• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    Vysledek voleb se mi zda pri nejmensim na bliti. Je to jen muj osobni nazor a rad bych tu videl i Vase nazory. Co rikate na to ze Paroubkova banda vyhrala tak drtivym vysledkem ? Jak se tvarite na to ze RATH bude hejtmanem stredoceskeho kraje ? A jeste pohled do budoucna myslite ze za dva roky obhaji Bem primatora HL.M. ? Dik za vase prispevky
    rozbalit záhlaví
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    SARF: ale nadprodukce je principialni nesmysl, a hrozne vely problem do budoucnosti. daleko vetsi, nez podprodukce.
    SARF
    SARF --- ---
    TLUSTEC:
    TLUSTEC: trochu protimluv. Marketing byl zbytný za socializmu, protože byla podprodukce, tj. všechno, co se vyrobilo /a mělo aspoň trochu smysl/ se prodalo obratem. Taky tu žádnej marketing prakticky neexistoval. Ale právě v období nadprodukce se úloha reklamy a marketingu rapidně zvyšuje. Samozřejmě že kdo nemá co nabídnout, nemůže nijak uspět, ale výrobky samy o sobě nejsou cílem, ale prostředkem k dosažení cíle, tj. inkaso výnosů. Plný sklady zboží, který se neprodává, určitě žádná firma nechce. Btw. kdyby byl marketing zbytečnej, firmy samy by byly první, kdo by to odhalil a přestal financovat.
    IF_
    IF_ --- ---
    SARF: Ve většině firem za současné ekonomické situace preferují lidi, co to uříděj na doraz s minimálními náklady, což s sebou nese mnoho důsledků, těch který na podobný přístup dojedou, je opravdu minimum.
    SARF
    SARF --- ---
    IF_: je známá třeba kauza vrcholnýho manažera Diskontu Plus v Česku. Já osobně mám stejnou zkušenost z jinýho obchodního řetězce. Nebudu jmenovat, ale řvali jsme na sebe s tím manažerem solidně, naštěstí jenom po telefonu :--)

Samozřejmě, brutální manažer nebývá odvolán pro svojí tvrdost k podřízeným jako takovou, ale proto, že ta tvrdost začne být pro firmu kontraproduktivní. Je základem učebnic řízení, že pozitivně motivovanej zaměstnanec je pro firmu větším přínosem než ten, kdo je motivován negativně.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    IF_: svym zpusobem se mi libi, tenhle nemecky 80kovy clipart. a vam taky, protoze na nej vzdy nadsene reagujete.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    FEMUR: to je druhy extrem. vyrobu ma ridit odbornik, nikoli manazer.
    IF_
    IF_ --- ---
    TLUSTEC: Ty infaltiní obrázky tě nějak sexuálně uspokojují nebo co?
    IF_
    IF_ --- ---
    TLUSTEC: To nerozporuji, ale řešením není to, že se dělníci budou řídit sami:)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    FEMUR: manazer to "pohnoji" v jedne firme, a jde do dalsi. zatimco odbornik na konstrukci budicu lcd displeju ma celekm omezene spektrum, kam muze nastoupit a sve vedomosti uplatnit, tak manazeri jsou ptaci preletavi, a jednou mohou sefovat televizni staici, a druhy den dopravnimu podniku.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    IF_: jsme v obdobi nadprodukce, takze tlak na eskalaci vyroby za cenu dalsi devastace osobniho zivota a volneho casu je cesta do pekel.
    IF_
    IF_ --- ---
    TLUSTEC: S tim souhlasim.

Ale obrazne receno, vetsina delniku, do nichz se nekope toho fundamentu moc nevyrobi:)
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    SARF: manazer je tim schopnejsi, cim vic dokaze zamestnance zdimat, to je kamen urazu.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    IF_: vzhledem k tomu, ze existence vyrobku je zaklad, kdezto jeho marketing az nadstavba, je jasne, ktera cinnost je tou fundamentalni, a ktera tou zbytnou.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    Zprávy | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/...eba-u-ODS-239352

IF_
    IF_ --- ---
    Eh to s tema manazerama a drastickym chovanim soudis dle ceho? Mam uplne opacne zkusenosti.
    SARF
    SARF --- ---
    TLUSTEC: za totáče práskala bičem nad hlavou policie a prokurátor "když nebudeš pracovat, tak tě zavřeme pro příživu". Dneska, kdo nechce, tak mu nad hlavou nikdo bičem nepráská. V ČR jsou statisíce OSVČ. Pro to, aby nad nima nikdo nepráskal, obětujou nárok na dovolenou, pohodlí nestarat se o daně a pojistění a další výhody. Jiní zase mají radši ty výhody, takže si vyberou to práskání. Ale ničí povinnost není nic, každý si může svoje zařazení do ekonomickýho prostředí svobodně vybrat.

TLUSTEC: firmy zaměstnávají tupý manažery? To je mi novinka, já si doteď myslel, že každá firma má zájem zaměstnat schopnýho manažera, aby se udržela nad vodou.
    Mimochodem, manažer, kterej se chová drasticky k podřízeným, dlouho ve firmě nepřežije. Protože správně vést a motivovat zaměstnance je jedna z nejdůležitějších manažerských dovedností.
    IF_
    IF_ --- ---
    TLUSTEC: A vice versa:)
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    zertujes ze.

podsouvas mi kreativniho inzenyra a neschopneho buzerujiciho managera, nebot se domnivas, ze ja vylucuji kreativni praci u soustruhu (bavime se o praci a ne o tom ze i na soustruhu jdou tvorit umelecka dila sui generis) a postuluji jen schopne a hodne managery..?!
    oba vime ze gumy se najdou ve vsech sferach.

takze to laskave prestan uhravat na tenhle nesmyslny trik a vyjadri se k podstate.
    stale tu VON_GILOTINE mas 4 nezodpovezene body.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    VON_GILOTINE: ta michas ty - neco jineho je inzenyr, rozkreslujici technologicke postupy a vyhotovujici vykresy, a neco jineho tupy managor, co o problemu netusi ni zbla, a jen buzeruje ty pod nim k vyssimu nasazeni. neni vedeni jako vedeni, a ty vis, o kterem jsem mluvil.

pokud mas pocit, ze soustruh je nekreativni nastroj, pak jsi skutecne jiz davno zdegeneroval v tupe postindustrialni konzumni cosi, co si mysli, ze krava je fialova a potraviny rostou v mikrotenu v regalech supermarketu, jak to rikal diver v tv n@ha.
    VON_GILOTINE
    VON_GILOTINE --- ---
    a)hele nemichej jabka s hruskama. clovek ridici jine neni kapitalista. je snad vedouci an tabore kapitalista? neni.

b)laskave neargumentuj kreativnimi lidmi pokud se bavime tebou polozeneho tematu lidi u soustruhu.

c)pracujicim lidem je nejlepe kdyz jim jde prace od ruky a prace jineho navazuje na praci druheho. vsichni pak maji dobry pocit jak pri prace tak po praci a hlavne dikz tomu odvadeji lepsi praci a sami to citi. od toho je zde dalsi clovek ktery jejich prace sladi do dokonaleho souladu a maximalni efektivity.

d)ze mi na vnitrni inkoherenci neodpovis mne neprekvapuje. nedokazes to. dokazes mne tak leda prolustrovat itnernetem a zjistit moje jmeno a kde co studuji a pracuji. pardon, vlastne ani to nedokazes.
    TLUSTEC
    TLUSTEC --- ---
    VON_GILOTINE: lidem je nejlepe, kdyz se mohou ridit sami. kor ti kreativni. na to jim nemusi nad hlavou praskat bicem kapitalista.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam