• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ARIAEL: No offense, no flames, no trolling. Wanna-cry je postavenej na SMB explotiu, kterej patchoval M$ az na posledni chvili, i kdyz existuje leta. Releasnutej byl Shadow Brokers. Jsou to hackeri, ktery maj 75% kyberarzenalu NSA. Postupne to uvolnujou. Predpokladam, ze bordel, kterej zpusobil Wanncry je nic ve srovnani s tim, az uvolni Shadow brokers nejakej 0-day na Win10.
    Ani Linux neni neprolomitelnej.
    Hezky den
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    A kdyby jsi byl jen trosku v obraze, tak tyhle knihovny hacku jsou k dispozici na bazi predplatnyho uz roky... Ostatne tam si kupuji ten kod i vsechny ty tripismenkovy organizace a dalsi matlaci.
    ARIAEL
    ARIAEL --- ---
    GIOMIKY: och jiste ze ty experte... vubec stejny kod co na win nebeha i na linuxu... staci to rekompilovat a pridat radek do javascriptu...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Bacha
    ... Exploits for operating systems, including Windows 10. ...
    Tak Wanna cry byl asi jenom slabej odvar pred tim, co jeste prijde.
    TSB GROUP IS BACK.
    Zlatej Linux
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak instalace proběhla zdárně do konce s jinou verzí systému. Vypadá že není plná podpora UEFI u OS ale jen emuluje nastavení, což se mu asi nedaří.
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIGHTHUNTER: ještě dodám, že kdyby to nastavení bylo špatně těžko se k tomu disku vůbec dostanu natož na něj zapisuju, nebo ne?
    CUKI
    CUKI --- ---
    NIGHTHUNTER: A jakou možnost mám zvolit? Standardně používám AHCI (respektive raid on což je jeho nadstavba) ATA je v tomto pohledu dost mimo mísu. A UEFI. Tedy by neměl být problém, protože UEFI makalo s tím samým OS na starym disku.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Bill nemel ty zdrojaky NSA prodavat.
    NIGHTHUNTER
    NIGHTHUNTER --- ---
    CUKI: a co zkusit jinou možnost z nastavení AHCI/RAID-mode/Legacy? nebo z čeho to instaluješ - DVD nebo bootovací flashdisk?
    CUKI
    CUKI --- ---
    SCHUNA: mám dell 6410 a nejnovější BIOS A16 (rok 2014). Nicméně problém s BIOSem by byl pouze ten, že ho vůbec nenajde a nebo bude mít problém s umístěním MBR, ale ani jedno se očividně nekoná..
    Disk je Crucial tedy problémy jako u některých Kingstonů by se neměli vyskytovat. Na jiném kompu instalace proběhne OK
    SCHUNA
    SCHUNA --- ---
    CUKI: BIOS si updatol?
    CUKI
    CUKI --- ---
    TOOMIX: asi ano, po pravdě mě jde spíše o to co je vlastně špatně, kde je chyba? disk s BIOSem nemá evidentně problém, systém je tam nakopírovanej, MBR taky funguje když se to po instalaci vrátí do stejného stavu. Přijde mi jen že je vše dost pomalý (respektive možná očekávám větší zrychlení oproti plotnám než nastane)...
    Kdyby měl problém s ovladačem disku nebo tak něco, tak bych někde našel podobnej problém ne? A hlavně by to nedoběhlo tak daleko.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    CUKI: nevyřešila by to instalace na normální disk a pak to naklonovat na ssd? Na hovno, ale mohlo by to fungovat
    CUKI
    CUKI --- ---
    GURBON: je možný něco zprasit víc než M$? Win 7 beru po win 2k server jako jejich nejpovedenější OS, ale systém záplat, kdy nedokážou udělat po nějakém čase aktuální distro sami od sebe?

    Nicméně asi to stejně neřeší můj problém, stáhnul jsem nějaký novější kousek s aktualizacemi 2017, ale pořád stejnej problém, instalace na SSD skončí stejnou chybou. Netušíte někdo čím to může být?
    Disk je BIOSu vidět, rozbalování na disk trvá podle mě dost dlouho a nakonec při instalaci zařízení to hodí chybu a chce to restart kterej tomu nepomůže :-(
    POKE10002
    POKE10002 --- ---
    Ahoj, prosím dotaz. Na soukromé emaily používám (mám vlastní doménu) Windows Mail, rád bych přešel na něco jiného (třeba Mailbird, Claws, atd.). Hledám ovšem takovou aplikaci, která je plně free, je jednoduchá a přehledná (eM už mi přijde zbytečně masivní) a umí importovat složku emailů se zachováním adresářů z Windows Mail (Thunderbird má import ale neprovede výrobu a zařazení do složek podle zdroje), poradí mi někdo co použít? Zaujala mě Opera Mail ale nikde jsem nenašel informace o import formátech.
    GURBON
    GURBON --- ---
    CUKI: https://tb.rg-adguard.net/ - sosa to primo od M$ - nicmene novejsi nez W7 SP1 odtud budou vzdycky nejaka zprasenina
    Rollup: https://support.microsoft.com/...2016-update-rollup-for-windows-7-sp1-and-windows-server-2008-r2-sp1
    jde stahnout samostatne a nainstalovat hned po instalaci
    CUKI
    CUKI --- ---
    RATTKIN: co je roll-up? win deset nechci ani kdyby mi za to M$ platil, hledám jen sedmy
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    CUKI: zkus hledat roll-up
    nebo win10, upgrade zdarma ještě nedávno fungoval
    CUKI
    CUKI --- ---
    Mám della na kterej potřebuju nainstalovat systémovej SSD, ale se stávající (neoriginální) instalačkou se mi to sekne s hláškou ke konci instalace před prvním restartem, že není odpovídající HW, s klasickym diskem ale bez problémů. Na SSD normálně zapisuje, v BIOSu není problém od začátku, ale netuším kde je chyba?

    Stalo se to někomu?

    Nemá někdo na nějaký typ na trochu upgradeovaný windows 7?

    Chci zkusit jinou instalačku, ale když už ji budu hledat, moc rád bych něco UP TO DATE, kde by byly nové SP a ideálně i nějaké další funkce jako větší podpora SSD...
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Tak se asi cela ta kasparada vyresi sama...

    Microsoft Store gets Ubuntu, Suse, Fedora Linux - Business Insider
    http://www.businessinsider.com/microsoft-store-gets-ubuntu-suse-fedora-linux-2017-5

    TEAPACK: asi ... nevim... uz neresim.. az to odejde, tak budu resit podrobneji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam