• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přístup odmítnut.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GURBON
    GURBON --- ---
    LOPIK: nejakou dobu nejdou w7-8 klice, w10 jdou normalne porad
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    LOPIK: Dopadlo to naprosto v klidu, žádnej kód to po mě nechtělo a všechno funguje.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FRK_R23: Napiš pak jak jsi dopadnul, už léta různě čtu jak, už to povýšit jít nemá, ale snad pokaždý co to někdo v okolí zkouší, tak to pořád funguje..
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    KLEINZACH: Myslel jsem si to, dík!
    KLEINZACH
    KLEINZACH --- ---
    FRK_R23: melo by to jit a kdyz to nepude vzdycky muzes koupit sekundarni klic za par kacek
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Tady píšou že by to mělo jít...

How to Activate Windows 11 Using Windows 10 Product Key or License
    https://www.itechfever.com/activate-windows-11-using-windows-10-product-key/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Fakt ale je, že původně na něm byly win10...
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Hardware je v pořádku, ale něco se tam posralo a vrací to tuhle chybu:

Fix Error 0xc0000098 in Windows 11
    https://allthings.how/fix-error-0xc0000098-in-windows-11/
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    PRAASHEK: Ten ntb je nějakej crashlej a všechny pokusy o recovery selhaly. Zkoušel jsem toho fakt hodně a prostě to nejde. Takže mám USB flashku s instalací win11 od microsoftu.

Tady jsem našel jak zjistit ten product key: https://support.lenovo.com/us/en/solutions/ht500032-how-to-find-the-windows-7-product-key

Tak mě jenom zajímalo, jestli to MS uzná nebo s tím bude nějakej problém dřív než to celý smáznu a nainstaluju znova :))
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    //počkat - přeinstalovat znamená co - jestli upgrade z 10 -> 11, tak to je něco jiného
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    FRK_R23: pokud tam ty winy už teď jsou, tak by to ani žádný klíč chtít nemělo a bude to aktivované rovnou (resp možná se tě to v průběhu zeptá, ale dej přeskočit - i pokud by to pak nebylo aktivované, klíč stejně můžeš zadat i kdykoliv potom).
    FRK_R23
    FRK_R23 --- ---
    Když chci přeinstalovat notebook a mám ten product key, uzná mi ho ten win installer?
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    btw

Remove Default Microsoft Store Packages: Native App Cleanup
    https://patchmypc.com/blog/remove-default-microsoft-store-packages/

new Windows feature, “Remove Default Microsoft Store Packages.”
    It’s a long-awaited Group Policy and (eventually) Policy CSP setting that finally lets you remove a curated list of inbox Microsoft Store apps natively, without requiring PowerShell scripts.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    HONZA117: GPO zde:
    Computer\Policies\Windows Settings\Security Settings\Local Policies\Security Options\Interactive logon: Machine inactivity limit

Popř. rovnou v registrech:
    HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policy\System\inactivitytimeoutsecs
    HONZA117
    HONZA117 --- ---
    SAMMAEL: Můžeš sem hodit, kde jsi to nastavil ? mám podobný problém, nenabíhá spořiš, ani se nevypíná monitor. Všude je "vypnuto". Když to změním na 10 minut, tak to chvíli jde, pak zase ne a je tam zase vypnuto. Mám pocit, že když tám hodím uzamykací obrazovku, tak to tam funguje.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    IMPROVIZACE: není, ale už jsem to asi našel. Ve stávajícím virtuálu je nastaveno uzamykání po 9999min, což ale ve 24H2 nefunguje, takže jsem hledal nějaké jiné nastavení. Jenže když se v tom novém nastaví nula minut, tak to funguje. Taková blbost! :-)
    IMPROVIZACE
    IMPROVIZACE --- ---
    SAMMAEL: neni v shell:startup nejaky vbsko co napriklad macka scroll lock v pravidelnejch intervalech?.)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Mám dotaz:
    V Default Domain Policy je nastaveno zamykání obrazovky po 15 min. Máme tu ale jeden virtuální stroj s W11 22H2, resp. parent pro VDI, který kdysi někdo upravil tak, že se nezamyká. Ačkoliv je všude viditelně nastaveno, že se zamknout má, nezamkne se. Stejně tak klony z něj vygenerované.
    Když jsem ale udělal nový parent s 24H2, dal ho do stejného kontejneru v AD, tak se zamyká. Ať nastavím co nastavím - další GPO, která vyhrává, nastavení v ovládacích panelech, klíč "NoLockScreen" v registrech... stejně se po 15 min zamkne.
    Nemáte nápad, jak to obejít? Tedy kromě toho, že změním Default Domain Policy.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    RAVEBOY: Jestli se dostaneš do X: a máš cmd, tak funguje takovej hack přejmenovat utilman.exe a cmd.exe - pak už na přihlašovací obrazovce po kliku na "Usnadnění" máš přístup k net user věcem. Tj. si uděláš nový admin účet a je to.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Z toho recovery se dá teda bootovat i do normální řádky "uvnitř" windows, ale tam to bude chtít admin heslo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam