• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny

    DISKOFILŮM VSTUP ZAKÁZÁN / 2024: ZBYLI JEN DISKOFILOVÉ A DŮCHODCI

    EMOTIKONY / PHUN WORDS

    I Klute to ví: "Never trust a white man with dreads"

    2014 motto: never trust a dj that doesn't use headphones...

    rozbalit záhlaví
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    LOPIK: jasne, to je preci v poradku, ale pak nedava smysl delat specielni panel "zeny drumandbassu" :) Pokud o tom damy mluvit nechtely, meli tam pozvat jiny a nebo proste tenhle panel vynechat, kdyz teda "neni o cem mluvit" :) A ne, neni to o feminismu, pac to nahrava tomu, ze ty holky "delaji problem z neceho kde neni". Bohuzel je to realita temer vsech djek a to ze to tu danou djku zrovna nesere a ma to na haku preci neznamena, ze o tom fenomenu nedokaze nejak vecne hovorit.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Asi tam nebyly v panelu žádný feministky.. Určitě to musí přinášet specifický problémy, ale věřím že většina těch holek, co to dělá s tím může být srovnaná a prostě tohle tak nevnímaj nebo jim je prostě i blbý rozjíždět besedy na téma, jak to má jako hezká holka v životě a obvzlášť při hraní těžký..
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    Byla jsem uprimne zklamana, cekala jsem vecnou diskuzi na tema "zeny v dnb" a dozvedela jsem se kulovy. Vlastne jsem se dozvedela jen to co delaji ony 4 damy na podiu, ale zadnej insight a presah do toho "co znamena a jake to je byt zenou v dnb" tam nebyl. Pritom inside info z grup jako Girls Take Action, Underground Female Movement, Female:Pressure, HertzNHyene, Night Sirenz apod. hovori o tom, ze to je bezna vec. Koneckoncu kdyby to bylo tak v pohode, nemusely by zadny podobny "female only" groups vubec byt.
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    FALLENGEMINI: o tom jak se dane damy dostaly k dnb a jak je to skvely. Defakto jejich biografie. Kdyz jsem se na konci v casti pro otazky zeptala na tyhle fenomeny a podotkla ze napriklad cela skupina female:pressure by podle jejich vyliceni te sceny nemela zadny duvod existovat, tak nektere zrudly a velice vyhybave pritakaly, ze neco takovyho se nekde asi taky deje...
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    ja ted zkousim hledat zaznam na youtubu a nic. skoda. zacal me ten panel nakonec zajimat, protoze bych rad vedel, o cem se teda vlastne mluvilo
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    LOPIK: tady jde o to, ze holky nemluvily ani zbla o nicem z tho co tu ted piseme. O to jakej na to ma kdo nazor nebo jak se to ma brat - to je presne to co melo zaznit v te panelove diskuzi. Thats all.
    KYN
    KYN --- ---
    SOLDIK: že ses s tim nesetkal neznamená, že to neexistuje
    L4MA
    L4MA --- ---
    LOPIK: presne, asi se nikdo nebude divit faktu, ze vzdcky vypada a bude vypadat lip, kdyz hraje treba Theya nez takovej Akira. :)
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    Ja bych DNB scenu nominoval na cenu sexisticke prasatecko roku))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    GENERIXX: A to jsou nějaký předsudky? Je to showbiz jako každej jinej, tohle platí, když se do toho tímhle stylem pustíš..
    Částečně to platí i pro chlapy - kolik je z nich je "ošklivých" když se koukneš na nějak top Dj list..

    Tuším že Sven Vath někdy před deseti lety někde prohlásil, že když se do třicíti neprosadíš, tak máš smůlu, protože pak už jsi starej a je to asi pravda..
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    KYN: to neni pravda.
    KYN
    KYN --- ---
    Napadlo mě, že na Moravě a tak existuje předsudek, že Pražák nemusí umět hrát. To by měli kluci zahrnout, by mohlo bejt zajímavý.
    KYN
    KYN --- ---
    MARIHAI: nastuduj si to vedle v DNB TRACK CO RULZ a pak se vrať :)
    SUBTITLES017
    SUBTITLES017 --- ---
    MARIHAI: djane
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    FALLENGEMINI: heled urcite nezijou v takovy bubline aby se jim to nikdy nestalo, zvlast tem, ktery jezdej po svete a musej se potykat s ruznyma lidma. A pokud nakrasne ano, urcite se to stavalo jejich kamaradkam ci kolegynim a urcite by mely o cem mluvit...
    SOLDIK
    SOLDIK --- ---
    cikorka je zlodej.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    GENERIXX: hezká holka nemusí umět hrát....... hlavně když je v pohodě, sympatická, náruživá a ráda jí.... Nemusí nutně umět hrát přece...
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    jinymi slovy ten panel proste nemohl dopadnout dobre, zejo.

    bud predpokladame, ze ty zucastnene damy mluvily pravdu a skutecne se s nicim takovym nesetkaly. mely teda mluvit o necem, co pravdepodobne existuje, ale nemaji s tim zadne zkusenosti? to by prislo mimo asi vsem, takze reseni by bylo vymenit je za nekoho, kdo tohle zazil.

    nebo predpokladame, ze lhaly. coz je fuj. reseni by bylo vymenit je za nekoho, kdo to zazil a chtel by o tom mluvit.

    tak jako tak proste spatnej vyber hostu no, nevim, co na tom nechapete :D
    MARIHAI
    MARIHAI --- ---
    Co je ten usama to me zajima?
    GENERIXX
    GENERIXX --- ---
    VEX: o všemožnejch problémech spojených s tím že holka je dj. Všudypřítomnej předsudek, že hezká holka nemusí umět hrát, že kozy se líp prodávaj a proto je holka-dj marketingově velice zajímavá pro hyenismus agentů a jiných PR postaviček, že se na akcích píše že djka je krásná a ne šikovná a na každým druhým plakátě musí bejt její fotka, že některé obří akce mají dokonce samostatný hudební žánr "female", etc etc etc etc etc etc etc... Na hodinovej panel by se určitě téma našlo.
    VEX
    VEX --- ---
    GENERIXX: a o jakym problému to vlastně mluvíš? verbování kostiček za pulty marketérama?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam