhodu - penize, ktera je nenuti zmenit jejich styl zivota.
    Neni to obecne ale prevazne to plati a navic se Tlustec myli, kdyz si mysli, ze tahle skupina lidi tu driv nebyla - byla jen vic skryta a mozna mensi, ale byla a podle meho nazoru bude.
    Pomoc existuje jen nabidnutim prilezitosti jedincum : ber/neber a konkretni pomoc typu "reseni aktualni situace". Armada spasy s tim ma dost dlouhe zkusenosti.
    CICO
    CICO --- ---
    TLUSTEC: ...no dyť říkám, je fajn, že jsou posluchači FEL spokojeni s tím, jak jim předáváš informace a upřímně ti k tomu blahopřeji, nicméně podle mého názoru fakt nejsi učitel, protože učitel principálně není demagog...)

pusu a pac...)
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    PREVIT: kdyby tady lidi chteli zodpovednost, tak tady nemame vladu, jakou vidim denne ve zpravach ...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    TLUSTEC: ego++
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    TLUSTEC: Otazka je, jestli takovi lide o to "lano" stoji. Kazda pomoc, ktera ma mit cenu, vyzaduje taky urcitou miru odpovednosti od jejiho prijemce. A na tu si vetsina techto lidi tezko zvyka. On je to jednoduchy zivot - neco vyzebrat, neco najit a pak uz nic nemuset.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    CICO: mohou, jsem rad, ze sis to uvedomil. proc mas tedy pocit, ze v em pripade tomu tak neni? :P

mam zpetne reference odc studentu, a nasd vasimi dohady se mohu leda pousmat, a zvu vas na nekterou ze svych prednasek :)

# Tady se nedá říct nic jiného než: všecho! Tento předmět byl tím absolutně nejlepším, který jsem zatím na FELu měl tu čest studovat. Nutno podotknout, že zejména kvůli ing. XXXX, kterého bych rád vyzvednul do nebe jako špičkového odborníka, který je zároveň skvělým učitelem.
    Studijní průměr: (1.0, 1.5)
    # Všechno - skvělý předmět o assembleru, vnitřnostech OS (tady jsem se bez nadsázky dozvěděl víc než v předmětu X36OSY), hackování, optimalizaci a architektuře PC.
    Studijní průměr: (1.5, 2.0)
    # Z pana prednasejiciho cisela praxe :)
    Studijní průměr: (2.0, 2.5)
    # Puvodne jsem si predmet zapsal pouze kvuli kreditum. Postupem casu jsem ale zjitil, ze se dovidam zajimave a prakticky pouzitelne informace. Napriklad generovani grafiky, zvuku a podobne velmi jednoduchou cestou bez pouziti plovouci radove carky, jak se v proceroch resi zpetna kompatibilita 16ti bitoveho kodu a jine. Predmet mohu jen doporucit.
    Studijní průměr: (1.5, 2.0>)
    # snaha ukázat probémy reálné práce s x86

takze papa a pusinku. mudrlanti,.
    CICO
    CICO --- ---
    TLUSTEC: ...všichni, nejen prvně jmenovaní, mohou nejen předávat, nýbrž i učit...ale to předpokládá osobnost pedagoga a to není zdaleka každý, jestli mi rozumíš...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam