• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SEVERINEAlfred ve dvoře & Nová síť
    co se tam hraje, děje a co si o tom kdo myslí .. is it the stage 4 new theatre or what? & pokec o Nový síťi - máte s ní nějakou zkušenost? co si o něčem takovým myslíte?

Viděl někdo Ženský zbraně, Každodennosti, Vrstvení, Diviše, Welzla? Tohle je místo pro názory.
    rozbalit záhlaví
    JOLIE2B
    JOLIE2B --- ---
    PHRANKY: technicky nedotazeny? bud prosimtebe konkretnejsi, to by me zajimalo.
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    Vzpomela jsem si predstaveni Emily.. Bylo to krasny, akorat malicko nedotazeny technicky. Budete ho jeste uvadet? Rada bych to videla znova.
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    Testosteron jsem videla pred rokem.. V letaku bylo napsano, ze se jedna o pohled do duse muze. Doufam, ze muzska duse neni tak melka, jak to presentovali na predstaveni. Zmenila bych popisek napr.na duse muze podle Maximu :) Jinak bylo predstaveni zabavny, dobre zahrany, ale chybela mi v nem myslenka. Btw.jsem jedna z mala komu se Testosteron moc nelibil..
    PHRANKY
    PHRANKY --- ---
    [ PHRANKY @ MŮJ NEJNOVĚJŠÍ DIVADELNÍ ZÁŽITEK - aktuální repertoár (nejen) pražských divadel aneb co doporučujete? ] jinak co se tzce samotneho pribehu, tak ten mozna nebyl spatny, ale nebyl podan tak, aby ho divak videl. Zas jednou jsem se presvedcila, ze divadelni hra primo o lasce je neuveritelne tezka vec.
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    jen prosím - pište sem taky, když už ste na něco vyrazili, jak se vám to líbilo / nelíbilo + co + proč + klidně k tomu dodejte, jestli chcete, aby se to autoři dozvěděli nebo ne .. anebo aby to došlo k programovýmu vedení divadla, který rozhoduje o výběru projektů na příští rok (teda, neříkám, že si bude řídit názory lidí z netu .. ale zajímavý to pro ně bude) .. mně přijde, že je tady potřeba zpětná vazba, že někdy autoři nezvládaj sebehodnocení .. a že to i jim může dost dát .. tož tak
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    stage code se v prosinci rozhodli trhnout rekord, na začítku měsíce dali 4 dětský představení, od zítřka do soboty dávají svoje dospělácký představení

10. +11.12. od 20h MILUJ MĚ - Bergmann UPDATE (work in progress) / Stage Code & hosté & TABLE

Prezentace scénického materiálu, směřující k realizaci celovečerního představení v příští sezóně. Sociodramatický kabaret inspirovaný vlastními zkušenostmi autorů a filmy I.Bergmanna.

Co se stane s láskou, když přežije první vlny zamilovanosti? Až poznáme partnera do nečekaných podrobností? Co se změní příchodem děti, rodiny, vlastním stárnutím? Co získáme a co ztratíme tím, že jsme spolu? Když si slíbíme, že budeme stát při sobě v dobrém i ve zlém, je tady potom alespoň jeden svědek, co dobře ví, jak jsme žili a co jsme spolu prožili.

http://alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=247

12. +13.12. od 20h Test.Ost.Er.On - hlas druhé strany (gender rallye) / Stage Code

Hodný, statečný, šikovný, citlivý, chytrý, hezký, svalnatý, upravený, ale hlavně žádná měkkota. Ideální chlap. Kdo se v tom má vyznat! Co chceme sami od sebe? Jsou muži opravdu agresivní, ješitní, soutěživí a méně citoví?
    Jak se oprostit od zobecňujících nálepek a klišovitých pohledů na muže a jejich svět? Jak se dostat k holé pravdě o mužské osobnosti, k holé existenci? Jaké vzory má tedy mít „správný chlap“?

TEST.OST.ER.ON je subjektivním pokusem odpovědět na takové otázky. Pět mužů, každý z jiného oboru pražské umělecké scény, zkoumá život a ideály silného pohlaví. S hořkou sebeironií, pálivou autenticitou a jemnou příchutí lidskosti.

http://alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=189
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    dness + zzítrra NEZÁVISLÝ MULTIMEDIÁLNÍ FESTIVAL no.1
    Žánr hororu z oblastí Východu, bývalé Jugoslávie a současného Ruska, který se do České republiky dostane jen stěží.
    Uvedena bude celá řada krátkých i celovečerních filmů + další doprovodný program.

1. a 2. prosince vždy od 18:30 Alfred ve dvoře (Františka Křížka 36, Praha 7) – BIOGRAPH ALFRED promítání filmů z Balkánu ve čtyřech programových blocích a proběhne zde i filmově hororový workshop vedený Markem Dobešem.

2. prosince proběhne po promítání filmu "Byl jsem mladistvým intelektuálem", který právě slaví 10 let od svého vzniku, beseda s tvůrci spojená s autogramiádou. Nebudou chybět ani malé pikantní divadelně taneční vsuvky inspirované hororem. Celým festivalem budou návštěvníci provázeni zombie hosteskami a hlídáni zombie ochrankou.

Filmy jsou promítány v původním znění s aglickými titulky! http://www.bloodychristmasfest.alfedus.cz/
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    SEVERINE: díky za tipy...bude-li čas ,zaskočím do Alfreda kulturou se oblažit:-D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    MACHEPELA: jestli se ti páčil test.ost.er.on, tak by tě nejspíš bavily (z toho, co se v současnosti hraje) i money transformance .. zase předstávko ženskejch ... na začátku prosince budou v rámci bio alfred dva dny horrorů .. jo, pan Kukal (ten, co dělá bio alfred) je trochu moc ukecanej :-))
    KACASAVO: mě nejvíc bavily svítící botky a meloun na hlavě .. a nějak mi vadil zvuk .. ale čekala sem od toho víc, když tam byl Nebeský jako režisér .. ale je otázka, kam až jde posunout přehlídka .. ale modely fakt prima

jinak pozor pozor, zítra je alfredu host z Maďarska

ČT 27 listopadu / 20h / Host alfreda
    ZERO BALLET / Guyla Berger & co. (Maďarsko)

Otevři oči ve spánku, zavři ústa v řeči – aneb nic o Gyula Bergerovi

Na scéně vystupují pouze ženské postavy. Ženy, které pohání vpřed touha po poznání, objevování sama sebe a vzájemném sblížení. Cílem tanečního projektu bylo zmapovat průsečíky mezi dvěma na sobě nezávislými uměleckými obory, videem a tancem. Tvůrci hledali odpovědi na otázky, jak dokáže video rozšířit výrazový potenciál scénického tance, pokud se aktivně účastní představení jako aktivní „hráč“.

Na její hrudi jsem slyšel vypravěče snů, který šeptal do tlukotu srdce, a vánek pokrývající její šíji mi jemně zahalil tvář do její vůně. Zamrazilo mě a kousl jsem ji.

Režisér a choreograf projektu Guyla Berger je členem maďarského uskupení současného tance L1 DanceLab. Jde o tvůrčí tým sedmi nezávislých tanečníků a choreografů, kteří systematicky spolupracují na výzkumu a analýze nových tendencí na poli současného živého umění.
    MADLENKA
    MADLENKA --- ---
    JOLIE2B: Já to nestříhala :)
    JOLIE2B
    JOLIE2B --- ---
    MADLENKA: tak zrovna tahle pasaz me ze vsech brala nejmene.
    MACHEPELA
    MACHEPELA --- ---
    Alfred ve dvoře je fajn scéna.Zatím jen dva projekty - prvně jsem shlídla animovaný filmy,když se zahajovalo kino.Celkem dobrý.Úvod byl teda trochu dlouhý,sice zajímavý obsahem.
    Za to jsem si vychutnala Test.Ost.Er.On. fakt kouzelná hra ,´dojala´ a pobavila.Možná ta nadšenost je ovlivněná tím,že jsem něco podobnýho viděla prvně a právě v Alfredovi,takže týhle scéně fandim.
    KACASAVO
    KACASAVO --- ---
    viděla jsem ženské zbraně líbilo se mi jak to bylo divadelně pojatý a mělo to i lehce feme sdělení i výtvarně hezky propracované spousty zyjímavých nápadů a tak .Nemám ráda obyč přehlídky které nejsou jinak oživené .Tato byla fine. Ikdyž my kdysi dělali akční přehlídku kde jsme nastoupily v gumových zástěrách přímo na molo a na místě dotvářeli oděvy. ukázaly možnosti jak se dá s oděvy pracovat...to by bylo nadlouho to popisovat...zároveň tam bylo i to divadlo už je to dávno teď už na to není čas.Jen že proto si můžu dovolit být občas kritická k přehlídkám,které jsou tak nějak o ničem nebo o Nietchem:D
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    sedm tamečnic .. stůl .. a Komárek (uvidíme, co z toho)
    STOLOVÁNÍ / Jan Komárek
    pohybová klaustrofobie

Minikabaret lehce nereálných, místy groteskních situací pro 7 tanečnic kolem dlouhého stolu. Ženy se tu ocitly jakoby náhodou. Vzájemně se neznají. Prostor i dění v něm jsou malé. A přece se dějí velké věci...

...Komárek s chutí rozvolňuje hranice mezi jevištěm a hledištěm a vytváří atmosferu melancholického svátku... se smyslem pro subtilní domluvu s diváky, plnou vzájemného porozumění... Komárkovo světlo má hmatové kvality. Ohmatává a ohlazuje těla i hlavy tanečníků jako oblázky, vyjímá je jako pecku z avokáda, vytrhává je ze tmy, aniž teče krev nebo pot, jenom světlo teče, husté jako med.
    Nina Vangeli, Taneční zóna

hrají: Marie Kinsky, Andrea Miltnerová, Michaela Suša, Dagmar Chaloupková, Petra Mandová, Zdenka Brungot Sviteková a Petra Púčiková.

ČT 20 / PÁ 21 / SO 22 listopadu / 20h / PREMIÉRA
    divadlo ALFREDVEDVOŘE, Fr. Křížka 36, Praha 7

http://alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=240
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    představení o houbách .. a tak
    HOUBY
    premiéra čt20/pá21/so22 listopad 2008 /20h
    studio Alt@, hala 30 - U Výstaviště 11, praha 7, info 739339855

Houba jako fantastická forma života, kdesi mezi rostlinou a živočichem. Houbaření jako typicky český kulturní rituál, kterému se údajně věnuje až osmdesát procent obyvatel napříč sociálními vrstvami. Houba jako inspirace umělců. Houba jako katalyzátor zániku něčeho starého a zrození něčeho nového. Houba jako magický symbol.

Představení je především poctou kráse a mystériu hub a po vzoru happeningů Johna Cage - hudebního skladatele a mykologa - mělo by nabývat formy tance, koncertu, přednášky, performance, laboratorního experimentu nebo filmu.

Na jevišti se potkává živá hudba inspirovaná zvukem nejjednodušších akustických nástrojů, promítané fotografie a online mikroskopie, minimalistický pohyb a objekty zhotovené z materiálu nalezeného v lese.

HANDA GOTE research and development je konceptuální postdramatické divadlo, mísící ve svém instrumentáři zvukové instalace, pohybové a taneční divadlo, živou hudbu, výtvarné divadlo a technologie. Jejich tvorba je ovlivněna minimalismem, východní filosofií i hnutím DO IT YOURSELF. Mísí v sobě české kutilství, recyklaci objektů i technologií i inspiraci japonským haiku. Trademarkem jejich práce je alternativní práce se samotným prostorem, kde pomocí různých předmětů běžného užití a samotné divadelní techniky vytváří svébytnou verzi scenografie. Inspirace tvůrců se často nalézá za hranicemi divadla a vede až do světa vědy a techniky. Dokumentární aspekt představení bývá často východiskem pro kontemplativní jevištní obrazy. Skupina vznikla v roce 2005. Handa Gote je japonský výraz pro pájku.

premiéra: 20. listopadu 2008 v Hale 30 - adresa: U výstaviště 11, Holešovice, Praha 7 - spojení: tram č. 5, 12, 14, 15, 17 – zastávka Výstaviště.

http://www.myspace.com/handagote
    http://www.alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=239
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    chcete hrát v divadle ALFREDVEDVOŘE příští rok? hrajte!!

VÝZVA PRO UMĚLCE

Realizace projektů v roce 2009

Dramaturgie divadla ALFREDVEDVOŘE podporuje provokativní a přesahové projekty s důrazem na pohybové, fyzické a vizuální divadlo. Umělci se mohou ucházet o prostor k práci na malé i velké scéně divadla. Využití malé scény k realizaci one-man-woman show, improvizacím a work in progress prezentacím vítáno!

Projekty prosím zasílejte ve struktuře:
    * Popis projektu / umělecký záměr
    * CV umělce / tvůrčího týmu
    * Předpokládaný termín realizace / harmonogram
    * Rozpočet / finanční rozvaha, náklady projektu
    * Proč se ucházíte o prostor k realizaci vašeho projektu v divadle Alfred ve dvoře?

Termíny přihlášek na rok 2009: 12.12.2008

Kritéria výběru:

* Aktuálnost námětu / obsahu, objevná dramaturgie
    * U novátorských a experimentálních představení - vědomý přístup umělců a aktivní reflexe vlastní tvorby
    * Schopnost autorského týmu udržet pokračování představení i po premiéře

Výběr projektů

V roce 2009 poskytneme prostor k realizaci 8-mi přihlášeným projektům, které z přihlášených projektů vybere malá poradní skupina osobností z různých uměleckých oborů (divadlo, výtvarné umění, hudba). Na základě odborných komentářů této skupiny rozhodneme o míře podpory jednotlivých projektů, nebo o případném zařazení/nezařazení projektu do programového plánu divadla na rok 2009. Výsledky výběru projektů budou zveřejněny do 16.2.2009.

Přihlášky

Zasílejte prosím na e-mail: program@alfredvedvore.cz,
    nebo poštou na adresu MOTUS o.s., Šárka Havlíčková, Veverkova 28, 170 00 Praha 7.

Děkujeme a těšíme se na vaše projekty!
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tak se byla na Money a prima!! tyhle ženský by tam měly hrát aspoň jednou měsíčně .. good mix of energies goes from them .. co si myslíte vy (co ste to viděli) o tom?
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    oprava - od 18h40
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    dnes rozhovor s ženama z Money na Rádiu 1, od 18h55
    SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    tak jsem dnes viděla kus otevřený zkoušky tohohle - http://www.alfredvedvore.cz/predstaveni.php?pid=238 - a už se nemůžu dočkat 14.11., až to uvidim komplet .. hmm - vtipný svérázný baby 35-45 .. mluvily tam o tom, jak co kde ukradly .. vtipný, autentický, tečka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam