TRISTIS: zklamani. muj vlastni soukromy nazor, ktery nikomu necpu:
- mangini je super, ale jeho drumming neni ani tak pestrej, napaditej a vyraznej jako portnoyuv, ani nema tak dobry zvuk
- prijde mi, ze pri kompozicich dali prednost riffum, napadum a vychytavkam pred citem a celkem. mnozi jim to vycitaji uz dlouho, moji osobni hranici unosnosti to prekrocilo az u DTOE (Dramatic turn of events - toto nove album)
- specialni elektro- a dalsi efekty si imho opravdu mohli odpustit
- zabte uz nekdo toho LaBrieho! ;) Vazne: LaBrie je imho dost chabej zpevak bez ruznych zpevovych vyrazu, me neprijemnou barvou hlasu, bez emoci a s mizernou intonaci pri live koncertech (a to nemluvim o jeho vizualnim projevu, uaaa). nebejt DT instrumentalne a muzikalne tak dokonali, nemohl bych je kvuli LaBriemu poslouchat vubec.
- celkove mi album DTOE prijde oproti prerdchozim slabe, nekonzistentni, moc popove a moc novatorske, tedy snazici se o krok kupredu, ale imho spatnym smerem. a jak jsem jiz psal, postrada silne kompozicni celky v neklasickych aranzich, jak bylo u DT vzdy zvykem.
- nevim, jak moc zasadni tento faktor ve skutecnosti pri tvorbe materialu byl, ale imho celemu DT citelne chybi Portnoyovy "koule"