• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny
    VEX
    VEX --- ---
    Chill outy maji stale na psytrancu. Korelace s uzivanim ketaku ciste nahodna.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    RONDO: myslím si že vesměs je to na klubech a promotérech aby tomu dali znovu prostor a příležitost a z kill outů se opět staly chill outy, a v druhý řadě na djích který musí mít soudnost, posluchači si pak najdou cestu.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    AKISAN: spíš jsem měl na mysli někoho kdo se primárně zabývá těmahle stylama, někdo kdo jde víc do hloubky a nebrouzdá jen po povrchu..... zahrát "chill outovej" set by dokázala většina ze zdejšího osazenstva, když k tomu bude mít příležitost.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    AKISAN: a popravdě na tý akci s dorfmaisterem jsi hrál deep house, rozjetější housíky a nebo takový věci co jsou v tom setu?
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    Prihreju polivcicku. Ale dokopu se k novymu brzy.

    " Fusion " special set for the event with Mr. Richard Dorfmeister - 2.Patro, 7.10.2016 Prague
    https://soundcloud.com/...usion-special-set-for-the-event-with-mr-richard-dorfmeister-7102016-prague
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    RONDO: story of my life)
    RONDO
    RONDO --- ---
    AKISAN:
    SYXAO:
    AKISAN: já myslim že to sou spojený nádoby, kdyby byla poptávka, najednou by lidi co jinak bomběj dancefloor začli z regálů tahat vykldiněný poklady
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    SYXAO: moc rad kdykoliv. Naposledy na otviracce lekarny v kv 4hodiny vkuse. A nedavno sem slysel Dabeho set tady na nyxu a pecka a presne to, o cem se bavime.
    MEDAN
    MEDAN --- ---
    Když je tu téma chill out, tak si dovolím sem pastnout úryvek z článku o KLF, který mám rozepsaný...

    V roce 1988 zakládá Jimmy Cauty spolu s Alexem Petersonem kultovní projekt The Orb. V té době byli oba DJi v klubu Heaven, kde se nacházel prostor zvaný The White Room, který sloužil jako místo, kde si tanečníci mohli odpočinout. Jejich prvním singlem byla acid housová hymna Tripping on sunshine, později se však rozhodli začít produkovat pouze poslechové skladby bez perkusí a stali se tak pionýry ambient house, inspirováni např. Brianem Eno, Mikem Oldfieldem nebo Kraftwerk. Vystoupení The Orb byly známé trippy zvukem, psychadelickými vizualizacemi a barevnou světelnou show, díky čemuž byli kritiky přirovnáváni k Pink Floyd. Po odchodu Cautyho z The Orb vydávají KLF své album nazvané Chill out, kterým navždy určili jméno ambientním stagím na festivalech. Album bylo nahrané po několika pokusech na jeden zátah, bez editací, ve studiu Trancentral v suterénu Cautyho domu a motiv ovce na obalu alba vznikl prý v momentě, kdy hledali fotku, která vystihne atmosféru rána po rave párty na britském venkově podobně, jako tomu bylo u coveru alba Atom heart motrher od Pink Floyd.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    DABE: tak měl jsem na mysli samozřejmě klasickej chill out, různý brokenbeaty, jazzy/lo-fi house, deep house (ale ne to čemu se říká deep house dneska, spíš tu klasickou původní definici..) apod. a autonomic se nepočítá ;)
    no já těch jmen nedal dohromady ani 5... co si pamatuju tak Blue, Tall, tady na západě byl Airswing...ani nevím jestli někdo z nich ještě hraje...elen ještě hrávala nějaký brokenbeaty a chillouty.....
    DABE
    DABE --- ---
    SYXAO: to si troufnu rict, ze je. tedy ne vylozene hodne, ale nekteri to zvladnou i z desek.
    teda ted nemluvim (krome chilloutu) o skatulce deep house, ktera skryva spoustu podivnosti;) spis bych pouzil jazzy/lo-fi house.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    AKISAN: ono taky tady dneska těch djs co se specializujou na chill out a případně deep house zrovna moc není...
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    Jasný, navíc po dvou propršenejch dnech se nad jezerem, mezi mraky, vyklubalo ranní sluníčko a všechno bylo tak krásný a silný :D
    KYN
    KYN --- ---
    SYXAO: Biosphere a Orb úplně nejvíc ze všech oafs. Nebyli v chilloutu teda :) Tam tradiční highlight snad každej rok MM Morris.
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    AKISAN: jop pamatuju
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    SYXAO: to už by dneska asi možný nebylo
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    SYXAO: Jazzanova supr...hrali z desek jazzhouse a nujazz....parada
    SYXAO
    SYXAO --- ---
    KYN: jj to bylo supr tam tenkrát... Orb, Dzihan & Kamien, Jaga Jazist, Bisphere, Dorfmeister, Mixmaster Morris, Jazzanova.....
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    HAWKENS: no to neni moc chill no)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam