• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    GURBON: Driver nepomohl, mixér vyzkouším.
    GURBON
    GURBON --- ---
    NAVARA: zacal bych tim, ze bych tam dal ovladac od vyrobce, z MS update muze prijit lecos, kor kdyz to nejsou uplne bezny znacky
    Yamaha Steinberg USB Driver Updates and Downloads | Steinberg
    https://o.steinberg.net/en/support/downloads_hardware/yamaha_steinberg_usb_driver.html?_gl=1*fuimq5*_gcl_au*Mjc1NjI3MjMzLjE3MzA0NDk2NDc.
    Jinak bych kouknul do Nastavení/Systém/Zvuk/Směšovač hlasitosti jestli se tam pri tom zvuku treba neobjevi nejaka dalsi apka.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Upgradoval jsem z w10 na w11 a najednou mi při přehrávání každé 2-3 minuty začne divně pískat, cca do hlasitosti té hudby/hry/videa, takže to přehluší.
    Nic jiného jsem neměnil, externí zvukovka (UR12), repro (Fostex), kabeláž,… všechno stejné. Kabely mezi PC-zvukovkou-repro jsem přezastrkal a beze změny.

Čím by to mohlo být? Ovladače si windows našly samy, možnost exkluzivní kontroly jsem zrušil, pořád nic.

MARASAN
    MARASAN --- ---
    Naklonovat a roztahnout na novej disk mi prijde nejschudnejsi reseni. Checknu encryption a zkusim. Dik, panove.
    GURBON
    GURBON --- ---
    MARASAN: naopak, je to naprosto bezna praxe, rychle naklonovat nez to uplne chcipne :)
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MARASAN: Záleží co je "disk hlásil chybu" - jestli je to nějaká smart hláška, tak je to úplně legit. V úplně nejhorším případě se ti to nepovede zkopírovat a budeš to muset řešit jinak..

Samozřejmě si můžeš na novej udělat novou instalaci a pak to tam prostě nakopírovat.. Koukni jen na to šifrování, to případně vypni a víc neřeš..
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MARASAN: Roztáhnout to pak můžeš, jestli tam teda nemáš pak nějaký další oddíly na disku - musí to mít souvislý místo. Nějaký pokročilejší nástroje s tím asi budou umět i hýbat.

Tři disky nepotřebuješ - nabootuj to z flasky, udělej klon, případně si zvětšíš rovnou ten oddíl, strčíš disk do počítače a jedeš jak předtím.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LOPIK: plus teda konovat potencialne chybovej disk asi neni uplne kosher.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    LOPIK: na tohle bych potreboval jeste treti disk :-)

Kdyz to naklonuju dd if=/dev/sda of=/dev/usba ze systemrescuecd, tak to pojede a muzu pak ve Windows roztahnout partition na celej disk (z 256 GB na 1 TB) ?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Jinak mi přijde že to moc komplikuješ - jestli je to win only stroj, tak prostě naklonuj disk nebo si udělej novou instalaci jestli chceš na novej a nahraj si tam data ze starýho..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GURBON: mam obavy, ze zaloha/data na disku bude po reinstalaci Windows jednoduse pryc, ze si Windows okupuji komplet disk a na nic se neptaji, ale fakta neznam, tak se radsi ptam.
    GURBON
    GURBON --- ---
    LOPIK: treba ten minitool ti zasifrovanej disk sice naklonuje, ale pak to nebootuje a zatim jsem nepotkal nastroj, kterej by to zasifrovany zkopiroval uplne spravne
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MARASAN: Win tohle neřeší - klidně ho můžeš celej naklonovat a pojede ti to. Bitlocker by to imo mohlo zmást, ale údajně to taky přežije, já to preventivně vždycky odšifruju, když tohle dělám.
    GURBON
    GURBON --- ---
    MARASAN: teda tady se vubec nechytam jak to myslis :D

MARASAN: klon minitoolem je vyrazne jednoduzsi cesta, nicmene s veeamem je to tak, ze az si ho nainstalujes nabidne ti moznost vytvorit bootovaci flashdisk ze kteryho kdyz nabootujes a ukazes mu kde je zaloha ( muze bejt i na siti treba na NASce) tak ti to obnovi kam si reknes
    Samotna vymena disku je widlim naprosto jedno co se tyka aktivace.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GURBON: Ad veeam agent - backup je zrejmy. Jak probiha restore?

A co vlastne Windows s novym diskem - neaktivuji nejakou protipiratskou ochranu pri zmene HW?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    GURBON: uvazoval jsem, ze novej disk pripojim a rovnou na nej zkopiruju, akorat Windows pri instalaci (at uz to znamena cokoliv) nejspis komplet disk smaze a re-partitionuje anebo ho uplne odmitne nebo ja nevim (jedu Linuxy). Jak to je a jak tam necham misto pro wincky? Bych mohl backup partition udelat na konci disku treba... ?
    GURBON
    GURBON --- ---
    MARASAN: jestli mas/nemas zasifrovano poznas z CMD jako admin: manage-bde -status
    Pripadne dle obrazku disku v Tento pocitac - zasifrovany ma zamecek.
    Na dell utilitu bych se vyprdnul a v pripade ze bych mel zasifrovano, udelal bych si zalohu veeam agentem ( zadarmo) a tu pak obnovil na ten novej disk. Pokud bych zasifrovano nemel, staci pripojit novej disk a zkopirovat to napriklad minipartition tools verze 11 nebo nizsi ( taky zadarmo).
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Mam Dell Vostro s Windows 11. Windows hlasi vadnej disk, takze jsem koupil jinej a vytvoril si nejaky recovery USB flashdisk pomoci jakesi DELL utility. Predpokladam, ze s vytvorenym USB flashdiskem obnovim samotny Windows 11.
    Co ostatni data? Planuju strcit starej disk do USB v obnovenych Windows a zkopirovat potrebne, je to funkcni cesta anebo je disk treba zasifrovany a nic z nej takhle nenactu? Jak to muzu zjistit?
    UNUX
    UNUX --- ---
    BTW:

Windows 11 24H2 KB5044384 update fixes sfc /scannow corrupt file errors
    https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-11-24h2-kb5044384-update-fixes-sfc-scannow-corrupt-file-errors

New Windows Driver Signature bypass allows kernel rootkit installs
    https://www.bleepingcomputer.com/news/security/new-windows-driver-signature-bypass-allows-kernel-rootkit-installs

Windows 11's October update doesn't install, gets stuck and restarts | PCWorld
    https://www.pcworld.com/article/2487341/windows-11s-october-update-doesnt-install-gets-stuck-and-restarts.html

Manufacturers release patch for SSD-related Windows 11 24H2 crashes | PCWorld
    https://www.pcworld.com/article/2489852/some-western-digital-ssds-cause-windows-11-to-crash-after-2024-update.html

Microsoft confirms bug that leaves ~9GB of undeletable files in Windows 11 | PCWorld
    https://www.pcworld.com/article/2485897/windows-11s-big-2024-update-leaves-behind-9gb-of-undeletable-files.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam