• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    L4MA
    L4MA --- ---
    M4Y4: nebo teda, tobe naka z ceskejch djek prijde, ze by vzhled a celkove ten "divci aspekt", prevysoval schopnosti? neprijde mi ze by to byly naky modeliny, co vsazej na svojií tvar/vystrih/minisukni, spis naopak. :)
    KYN
    KYN --- ---
    M4Y4: Proberem si to jednotlive jo? :))
    L4MA
    L4MA --- ---
    M4Y4: generix a cyberka?
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    Tohle by mohlo vydat na hodnotnou diskuzi. Takže otázka zní: Která z DJ holek by byla tak vidět, resp. byla tam, kde dnes je, kdyby byla klukem?
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    KYN: trueStory
    KYN
    KYN --- ---
    OGLOKOOG: Ja si naopak myslim, ze takova Katcha - mit pero - takovejch uspechu nedosahne. A nemyslim si, ze je to uplne vyjimka.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    :))))

    dominic angas

    That amazing day at the end of finishing an album when you can stop worrying about little tweaks and relax.



    nymfoDNB ‏7 hpřed 7 hodinami
    @domandroland is this your first ever selfie ? Congrats on the album !!

    dominic angas ‏ 2 hpřed 2 hodinami
    @nymfoDNB no I've done them before, just not of my face...
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    Já fakt nechci bejt "that guy", ale redukování různých -ismů jenom na jejich otevřené, okamžitě viditelné projevy mě štve. U většiny z nich totiž největší škodu páchá právě to, co můžou pozorovat jenom ti, kterých se to týká, v průběhu delšího období a třeba jenom z náznaků.
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    Reid Speed on the State of Women in Dance Music | Insomniac
    https://www.insomniac.com/media/reid-speed-state-women-dance-music
    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    ILL_EEL: Ne na cz dnb scéně, ale obecně u DJek všude na světě. Skoro bych se ani neváhal říct u všech muzikantek, a koneckonců žen na všech cestách životem. A nemusí se nutně jednat o nějaké otevřené šovinistické kecy, jenom prostě ženská musí pro každý bod do svého street credu udělat tak třikrát víc práce, než muž. A samozřejmě pokud chce uspět, tak musí vypadat aspoň přijatelně, což u chlapů taky zdaleka tolik neplatí.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    SOLDIK: to uz si moc nepamatuju, ale mam pocit, ze JS ne. Ivane jsem to nabizela ja, ale to bylo uz pred par lety, kdy mela hrani na druhe koleji, tak do toho nesla.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    GENERIXX: je to dlouho, to jsem nemel jeste FB, ale myslim ze jsi na toto tema tenkrat ty psala, ze tebe tam chteji nebo tak neco.. a nechtela jsi tam... rikam to jaks taks spravne? :) nebo to byla ivana?
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    SOLDIK: jo, co do názvu jsme se inspirovaly Junglistic Sistaz a byly tak jakoby česká část s jejich souhlasem, ale to je pořád to samé, jen v evropském měřítku. Tehdy byly členkami JS Shroombab, Push, Storm, Miss Represent, Miss Melody, Miss Shina, Pandora, Lady Lite a MC Mary Jane etc etc.
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    GENERIXX: nebyl ten puvod nejak spojeny spis s rakouskem?
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    ILL_EEL: K sexismu řeknu jenom to, že sesterstvo v principu svou neustále se zvyšující poptávkou po čistě holčičím lineupu vytvořili pánští promotéři a první řady nadrženců. Navíc bych řekla, že jakýkoli feministický výklad sistaz může být poměrně s klidem kvitován schopnostmi členek a faktem, že žádnej agresivní genderovej marketing se z naší strany nekoná. Defakto jsme akorát nějak nazvaly partu holek, který se tak jako tak na těhle "dámskejch" mejdanech neustále dokola potkávaj :)
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    FALLENGEMINI: no minimalne Katcha byvala v cz dnb awards vzdycky vysoko...
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    ILL_EEL: jediný, co k tomu můžu říct je, že o vzniku týhle kategorie žádná sista dopředu nevěděla a byly jsme stejně jako ostatní loni postaveny před hotovou věc. Kroutily jsme hlavou stejně tak.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    ILL_EEL: v podstate bych mu dal za pravdu ale. kdyz se rekne "nejlepsi ceskej DJ", vsadim se, ze nikoho nenapadne holka. a to i presto, ze nektery z nich jsou na to schopny dost
    ILL_EEL
    ILL_EEL --- ---
    OGLOKOOG: A cim se chlapskej sexismus na cz dnb scene projevuje? Mi prijde ze je to u nas dost genderove vyrovnany uz od pocatku, vem si popularitu jmen jako IM Cyber, Katcha, Babe LN...tyhle holky byly v djsky spicce, ackoliv rozhodne nevyuzivaly tolik "gender marketingu" (pokud to tak nazvu)

    OGLOKOOG
    OGLOKOOG --- ---
    ILL_EEL: Fakt máš dojem, že by tady nějaká DJane kromě Snookey a Kan-Jaccy měla šanci na umístění? A ne, fakt to není tím, že prostě tak dobře nehrajou, jako chlapi. Potřeba zvláštní kategorie pro DJky je způsobená právě tím chlapským sexismem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam