ADMIX: Já bych ho rád považoval za něco jinýho,ale mám k dispozici jen teorie který tomu nahrávaj, a pak spoustu širokých a dlouhých promluv na téma jak já konkrétně měním svět po malých kouscích, ale je zajímavý že ač to říká každej druhej, sme stále kde sme,)
Na druhou stranu já tomuhle přístupu nenasazuju rohy, ba asi v určitým období historie a na určitých místech (moderní anglie, třeba) byl naprosto nutnej a prospěšnej (jakkoliv jim zůstává dickensovský obraz průmyslu coby stále otevřená výčitka). Ale jenom si myslím, že ve skutečné moderní době (od konce dlouhého 19.st.) už tenhle model ztrácí dech, a jak ze sociálních, tak z ekologických důvodů by bylo dobrý se "komunitarizovat", jakkoliv začátky budou zase těžký. a tím komunitariozvat nemyslím zákaz svobodného podnikání apod., to vůbec, jenom tím myslím že konečným měřítkem nemůže být už nadále štěstí individua na zakládě toho, co si dle svých sil ulovil v neoliberálním prostoru nikoho, ale pokud ne wellbeing, tak aspoň přežití společnosti jako celku.
Vcelku dost mi to připomíná třeba rozdíl mezi durkheimovou mechanickou a organickou solidaritou, kterej taky pokud si dobře pamatuju nastává s posunem na časové/vývojové ose....