• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KOC256Windows - (Windows 7, 8, 10, 11, ...)
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: To mě povídej, mě to po 15 letech nebo po 10 letech prostě už tak sralo a nebavilo. Vlastně už W7 to začalo, kdy prostě neumím ten systém dostat pod kontrolu a nevím co kde co dělá už vůbec. U starších systémů jsem to řekněme v základu tak nějak trochu věděl. Jen v sítích a firewallech to jsem vždy plaval. :/ Jako základní nastavení sítě to jsem zvládal, ale fine tuning a povolení či zakázání specifických portů to už byl problém. Prdel byla když jsem si pokus omyl pohrál s portem 80? to byl pak rachot s prohlížečem. :D
    W10 pak dílo skázy totálně dodělali a o těch následujících mám strach co bude a jak bude.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Tak ja tomu jeste vecer nejaky cas dam a napisu. Je to docela opruz zacinat furt znovu.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    ROLAND: Aha to druhé bude HybernatedDefault ale co je to hybernated první to bude asi k modifikaci toho ntb a jeho biosu? Fakt netuším jestli zapnout jen to jedno a nebo obojí?
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Jaj zapoměl jsem že u některých ntb jsou modifikace. Ale už si nepamatuji jak jsem to dělal - tedy dělal jsem to jen jednou v životě. Musel jsem něco v Biosu povolit a pak se to zobrazilo i v registrech nebo jsem to musel připlácnout do registrů?
    Nebo jsem použil nějaký ten program fix registrů asi nejspíše ccleaner?
    Pak tedy zkust to přes ten link co jsem postoval: https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/learn-about-hardware/wakeontouch
    Jestli tohle zrovna tobě nepomůže.

A nebo zkus povolit HibernateEnabled - i když nevím co je v těch registrech to druhé hybernate.
    Ale teď už jedu v režimu pokus omyl, takže bez záruky.

Já to mám ve svých registrech takhle mám 20H2 verzi buildu.

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Zadny CSEnabled nevidim, ale mozna mam oko z kasparovy kravyv

GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    ROLAND: Ahoj, diky moc. CSEnabled jsem uz na nejakym foru taky nasel, ale nenasel ho v registrech. Tohle je prakticky out-of-the box. Novej notas. Tak nevim, je to rozbity. Ale stve me to. Docela frustrujici. Na stejnem modelu mam Linux, ale tohle se neprojevuje.
    ROLAND
    ROLAND --- ---
    GIOMIKY: Obávám se, že tohle pořeší jedině nová čistá instalace. Jakmile mi přestane fungovat probouzení vím, že W10 chtěj novou instalaci a obvykle i novou verzi instalace protože tu starou mi to samo nepovolí nainstalovat.

Většinou u mě to provede nějaký update nebo instalace něčeho při experimentování.

Ale ještě před případnou reinstalací.

Zkus se podívat do registrů. Ale co jsem teď zkoušel trochu štournout tak MS to asi kilnul takže tohle asi už fungovat nebude:

Jinak pak ještě můžeš zkusit tohle?
    Wake on Touch - Windows IoT | Microsoft Docs
    https://docs.microsoft.com/en-us/windows/iot-core/learn-about-hardware/wakeontouch
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Na Aceru se mi neprobouzi pocitac ze spanku. Windows 10. Preinstaloval jsem ovladace vga, jak bylo doporuceno. Vypnul fast boot v biosu, vypnul a postupne pozapinal dalsi ruzny nastaveni, ktere souvisi s napajenim. Mam vypnutou hibernaci. Ale nbk se stale, po usnuti neprobouzi. Nechci updatovat bios, na forech tvrdej, ze to stejne nepomuze. Ale je to velice frustrujici. Co s tim?
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    aha, vidis, ja mam AMD a Azalia je Intel
    klasika, napred se zeptej na foru, a pak na tebe ty odkazy vyskacou samy :D
    https://support.hp.com/us-en/document/c00378085

tak sorry za zbytecnej dotaz takhle po ránu, ale aspoň si ten upgrade musim pochváit, šlape to jako fík, jsem to kluk šikovnej :D
    HRAFNAIN
    HRAFNAIN --- ---
    přeinstaloval jsem win7 z HDD na SSD, pohoda

jenom mi neni jasná věc s audio ovladačem
    zvuk je integrovanej na Gigabyte M52L-S3, k tomu jsou drivery ke stažení tady

ale je mi právě divný, že se do toho High Definition Audia namontovala nVidia po instalaci ovladačů ke grafice [GT 640]
    (vidim ji ve Volume Control Options dokonce dvakrat, což je teda asi tak dvakrát víc, než bych si představoval).

tak se jenom ptám, jestli to má nějaký záludný závislosti, nebo jestli ty Gigabyte drivery umí něco víc, nebo to mam proste nechat plavat
    (nepotrebuju zadny 7.1 enhanced pitchoviny, obyčejný stereo mi stačí)

No nebudu do toho rejpat, dokud to hraje,
    jenom mě zajímá, jestli se vůbec ptam na správnou věc
    ony by asi fungovaly i generický wokenní drivery, že?

a to 'High Definition Audio' je nálepka pro ten Azalia chip, žejo
    PES
    PES --- ---
    GURBON: No myslel jsem s připojením ... dřív tam byl "offline" účet, i když schovaný přes 2 kliknutí a několik výhružných dotazů zda to jako fakt myslíte vážně - vždyť Admin účet svázaný s online profilem je bezpečnost sama...
    GURBON
    GURBON --- ---
    PES: tak ono to samo jde, ale je to voser - kdyz si to pripojis na wifi, odpojis a smazes profil pomoci CTRL+F10 cmd a po restartu tam odkaz mas, s kabelem staci utrhnout a restart.
    PES
    PES --- ---
    JIMX: Dříve byl, nově už s připojením k Internetu ten odkaz nejde vydolovat (v Home určitě ne a v Pro s obtížemi)...
    JIMX
    JIMX --- ---
    JOPS: no je fakt, že už jsem nějakou dobu asi nic neinstaloval :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    JIMX: jo, drive to nebyl problem, ale kdyz instalujes ty novejsi verze, tak ee
    JIMX
    JIMX --- ---
    JOPS: mám pocit, že i u zařízení připojenýho na net je tam někde v koutě schovaný odkaz na vytvoření offline účtu.
    KEL
    KEL --- ---
    Hlavní panel půjde zarovnat doleva jako dřív

Možná důležitější lepší než svalová pamět je schopnost číst :D
    PES
    PES --- ---
    PETRPEDROS: Jj, vystředěná lišta se Start - fakt už neví jak víc udělat "práci hrou" (hrou na hledání co se kam zase posunulo - jim asi nic neříká "svalová paměť" apod.)
    PETRPEDROS
    PETRPEDROS --- ---
    PES: Co pořád mají stím startem. Už si mohli zvyknout že když má člověk myš a klávesnici tak prostě s tím startem by neměli hýbat. Takhle se to zase přiblížilo macosx... Na win mám rád že máš možnost volby. Necheš edge nemusíš nechceš průzkumník windows vyhodíš a nasadíš total commander. A teď zase podpásovka se startem ve středu. asi zase další widle které přeskočím stejně jako widle 8
    KID_MCHUTT
    KID_MCHUTT --- ---
    PES: to nevím, home už jsem neinstaloval několik let :)
    PES
    PES --- ---
    LOPIK: Neudělal někdo DIFF co se tím přepnutím změní (u M$ to bude určitě jen nějaký voser klíče v registru či změny DLL knihovny)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam