• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TOMEEKJungle / Drumandbass a všemožné zlámaniny

DISKOFILŮM VSTUP ZAKÁZÁN / 2024: ZBYLI JEN DISKOFILOVÉ A DŮCHODCI

EMOTIKONY / PHUN WORDS

I Klute to ví: "Never trust a white man with dreads"

2014 motto: never trust a dj that doesn't use headphones...

rozbalit záhlaví
    RONDO
    RONDO --- ---
    AKISAN:
    AKISAN:

no jo ale... ty terminy se proste posouvaj. kdyz vyslo clockwork, tak by to nikdo techstep nenazval. techstep by no u-turn / inustry LP style.
    neuro funk nekdo nazval wormhole, kdyz se snazil vyjadrit, ze to (uz) neni techstep.
    a najednou se stalo ze vsichni brali techstep jako vicious circle.
    a neuro funk nalepka se pouzila na 2005 Noisia veci... coz je od wormhole celkem posun.
    podobne veci od Amoss nebo Survey treba se dneska proste oznacujou jako deep, pritom deep byli prece commix, spectra soul nebo 1984 lp.

vyznam slov se meni, uplne nechapu proc by (kvuli tomu) lidi co skotacej nebo i hrajou novy blackout veci nutne meli mit nastudovany veci -25 let nazad. malinko prehnany, ale: to je jako chtit od nekoho v roce 1999 aby mel nastudovany roots a veci z roku 75.

nevim dal. srdcari si to najdou a i history-ignoranti muzou bejt skvely a pokorny DJs, proste maj jenom jiny priorty a predpotopni sounds jim nic moc nerikaj. znam takovy, respekt.
    L4MA
    L4MA --- ---
    AKISAN: spravne! :D s tim neurem by me celkove zajimalo, jestli vubec tusej neco o tom trueschool. ty hovna uz trvaj prakticky celou generaci.
    btw tyhle lidi vubec znaj obrat techstep?
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX:
    VEX: neni nutny, ja takovejma budu rovnou opovrhovat a usetrim energii a cas :OD

Jak rekne, hele ja miluju neuro a techstep.... nevim co je wormhole a clockwork to prcam.... tak hned do bloku))
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    Akože je třeba i nějak konat, ale nenásilně, jo, tak my třeba teď v rámci proma budeme akcentovat osvětu zábavným způsobem :D

Jakože opravdu :)
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: ještě teda musíme vymyslet jak ty lidi budeme poznávat. Takovej člověk ti může říct, že historii zná a jestli bude hrát dobře, tak to nepoznáme. Pak nám hrozí, že budeme mít na scéně ignoranta aniž bychom to věděli jenom proto, že má cit, vkus a je dobrej dj.
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: tak si budeme muset nastavit hranici minimální znalosti historie pro neprznění scény:D dnb maturita by se to mohlo jmenovat.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    VEX: mohl, ale nezná. což je to, o čem tu mluvíme))
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: no nerozumíme, protože tenhle požadavek já nepovažoval za znalost historie. To mi přišlo dost povrchní. Sem měl za to, že se bavíme o komplexnějších znalostech. Tohle by mohl znát každý.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: rozumime velmi dobre =

Tys napsal: .....dneska je tolik hudby, že newcomers potrvá roky než se začnou dostávat před 2000.

Ja napsal:.... pokud se bavime o dnb tak si typek/typka muze pusit dokumenty nize. a poslechnout treba omni trio, adama f, goldieho, )EIB(, ram3, bukema a cau...podrtzeno secteno ti to zabere jeden den kdyz to prezenu...
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    Dnesni newcommers maj total vpici, cest vyjimkam a timhle se tomu vubec nepomaha a za me je dulezity "going back to go forward"

Proto se radsi budu rozcilovat a tlacit to i v setech, aby to tam poste bylo. Bylo by nejvic jednoduchy abych hral jen novy a funkcni vecci a mel bych tu fanbase jeste vetsi, mnohem vetsi ale prikladam duraz necemu jinymu.

Proto hajeni lenosti proste ne
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: tak jsme si asi jenom neurčili tu míru znalostí a teď si nerozumíme.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: ne zajimal jinym zpusobem ale NEZAJIMAL VLASTNE VUBEC
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: sorry je to jen o tom nebyl linej kokot a chit.... pokud se bavime od dnb tak si typek/typka mude pusit dokumenty nize. a poslechnout treba omni trio, adama f, goldieho, )EIB(, ram3, bukema a cau...podrtzeno secteno ti to zabere jeden den kdyz to prezenu...

okecavat lenost a ignoranstvi fakt ne.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    jinak nechci, aby to vyznělo jako "old man yelling at clouds", já se s mladejma lidma o těhle věcech snažím hodně bavit a zároveň se obecně už dlouho snažím informace o tom žánru nějakou stravitelnou formou předávat. vůbec mě neuráží, když někdo nezná vývoj žánru v 90s, na to taky nejsem žádnej expert, spíš je pro mě důležitý, když mám z toho člověka pocit, že se rozumně věnuje aspoň tý svý škatulce...nevím, jak moc vážně brát producenta, kterej chce dělat neuro a jeho jedinou inspirací/znalostí je top5 lidí v kategorii producent roku CZ/SK DNB Awards :D
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: já nemám takový koule abych někomu říkal, že něco nemiluje protože se o danou věc zajímal jiným způsobem než já. Dřív jsem to teda dělal běžně :D
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: no jistě. Ale to se vůbec nevylučuje právě, podle mě:) dneska je tolik hudby, že newcomers potrvá roky než se začnou dostávat před 2000.
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    ale to je debata na hodiny k pivu ane na chatu)
    AKISAN
    AKISAN --- ---
    VEX: hrajou ano ale otazka je, jak trvalou hodnotu to cely ma jestli budou hrat jeste za 10,15, 20 let etc.

vzdyt je to uplne jasny...ze kdyz se necemu venujes naplno = tak nejses zahledenej do sebe a milujes to a tim padem je tady velka moznost, ze to budes delat, na nejaky vyssi urovni, hodne dlouho, protozoze proste je to tvuj zivot.

Ja, v momente, kdyz sem tenkrat pristoupil na to, ze to jen nejedu, ale ze to ziiju, tak se vsechno diametralne zmenilo, k lepsimu.
    VEX
    VEX --- ---
    FALLENGEMINI: jo, tohle dává smysl. Ale nevidím tam vždycky přímou linku mezi tím, že newcomers nedigují historii. To je podle mě víc otázka citu a vkusu.
    VEX
    VEX --- ---
    AKISAN: to mi pořád říká jenom co si o tom myslí někdo jinej, což není žádnej negativní vliv.

Ale ti Djs, co nevěděli kdo je kemal nebo co je brown paper bag nebo i call to mind normálně hrají na parties a promotéři je netestují z historie dnb.
    FALLENGEMINI
    FALLENGEMINI --- ---
    VEX: je to hlavně o absenci nějaký sebereflexe a schopnosti vnímat sám sebe a svoji tvorbu v rámci kontextu. některý lidi pak maj pocit, že objevili Ameriku, přitom se ten žánr zacykluje, místo toho, aby se někam vyvíjel. oslím můstkem si dovolím paralelu k tématu koncepčních parties ve stylu berlínskýho techna v Praze (a nejen tam), co se tu tehdá mihlo - myslím, že zrovna tobě nemusím vysvětlovat, že když vezmeš něco, co funguje v určitým kontextu, kterej je formovanej vývojem tý daný věci v daným prostoru, a zkusíš to bez toho kontextu přesunout jinam, tak se pak nemůžeš divit, že to nefunguje. současnej stav dnb je do velký míry danej právě tou absencí kontextu u nastupující generace a její snahou aplikovat v tom žánru na sílu postupy, který jsou často v přímým rozporu s tím, z jakých kořenů vychází.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam