Vazeny pane profesore,
dle dostupnych informaci jste vcera osobne rozhodnul o zakazu konani ustavujiciho snemu obcanske iniciativy "Islam v Ceske republice nechceme" v predem smluvne zajistenych prostorach Kongresoveho salu CZU, dne 6.6. 2015.
Popudem melo byt smyslene udani reportera CT (!) Jana Molacka, ktery se mylne domniva, ze jde o "xenofobni iniciativu". Muzete mi prosim vysvetlit, co je nedemokratickeho, xenofobniho ci opovrzenihodneho na presvedceni, ze nabozensky fundamentalisticky system nema misto v demokratickem zrizeni CR? Samotna ustava CR islamskou praxi z valne casti primo ZAKAZUJE, zakladni obcanska prava ci rovnost pohlavi musi byt z principu NADRAZENA ochrane nabozenskeho presvedceni.
Zachoval jste se zbabele a hodil klacek pod nohy obcanske splecnosti, ktera nechce nic jineho, nez aby nase zeme zustala sekularni a demokratickou, kde nabozenstvi patri do soukrome sfery a nevstupuje do verejneho zivota, natoz politickeho deni - coz je bohuzel neoddelitelnym principem a cilem Islamu jako takoveho.
Jsem znepokojen tim, jake postoje v takto dulezite pozici zastavate - s demokratickymi nemaji mnoho spolecneho. Obzvlaste zarazejici je to v akademickem prostredi, ktere ma podporovat obcanska prava, sekularni zrizeni, vedecky pokrok a svobodu, a nikoliv import stredovekeho totalitniho nabozenskeho systemu! Zvazte prosim sve dalsi setrvani ve funkci rektora, dle meho nazoru jde o zasah do obcanskych svobod, poruseni smlouvy o pronajmu a selhani predstavitele akademicke instituce.
"Pro vitezstvi tyranie staci, aby dobri lide sedeli se zalozenyma rukama" - Edmund Burke.
S pozdravem
[ja]