• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    LITROP
    LITROP --- ---
    ZOEL: Tak zaleží co chces ty co hledaš jestli psych.pomoc(z toho duvodu jsi tam asi sla) nebo hledas nejakeho partnera k sobe.Zakladni vec s kterou musis pocitat ze vas vztah není klasickej je umele vytvorenej.Pokud to ten terapeut zvladne neprekrocit hranice pak to muze byt prinosny v opacnem pripade uz nepujde o terapii ale neco jineho a to bych radil k nemu uz nechodit na sezeni a popripade navazat vztah jiny ovsem jak to bude prinosne to musis posoudit sama,ve vetšině případu to moc uspešný nebejvá ani pro jednu stranu.z profesionalniho hlediska prenos vzdy nejaky je jde o to zda s tim terapeut umí pracovat.
    ZOEL
    ZOEL --- ---
    Ahoj vespolek, absolvuju prvně v životě psychoterapii a již po prvním sezení se mi rozjel přenos v šílený intenzitě, kdy myslím na svýho psychoterapeuta-analytika prakticky non stop. Na posledním sezení jsem si vynutila přijetí z jeho strany, kdy na základě toho se mnou začal flirtovat dlouhýma pohledama z očí do očí. Usoudila jsem z toho, že zjevně jsem i já pro něj atraktivní. Tím jsme se přehoupli do více osobní roviny. Je lepší v takový chvíli terapii raději ukončit? Nebo máte zkušenosti s tím, že by se následně terapeutický vztah mohl rozvinout ve vztah opravdový? Věkem, vzhledem i postavením k sobě totiž docela pasujeme. Je vůbec něco takovýho v souladu s etickými pravidly? Díky za názory a zkušenosti...
    1KA
    1KA --- ---
    Po x letech odcházím od terapeutky, po vzájemné dohodě, jsem ráda, věřím, že to pošlape jako doposud. Chvála psychoterapii :-)
    VOJTASAN
    VOJTASAN --- ---
    Omlouvám se za spam, ale třeba by se to tu mohlo uchytit. Studenti pražského gymnázia GEVO Jižní město ve spolupráci s Národní Ústav Duševního Zdraví odstartovali kampaň na podporu duševního zdraví s názvem Dávám židli do kruhu. Svou účastí v kampani lidé usilují o otevření diskuse o duševním zdraví bez předsudků. Cílem je osvěta v problematice psychiatrických onemocnění a destigmatizace osob, kteří se s něčím takovým potýkají. Do budoucna by se virální kampaň, pokud se chytne, měla proměnit i v něco hmatatelnějšího.
    Více zde
    @davamzidlidokruhu • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/davamzidlidokruhu/
    https://www.facebook.com/D%C3%A1v%C3%A1m-%C5%BEidli-do-kruhu-1842422069377611/
    http://www.davamzidlidokruhu.cz/
    VAN_DEN
    VAN_DEN --- ---
    PAVLINKA: a já dodávám, že existuje především Česká psychoterapeutická společnost při České lékařské komoře, která sdružuje psychoterapeuty ve zdravotnictví, tedy především atestované psychology a psychiatry. Web a seznam psychoterapeutů koukám bohužel dosti neaktualizovaný: http://www.psychoterapeuti.cz/
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    JIGGYBIGGIE: jen bych dodala, ze jsou to psychoterapeuti, kteri se dobrovolne stali cleny, je rada dalsich, kteri svoji praci vykonavaji a kvalitne, jen nejsou cleny
    CONEJITA
    CONEJITA --- ---
    Zdravim a omlouvám se za reklamní sdělení
    přítel a jeho kolegyně zkouší otevřít sebezkušenostní skupinu pro VŠ studenty (hlavně pro ty, co uvažují o výcviku). kdyby to někoho zaujalo, tak na http://poznejte.se/ jsou detaily a kontakty.
    JIGGYBIGGIE
    JIGGYBIGGIE --- ---
    Ahoj. http://www.czap.cz/pro-verejnost-1 tady je seznam psychoterapeutů, kteří jsou členy České asociace pro psychoterapii. To znamená, že splňují kritéria Evropské asociace pro psychoterapii a jejich kvalifikace je ověřena. V seznamu lze vyhledávat např. podle krajů
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    TOMMY_: pani doktorku neznam, jen si rikam, jestli s titulem MUDr. nejde o psychiatra, ale mozna kombinuje psychoterapii s psychiatrii, coz je skvele. Individualni terapie je samozrejme hlavne o tobe, ale i o vztahu tebe a terapeuta. Zalezi take na tipu terapie, kazda ma urcite odlisnosti, ale v zasade, jak je i v prispevcich nize, jde o to si s terapeutem sednout, doporucovala bych v pripade nejake nepohody, hned s terapeutem tuto otazku probrat nebo i terapeuta zmenit, po 4 setkanich si myslim obrazek udelas. Ta nepohoda muze byt ale i "tvoje" a diky tomu muzete narazit na neco zajimaveho k dalsimu prozkoumani.
    myslim, ze vystizne je moudro - spojeni dvou beletristickych knih - Neslibuji Vám "cestu růžovou zahradou", ale na konci naší spolupráce si budete moci říct: "Tančím tak rychle, jak dokážu".

    a kdyby se ti kolegyne nezamlouvala, muzes kontaktovat mne..)) preju hodne stesti, uz ted jsi o velky krok dal
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    tak dneska probehlo sezeni.. vlastne nam vyprsel cas.. protoze jsem se vlastne jenom predstavil a vysypal vsechno co me tizilo a formovalo v zivote.. na dalsi jdu v utery tak jsem zvedavej co z toho vypadne.. ve vysledku z toho mam pocit ten ze jsem se dozvedel neco zajimavyho. ze jsem clovek podlehajici zavislostem, kteryho desne vysava prace. Coz je asi pravdivy zjisteni a v kombinaci s tim co se nam stalo v rodine kdyz jsem byl kluk a tema divnovztahama kterejma jsem si prosel, to vychazi na docela dlouhou praci jeste. uvidime jak s tim nalozime. sorry za vylev.
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    TOMMY_: Plně souhlasím s předchozími dvěma příspěvky a tak nějak cítím potřebu dodat ještě tohle: "v dobrých rukách" se ti nestane, že by tě terapeut někam / do něčeho tlačil, zejména do své představy. Jeho roli vnímám (kromě dalšího) jako posvícení na tvou cestu, abys ty sám sebe uviděl "víc a jinak" a mohl se postupně rozhodovat, co a jak s tím vším dělat dál. Objevování sebe samotného a vlastních kompetencí, krok za krokem. Koláče z týhle práce bejvaj sladký, ale nejdřív se zadělává těsto, to pak kyne,.... takže dej tomu čas a věř ve sklizeň.
    STALK
    STALK --- ---
    TOMMY_: Dej tomu čas a prostor.Skus bejt co nejvíc upřímnej a když budeš mít pochyby o tom co tam vlastně děláš, co slyšíš, nebo jeslti je tohle to co potřebuješ, bude tě něco štvát - skus to na rovinu říct. Narozdíl od běžnejch vztahů v terapii se nemusíš moc obávat že by to přineslo nějaký neblahý následky. Dobrej terapeut s tim bude umět pracovat ;) - jen to co do toho investuješ se ti může vrátit. a na pocit úlevy si fakt možná počkáš.Terapie tě může navýst, pomoct, podpořit ale možná si to prostě budeš muset taky trochu odmakat. ;)
    SOFIA
    SOFIA --- ---
    TOMMY_: ja ti rozumim v tom, ze chces byt v dobrych rukou. Tu pani neznam. Ale skupinova terapie se od individualni lisi. Mel bys byt schopny otevrene povidat o sobe. Ze zacatku to nemusi byt prijemne ani se nemusi dostavit pocit, ze nekam smerujes. Dulezity je dle meho nazoru tema co se otevre na terapii nejak pobrat - netahat ho do dalsich dni, kdy se napr. musis soustredit v praci.
    Ja jsem nejak neresila smery psychologie/psychoterapie kterym se terapeuti, ke kterym jsem chodila zabyvali. Ale prave ten lidsky pristup, pochopeni, podpora pro me byla dulezita.
    TOMMY_
    TOMMY_ --- ---
    Ahoj vespolek.
    Ve ctvrtek me ceka prvni sezeni u psychoterapeutky ( MUDr. Platznerova - www.platznerova.cz ). Uz jsem kdysy ambulatne dochazel k jedny pani, ale to bylo vicemene jenom pro antidepresiva ( po cca 3 tydeni hospitalizaci u apolinare ). Zajima me jak moc se to lisi napriklad oproti terapiim ktery jsme meli tam ( takovy kolecko, kazdej rekne co ho trapi a ostatni na to nejak reagujou ). Samozrejme jsem si o tom neco cetl, a vim ze by to melo mit formu jakysi rizeny samomluvy ktera pres nekolik doplnujicich otazek speje k necemu. Ale jde mi spis o to jestli nemate nekdo konkretni tipy na tu pani co k ni mam jit.. A nebo jestli se ta forma muze mezi jednotlivejma psychoterapeutama lisit.. A hlavne, mam nejak sanci poznat jestli ten clovek je dobrej nebo ne ( mimo to jestli mi bude sedet na nejaky lidsky rovine - proto jsem treba chtel aby to byla spis zenska ) .. Protoze mam pocit ze u takovejhle veci by to fakt mel bejt odbornik, aby pak cloveku nenapachal jeste vic skody. Takze, dokazu nejak odhadnout nebo poznat ze jsem v "dobrych rukach" ? je to poznani toho ze ten clovek je dobre to ze se mi ulevi a bude mi lip ? Omlouvam se za mozna trochu podivne znejici prispevek.. ale mele se mi toho v hlave hodne. a jsem docela nervozni. Diky za pripadny odpovedi.
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    SALE: nevis, bude prekladatel?
    SALE
    SALE --- ---
    Workshop Lepší dny, Klinika @ 2016-09-13 16:00:00 | radar.squat.net
    https://radar.squat.net/en/node/80389
    LITROP
    LITROP --- ---
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    nabizim sebe - pracuji jak soukrome, tak pod projektem, 100kc za sezeni - Pisecka 17, Praha 3, vice muzeme v poste
    jsem psychoterapeut
    PAVLINKA
    PAVLINKA --- ---
    LUSY: nasla jsem podle mne velmi pekny popis

    Psycholog pomáhá psychologickými prostředky. Probírá s vámi, co vás trápí, hledá spolu s vámi řešení. Pokud není psycholog zároveň psychoterapeutem, obvykle pracuje jako poradce, tedy dává doporučení. Protože jeho nejdůležitějším nástrojem je rozhovor, věnuje vám obvykle více času než psychiatr.

    Psychoterapeut využívá kromě rozhovoru i další metody, jejichž účelem je pomoci klientům lépe zvládat životní situace a vlastní prožívání. Psychoterapie se obecně vzato do větší hloubky než poradenství zabývá emocemi klientů a proto v psychoterapii hrají značnou roli kromě teoretických znalostí terapeuta také jeho vlastní životní zkušenosti a dovednosti. Psychoterapeut nedává rady, ale vede klienta k tomu, aby sám nalezl řešení své situace. Aby psychoterapie fungovala, je důležité, aby si klient s psychoterapeutem rozuměli, aby si lidsky "sedli". Buďte si toho vědomi při výběru psychoterapeuta! Psychoterapeutem může být psycholog, ale i psychiatr a stejně tak se psychoterapeutem může stát i člověk se zcela jiným vzděláním, pokud absolvuje několikaletý sebezkušenostní psychoterapeutický výcvik.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam