Od: "Martin Uhlíř" uhlir.martin@centrum.cz
Komu: "kalousek@psp.cz" kalousek@psp.cz
Datum: 29.06.2012 03:51
Předmět: Naléhavá žádost
Vážený pane ministře!
V nedělnich OVM jste, podle mého názoru, vyjádřil disrespekt hned ke dvěma základním pilířům právního státu v ČR (soudní a výkonné moci). Dále jste se vyjádřil dehonestujícím způsobem vůči kolegům poslancům (dokonce v rámci vlastního klubu), kteří se chystají uplatnit při hlasování o vydání Vlasty Parkanové trestnímu stíhání v červenci jiný názor než Vy. Tyto okolnosti mne přiměly ke kroku, který nyní činím.
Jste, podle mne, největší politický hráč na české politické scéně, a co Vám rozhodně nechybí, je pracovitost a tah na bránu. Máte můj respekt za to, že jste byl - a navíc v jaké rychlosti - schopen (spolu)vybudovat projekt, jehož jsem se posléze stal před 2 lety součástí. Projekt, o kterém si myslím, že je na české politické scéně jedním z mála relativně zdravých (ve srovnání s těmi "dinosauřími" a samozřejmě extremistickými zcela zřejmě). Co mohu říci z vlastní zkušenosti, považuji TOP 09 za skutečně demokratickou stranu (přičemž některé jiné nejmenované to mají jen/hlavně v názvu) a jsem velice rád, že jsem dostal možnost stát se jejím členem. Potkal jsem v ní mimo jiné nemálo velmi inspirativních lidí.
Dovolte mi prosím konstatovat, že Vaše vyjádření (vyřčená v souvislosti s obhajobou kolegyně Vlasty Parkanové) vzbudila rozruch i mezi nemálo dalšími členy TOP 09, které osobně znám. A co hlavně, dle mého názoru, ohrozily důvěryhodnost nejen Vaší osoby, ale celé strany TOP 09 vůči občanům naší země (včetně vlastních voličů). Poznamenám, že věřím v nevinu Vlasty Parkanové, které si osobně vážím. Nicméně jsem bytostně přesvědčen, že by paní Parkanové neměla být odebrána možnost očistit své jméno před nezávislým soudem. Žijeme v právním státě, proto respektuji jeho pilíře.
Naléhavě vás žádám, prosím začněte urychleně jednat jako státník.
S pozdravem,
Martin Uhlíř - zastupitel za TOP 09 v Praze 10
Buhaha.