• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    RIVA
    RIVA --- ---
    Zabývali jste se někdo prevencí Token Replay útoku na organizace licencované pouze pro M365 Business Standard, tj. Entra ID Basic plán pouze s Security Defaults presetem, bez přístupu ke (CA) Conditional Access policies?
    PES
    PES --- ---
    QWWERTY: ty junctions by se měly rychle zakázat, takové "zlo" - co to umí namapovat (je to takový lepší SUBST ze starého DOSu ;-))
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CPT_PLESARD: tbh, ja se snazim vyhybat pouzivani nativnich Windows slozek (pictures, documents, desktop, ...) a v podstate vsechno mam v custom paths
    data jsou ve skutecnosti ve OneDrive (kvuli indexovani/sync/backupu), ale vsechno bydli v `C:\my\custom\folders` pres `mklink /J` directory junctions
    a) korporatni OneDrive mi nedovoli na backup pridat custom lokace. b) kazda aplikace si mysli, ze spokojene bydli mimo OneDrive zatim co zapisuje do symlinku
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    QWWERTY:
    Přijde mi, že to celkově nemají úplně zmáknutý.
    V prácí si na firemní OneDrive syncuju Plochu, Obrázky a Dokumenty.
    Jeden odkaz na Ploše odkazoval na složku přímo v OneDrive, mimo Plochu, Obrázky a Dokumenty.
    Funkční vydržel jen na kompu, kde jsem ho vytvořil. Na druhém ne. Opravou jsem ho rozbil pro ten první.
    Já bych i pochopil, že vyskočí hláška, že ten odkaz vede do nikam.
    Ale on nešel ani otevřít/spustit.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    CPT_PLESARD: deafultni onedrive naming je obecne zlo. zlomit ruce tomu, kdo prisel s tim, ze tam bude nazev firmy, coz zaroven u nekterych funguje jako test, ktere scripty zvladnou "&" v path :))
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    LOPIK:
    Dík za reakci.
    Tak to vypadá, že jsem to tam nezadal v uvozovkách.
    Což mi nejspíš nepřipadlo nutný, protože jméno tý složky je bez mezer a mezery ve jménu OneDrive složky jsem považoval za vyřešený použitím proměnný.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Každopádně se to chová dost divně, teď zkouším třeba dir %OneDrive% a to vyplivne podivnej nesmysl - nejdřív to vylistuje prázdnou špatnou složku bez organizace v názvu, pak 2* po sobě cestu k tý správný a nakonec to hodí "file not found"

dir "%OneDrive%" funguje jak má - zkontroluj si uvozovky
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    CPT_PLESARD: %Onedrive% je v registrech u user \enviroment hned vedle path klíče, kde máš třeba zrovna ty windowsapps, mělo by se to načíst i bez spuštěnýho onedrivu (což můžeš i vyzkoušet ).

Zkuš to přidat i k tomu PATH klíči co to udělá, případně zkuš normální cestu ( c:/users/user/onedriveadresář/složka ), jestli řešíš jednoho uživatele.
    .
    Bacha i na to, že onedrive nemusí mít soubory v user/onedrive, co tam klidně je ale je prázdná, ale v "user/onedrive - organizace", to se koukni jaká to opravdu je..

Bude rozdíl jestli se ti nepouští taky kvůli access denied nebo že je to nenalezne..
    CPT_PLESARD
    CPT_PLESARD --- ---
    Zdravím.
    Mám do PATH přidáno "%OneDrive%\slozka", ale nefunguje to, programy se nespouští.
    Ta složka existuje, cesta je funkční, pomocí "cd %OneDrive%\slozka" se do ní v CMD přepnu.
    V PATH je i "%UserProfile%\AppData\Local\Microsoft\WindowsApps", a tohle funguje, programy se spouští.
    Je to třeba proto, že v okamžiku načítání PATH ještě není %OneDrive% známé, definované?
    Nebo má někdo jinou/lepší teorii proč?
    Díky.
    LOVE_DALI
    LOVE_DALI --- ---
    Heh, voodoo, furt cekam na nějakou peknou 4000+. Jenom ty ceny... :D
    FERRYH
    FERRYH --- ---
    mel jsme je ty Voodoo2 ... jeste bych to asi nekde nasel... :O)
    ale SLI mod jsme nikdy nezkousel se priznam a take jsme skoncil nekde na W95 :)
    ROBIN_SNNS
    ROBIN_SNNS --- ---
    Zajímavá kuriozita:
    Voodoo2 on modern hardware: Running with a Ryzen 9 and 32/64bit drivers
    https://www.youtube.com/watch?v=CK0FC7cJTSg
    GURBON
    GURBON --- ---
    KLEINZACH: :D tak to jsem fakt zvedavej, co ti na to reknou
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    LOPIK: jo toho se taky bojim, ze to zariznou. zkusim bejt drzej a nechat si TV od firmy proplatit - pak mi to bude jedno.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Dobrá nouzovka na vzdálený řízení jsou teď překvapivě MS Teams - nechtěj VPN, všude je to povolený, každej to má. Jen je třeba člověk na druhý straně u PC a nejde tam jednoduše dělat nic s vyššíma opravněníma než má člověk u stroje.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    PES: U nás je to už dávno absolutně zakázaný. Zrovna tohle je jedna z mála věcí, co vydráždí celkem spolehlivě zodpovědný, právě kvůli tomu jak to oběhne firewall + ty díry v tom ( kvůli tomu nám teď zařízli bohužel i dameware co máme uvnitř sítě).
    Koupit si to za vlastní do práce je věc co bych teda bez dohody s firewallistama/bezpečákama vůbec nedělal, už jen kvůli tomu, že ti to můžou zaříznout okamžitě jak si toho někdo všimne.
    PES
    PES --- ---
    KLEINZACH: od tohoto byly vymyšleny šifrované VPN a nr používat službu, která vznikla (mimo jiné) také kvůli nedostatku veřejných IP adres...
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    QWWERTY: hehe nase IT se urcite placa po ramenou, jak zvedli bezpecnost na pracovisti tim, ze zakazali RDP :D

PES: radsi to ani nerikej nahlas, nebo budu ve finale chodit zase fyzicky do prace ;)
    PES
    PES --- ---
    QWWERTY: nezmiňoval jsem tuhle nedávno zrovna tady, že jen čekám kdo tu infrastrukturu TeamVieweru úspěšně hackne a získá prakticky neomezený přístup ke všemu na světě ☠️☠️☠️
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam