• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    GHOST: validní výzkumy, kde psychoterapie škodí? V případě práce s úzkostma a depresema? Vážně? Placebo efekt v psychoterapii? Jak se to dělá? Která z účinných látek se nahradí cukrem?

    Jinak právě ohledně zpětné vazby se řeší terapeutický kontrakt, který by po úvodní fázi měl být nějak pojemnován - proč se ti lidi schází a na čem pracují a ideálně aby to mělo i nějaké kontrolovatelné cíle. Ale uznávám, že to nebude běžná praxe, zejména u terapeutů ze starší školy.
    GHOST
    GHOST --- ---
    Existuje nejaka moznost, jak ohodnotit kvalitu vlastni terapie v jejim prubehu a osobnost terapeuta z pozice klienta?
    Myslim tim konkretne zjistit, ze terapie k necemu je apod.? Dohledaval jsem si vyzkumy ohledne psychoterapie a vyplyva z toho, ze vetsinou je mluvici terapie spise na skodu nez k uzitku (z pohledu nakladu ve forme penez, energie a casu vzhledem k vysledku).

    Nemluve o silnem placebo effectu a obecne velmi sugestibilni snaze klienta vyhovet terapeutovi (treba jen slovem, fantazii, ci snem).
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    :DDD

    nj, freude freude, vždycky na tě doje :)
    tak hlavně, že už sme si to vyjasnili :)


    DARJEEL: kdybych byla belmondo, byla bych prostě ten chlap, co kurva ŽIJE, co de vždycky tam, kam ho jeho srdce táhne ať to stojí, co to stojí, blázen a šašek, co zpívá a tancuje až do zemdlení smyslů a když mu řeknou, ať toho nechá, tak ještě přidá :-) jo, belmonda prostě miluju :-) v jeho klasických i méně klasických rolích (např. naprosto luxusní Víkend na Zuydcoote - http://www.csfd.cz/film/32452-vikend-na-zuydcoote/)

    no a abych to uzavřela zas tím freudem - tak na fotce z my ikonky je belmondo navic trochu podobnej mýmu otci a hodně podobnej mýmu bráchovi (ač máme otce jinýho:-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    FONTAIN: ano, ano vážený kolego :D
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    DARJEEL: takže vážení kolegové konečně v tom mam jasno...oboema jsem prisuzovala opačné pohlaví :D ten freud by z nas mel radost
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    LENISH: jak píše tuhle Belmondo, duševní rozvoj je hrozně široké téma, podobně jako osobnostní rozvoj. Duševní rozvoj nastává i při čtení hodnotné beletrie :)

    Každopádně možností je mnoho, od pragmatických "inženýrských" metod typu NLP až po všelikjaké ulítlé šamanismy :) Záleží na tom, co chceš a co si od duševního rozvoje slibuješ.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ANOUKE: z toho si nic nedělej Belmondo, mně si zas občas pletou s ženou (i když má duše ženská dozajista je :). Třeba jen chceš chlapy všude kam se podíváš .) Kdybys byla Belmondo, tak bys byla profesionál? :)
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    FONTAIN: nojo, já sem ženská :-) ale kdybych byla chlap, byla bych belmondo :-)
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    ANOUKE: A ty si ženaska? No tak to bych si doterapie vzala :D
    ja jsem si jen tak z legracky rejpla....
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    FONTAIN: no teda to je hrozný .... fakt nevim, proč všechny považuju automaticky za chlapy ... že by to mělo co dělat s tim, že mám jednoho v ikonce ... hmmm ... asi si to budu muset vzít do terapie :-)))

    LENISH: promiň! příště už se budu dívat do infa než někomu přiřadim pohlaví:-)
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    ANOUKE: to je ona...určitě
    ANOUKE
    ANOUKE --- ---
    LENISH: To je hodně široká problematika a existuje množství přístupů jak na to, z nichž některý si protiřečej:-) Mohl by si zkusit svý přání nějak specifikovat? Co by tě přesně zajímalo, co tě baví, nebaví, co si zkusil, co by si nikdy nezkusil, atp. A myslíš něco přímo z psychoterapie a psychologie nebo i tak obecně ? :-)
    LENISH
    LENISH --- ---
    Mohl by mi nekdo doporucit nejaku hezkou knihu o dusevnim rozvoji nebo podobne tematice ? Dekuji
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    NICO_PSYCHE: cisteni usi nepomaha? :D
    NICO_PSYCHE
    NICO_PSYCHE --- ---
    DARJEEL: To tikání hodin taky slyším pořád... adaptace nulová :o)
    GHOST
    GHOST --- ---
    ZUZKAOU: To mozna ve filmu :-)

    Pro mne (jako klienta) je fci analyzy (a terapie obecne) pomoci empatie narovnat nevedome afekty (mysleno heuristicke zkratky).

    Nevedomim myslim moderni pohled - zpracovavani informaci a citu, ktere neprobiha ve vedomi. Navic si clovek testuje false consensus effect v praxi v podobe prenosu :-)

    Takze jen o sexu to (aspon pro mne) neni, ale z jiste casti ano, ale to jsou lidske vztahy obecne (obzvlast mezi muzem a zenou).
    FONTAIN
    FONTAIN --- ---
    DARJEEL: my jsme bytí samo o sobě tady a ted a necháme veci plynout tak jak jsou a nervem je do predem pripravenych skatulek :D

    Ale ja nejsem vyhranena dasein :D ja tak obcas prebíhám a ani nevim přesně k čemu občas :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: jj, mimochodem s tou habituací jsi mi připoměla, že byl už docela před časem popsán jev inhabituace nebo jak to bylo. U zenových mnichů se zjistilo někdy v 70. nebo 80., že díky své praxi u nich nedochází k adaptaci na smyslové vjemy, takže třeba tikání hodin vnímali pořád. Docela voser svým způsobem.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    DARJEEL: njn - habituace je sviňa.
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    ZUZKAOU: to jo, ale teď už je to nuda, před sto lety to mělo jiný grády, teďka si kde kdo přetlak vyventiluje pomocí dlaně/vhodného předmětu a předplaceného internetu, za jednu smsku neomezený přístup. Tehdy to ale bylo napěchovaný jak nikdy :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam