• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    VALOR
    VALOR --- ---
    NAVARO: Ja jsem k nemu chodil do individualu a moc nadsenej jsem nebyl. Nektere jeho interpretace byly dobry ale myslim ze my nesedl on nebo jeho psychoanalyticky styl kterym se me snazil neustale nastvat. Nedokazal jsem mu verit a vztah k terapeutovi je podle me to hlavni. Nekomu treba sedl perfektne. Me moc ne. Asi jsem mel jako student psychoterapie velke naroky, nebo jsem mel jine predatavy o tom jak se to ma delat. Mozna personality konflikt ale ja bych k nemu uz znova na terapii nesel.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    zkoušíte se někdo také dostat do posledního běhu vedeného Chválou? do 8.3.jsou přihlášky.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    jen ty nejlepsi. ucil nas kliniku; kamaradka z vycviku k nemu chodi do individualu a chvali
    ANTENKOS
    ANTENKOS --- ---
    NAVARO: ahoj, Jirka je muj vycvikovy terapeut (petilety SUR) a za sebe teda jsem velice spokojena. ma rozhled, mnohalete zkusenosti, empatii, dobre postrehy a humor. ja bych ho doporucila vsemi deseti :)
    NAVARO
    NAVARO --- ---
    zdravim, prosim vas mate nekdo nejake reference na jiriho jakubu? klidne posta, diky
    SUURJA
    SUURJA --- ---
    PETJULE: půjdu
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    NAVARO: emauzske opatství, jsou velmi vstřícni.
    NAVARO
    NAVARO --- ---
    VALOR: byt by radsi nemel byt :), ale diky
    VALOR
    VALOR --- ---
    NAVARO: Muze byt byt?
    NAVARO
    NAVARO --- ---
    Zdravim, hledam v praze psychoterapeuticky prostor na sdileni / pronajem. Mam vlastni praxi v brne, ale stale vic casu travim tady. Idealne sirsi centrum, nabidnete, diky :)
    VALOR
    VALOR --- ---
    PETJULE: já určitě jdu
    PETJULE
    PETJULE --- ---
    Psychoterapie - Konference o budoucnosti české psychoterapie
    http://www.iscp.cz/akce/konference-o-budoucnosti-ceske-psychoterapie

    ahoj, půjdete někdo?
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    Ahoj, trochu reklamy do stojatých vod. Sice ne jen čistě psychoterapeutická akce, ale s osobnostmi pro psychoterapii velmi významnými. http://narativ.cz/harlene-cs

    Jinak John Shotter je psycholog, který se zabývá především komunikací a dlouho inspiruje přední osobnosti rodinné terapie (T.Andersen, J. Seikkula, L.Hoffman....atd.)
    Na videu třeba tady:
    John Shotter- sep 08- The Amazingness of the Ordinary
    http://vimeo.com/10791197
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    SHAMANICO: taky bych prosila ty články, děkuju :)
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SHAMANICO: jj.. inovace začínaj dycky odspodu.. ne od shora.. a pak taky často musej bojovat o přežití.. přitom to jsou moc dobrý věci tohle.. hodně to vyčerpává makat proti systému
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    NARVAH: souhlas, na druhou stranu mám pocit, že i mezi psychiatry začíná být víc lidí, kterří s tímhle nejsou spokojeni. Čím víc jich bude, tím bude větší možnost že se objeví nějaké lokální anomálie s osvíceným šéfem a vyzkouší to. Je to pomalej proces, i Seikkulovi to trvalo mnoho let, než ho vzali v potaz.
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    SHAMANICO: prima video.. u nás je fakt paráda v léčebnách, že vydělávaj na obložnosti lůžek.. tzn., že pokud už pacient do léčebny doputuje, tak je často tendence si ho tam i podržet déle, než je zdrávo, protože z toho jsou love.. dokonce existují bonusové a sankční řády, podle kterých jsou primáři odměńováni za to, jestli mají naplněnou obložnost či ne.. když klesou třeba pod 95%, tak odměny nejsou.. psychoterapie, která ze své podstaty léčbu urychluje, jde proti takto nastavenému systému.. takže představa, že léčebyn budou platit výjezdní týmy, kteří budou vyrážet za pacientem s první psychotiskou epizodou domů, je trocha sci-fi, protože si moc nedokážu představit, že by tohle pojišťovny proplácely a že by to bylo pro léčebny v něčem výhodný.. je to postavený na hlavu, protože tímhle by se cena léčby výrazně snížila, pacient by nemusel být nadopodvanej léky, byl by pěkně doma, žádný stigma, žádnej problém s návratem domů..
    NARVAH
    NARVAH --- ---
    MORPHLER: to sem čekal.. sem si toho furmana pustil na jůtroubě a nějak se to sekalo.. tak sem to zatím nepobral.. ale typos vypadá trocha jak praško ;)
    SHAMANICO
    SHAMANICO --- ---
    NARVAH:
    no jednak nevytrhávat člověka z jeho okolí, ale není to jen o tom, mobilní týmy existují i jinde. Jde taky o ten zážitek otevřenýho dialogu. To znamená mimo jiné dialogu, kde není pokud možno nic skryto. Veškeré rozhovory o dalších krocích se dějou za přítomnosti pacienta ( i když třeba není schopen komunikace) a k rozhodnutí se dochází na základě konsensu, psychiatr tedy není klasická autorita s posledním slovem a to se týká i medikace a hospitalizace. Samozřejmě vznikají nejrůznější praktické otázky, jak toto opravdu striktně dodržovat a moc se těším, až o tom Seikkula bude mluvit.

    Jinak v roce 2010 vznikl dokument o open dialogues od nějakého amerického terapeuta, co se baví filmovaním - http://beyondmeds.com/2011/03/21/finnishopendialogue/

    tady je z toho úryvek:
    Jaakko Seikkula Speaks on Finnish Open Dialogue, Social Networks, and Recovery from Psychosis - YouTube
    http://www.youtube.com/watch?v=ywtPedxhC3U
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    NARVAH: nepovim. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam