• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PYZDAOranzova nocni mura ???
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    EDWARD_BELLAMY: Proc by ho ta ochranka propleskavala, kdyz ho rovnou muze nechat zmizet? Jako doma, jako za starejch dobrejch casu!
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    Zeman to rudokartickarum dobre nandal - hned druhy den bum, pozvani Putina, a to tak hezky zaobalene, ze s tim ani soudruzi z Trziste 15 nic nenadelaji, a vajickarska karloidni klika se muze treba stavet na hlavu.

A az prileti prvni vejce na Putina, a jeho ochranka pravolaskoveho hajzlika propleskne, bude dokonano a ja si dam becherovku. tedy slivovici, milos bechera nepije od te doby, co se na ni napakovalo duo schlafenenberg-kakala.
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    PREVIT: Tomáš Haas
    Z dnešního Miroslava Macka:
    Jedna z členek Pussy Riot v rozhovoru:
    My ovšem víme, že v Česku je báječná kultura politického projevu, jakou míval Václav Havel. Jeho texty a jeho pevnost na nás měly velký vliv. Když jsme byly ve vězení, četly jsme si ty texty. Chtělo se mi na ty texty reagovat v době, kdy jsem byla ve vězeňském táboře.
    Dodávám: Fešácký kriminál s velkou knihovnou nebo zostřený trest? Svatá prostoto!
    ---
    A já k tomu dodávám: Když jsem se v roce 2005 sháněl po nějakých textech Václava Havla v Torontu, nenašel jsem nic v pobočce veřejné knihovny. V hlavní veřejné knihovně jsem naše jeden díl jeho divadelních her, žádný z politických textů. Větší sbírku jsem našel v Universitní knihovně, ale ani tam nebylo vše a to co jsem hledal jsem nenašel. Ani v České knihovně na Masaryktownu jsem nepochodil, ačkoliv tam měli docela slušnou sbírku knih a textů Václava Havla.
    A to je Kanada, s nezpochybnitelnou demokracií a svobodou tisku.
    A teď se dozvídáme, že v Putinově nedemokratickém a těžce cenzurovaném Rusku najdete díla Václava Havla ve vězeňských knihovnách. A to dokonce, pokud se dámy z úcty k Václavu Havlovi a potřeby poznat báječnou českou kulturu nenaučily češtině (kterou vzápětí zapomněly) v ruském překladu.
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    EDWARD_BELLAMY: Ano, kdyz milos oznamuje davu, ze se ho neboji, stejne jako se nebal tenkrat, pobavilo :)
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    ADMIX: asi jsi z nej videl jen par uvodnich sekund. je to totiz vic o demonstrujicich, nez o objektu jejich nelasky...
    ADMIX
    ADMIX --- ---
    EDWARD_BELLAMY: Necekal jsem, ze se to nekdy stane, ale poslal jsi video, ze kteryho mam uprimnou radost a ziskal jsem nadeji!
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    IF_: jsi na materske? ze jsem te mezi cleny zumpy nezaregistroval :P.
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    Reporteru je tam jak psich hovinek v Trojanove ulici... ale temer nikde se nedoctu, jak ostudne nenechali zazpivat sbor studentskou hymnu, a jak vybuceli rektora UK... takze napravuji jejich impotenci na poli objektivity. Dekovat nemusite, byl to vazne hnus.
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    Projev rektora Univerzity Karlovy Tomase Zimy a exposlance Jana Vidima, Praha 17.11.2014 - Albertov
    http://www.youtube.com/watch?v=HwNvVskhXKM

- Gaudeamus Igitur (4:20)
    - projev rektora UK Tomase Zimy (od 6:05)
    - Jan Vidim (11:30)
    - Miroslav Jansta (17:00)

Projev prezidenta Milose Zemana, Praha 17.11.2014 - Albertov
    http://www.youtube.com/watch?v=Lsp8oEjMNYg

video #2
    - projev Zemana
    - podium pod "palbou"
    IF_
    IF_ --- ---
    EDWARD_BELLAMY: Pěkně jste to Zemanovi nandali!
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    ...a vysel...:

17. listopad 1989 - jak to bylo. Ví to vůbec někdo? - LaCultura.cz
    http://www.lacultura.cz/2014/11/17-listopad-1989-vi-vubec-nekdo/
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    EDWARD_BELLAMY: to bude zase nejake ochotnicke divadlo?
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    previte, zitra na narodni... na jedenactou. poznas mne snadno.
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Zaver meho prispevku o 17. listopadu 1989, ktery co nevidet vyjde...:
    --------------------------------
    Ten nástup svobody považuji po narození mých dětí za to nejlepší, co jsem kdy zažil. A ta úleva, že budu moci své děti (tenkrát 4 a 7 let) vychovávat bez volby mezi nutností lhát, nebo se stát disidentem.

Svobodu si užívám stále, dnes hlavně při cestování, nebo vyhledávání informací o čemkoliv. Ne, nikdy by mě nenapadlo, že "za komunistů bylo líp". Konspirační teorie se po pětadvaceti letech při ztrátě paměti části národa dobře prezentují, ale takových si může vymyslet kdo chce kolik chce. To je rub dnešní svobody. Ale zaplať pán Bůh za ni. Nechci už žít v kleci, s centrálním přídělem hmotných i nehmotných statků a informací. Nechci žádné "jistoty". Jediná skutečná jistota je totiž smrt.
    --------------------------------
    PREVIT
    PREVIT --- ---
    Pussy Riot exkluzivně pro ČT: Havlovy texty na nás měly velký vliv — Svět — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...04-pussy-riot-exkluzivne-pro-ct-havlovy-texty-na-nas-mely-velky-vliv/
    BONGI
    BONGI --- ---
    EDWARD_BELLAMY: Oni takovi nekdy existovali? Napriklad?
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    EDWARD_BELLAMY: Škoda že si fakt nemohl zažít nějakej socikovskej starobinec a podivat se, jak tu sociální spravedlnost mysleli. Institucionalizovaná oprese marginalizovaných vrstev je v současném prohnilém západě menší než byla u nás za socíku a než je u nás teď - minimálně se ty skupiny ozývaj, pokud už si nevyřvaly lepší zacházení od mocných. Podle zprávy MDAC máme v česku např v blázincích dotěch psychotiky v síťových lůžkách.
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    soudruzi prospechari. nikoliv soudruzi, co chteli, aby byla socialni spravedlnost.
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    EDWARD_BELLAMY: no tak val oslavovat listopad, když ho vlastně naplánovali soudruzi, a přestaň nadávat na pravici, protože ta za to očividně nemůže, co se tady děje teď, musí bejt tímpádem dílo komančů a STBáků.
    EDWARD_BELLAMY
    EDWARD_BELLAMY --- ---
    Nevím, kolik z diskutujících to opravdu zažilo na vlastní kůži. Já ano. Byl jsem v lednu na demonstracích v rámci tzv. Palachova týdne, i na několika předchozích, byl jsem chartista, byl jsem i na Národní. Pokud mohu srovnávat, brutalita policie byla v lednu, přesněji řečeno v prvních třech dnech, opravdu větší. Nebo chcete-li, přimhouřím oko - přinejmenším srovnatelná. Takže z tohoto hledska má Zeman, kterého jinak upřímně nesnáším, opravdu bohužel pravdu. Jediný rozdíl byl v tom, že v listopadu se mlátilo do svazáků, kteří na to nebyli ani zvyklí, ani připravení. Ale to byl záměr. Zavést nás tam (průvod dovedl na Národní záměrně člen StB Zifčák-Šmíd a několik jeho neidentifikovaných kolegů), přestože jsme se již chtěli rozejít nebo pokračovat na Hrad), uzavřít nás, zmlátit, narafičit Šmída jako mrtvého, informovat o tom přes Dražskou Uhla a západní média a vyvolat pobouření té části obyvatel, která jinak neměla s disidenty vůbec co dělat a nezajímali je. Zpráva o smrti Šmída byla samozřejmě rozbuškou k dalším demonstracím, plánovanou. To není žádná konspirační teorie. Když jsem o týden dříve byl na pravidelném výslechu u StB, řekli mi to ti pánové se záhadným úsměvem docela jasně - určitě běžte 11. listopadu na to povolené shromáždění SSM, bude to tam zajímavé a začnou se dít věci... Můžete tomu nevěřit, můžete to zpochybňovat, ale to je to jediné, co s tím můžete dělat. I když chápu, že připustit scénář a režii Listopadu složkám KGB a StB, tomu se většina lidí musí bránit zuby nehty, protože by to vneslo do oslav listopadu naprostý chaos. Pravda holt často bolí, v tomto případě přímo nesnesitelně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam