• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANOUKEPSYCHOTERAPIE
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    EVAD: šlo o reakci na tu eft ezo-poklepávací, viz i tento odkaz, který byl připojen https://psychologie.cz/aby-vam-terapie-neublizila/, ale dokážu si představit, že jestli máš eft spojeno s emotion focused therapy, tak jsi ani nečetla dál a rovnou se zlobila:). Emotion focused therapy samozřejmě gud.

    AIM_FREEMAN: dik za vysvětlení:). vtipny jak snadno dojde k zamene..


    PESTRYPAPOUSEK: https://www.thklinika.cz/michal-povazan/ Považan je super, mj. primář dětského v Bohnicích, ale je to s poplatkem a jak to tam teď mají s objednací dobou netuším
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    ještě prosím kdyby někdo měl tip na EMDR terapeuta v Praze
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    prosím, nějaký dětský psychiatr v Praze nebo Středočeském kraji? Vím, že dlouhodobě je tohle hodně tristní, ale prostě to zkouším...Kamarádka pracuje s rodinami, kde jsou děti ze ZP, občas jsou jejich potíže a symptomy fakt masakr, a není kdo by je zamedikoval.
    TBC
    TBC --- ---
    ZUZKAOU: diky, ale jak jsem psal nejde o to, ze by sem prisla v teto vlne a vyrazne jeji stav s tou situaci na UA souvisel. zije tu pres 10 let, stejne jako jeji matka, ktera trpi nejakou dusevni nemoci a byla 1,5 roku hospoitalizovana, takze se to do toho asi nevejde... kazdopadne diky za info, treba se hodi nekomu jinemu.


    ACIDQA: ok, diky zkusime
    EVAD
    EVAD --- ---
    AIM_FREEMAN: ahoj :) momentalne sa neplanuje, ale ked bude dam vediet
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    EVAD: Ahoj, to bylo fakt zmatení pojmů a i mý reakce v příspěvku. ESTEL se skutečně ptala na tu ezo eft - poklepávání, v domnění, že to má podobnej základ jako EMDR.

    Btw. nevíš o nějakém nadcházejícím EFT (emotion focused th.) výcviku? Rád bych do toho šel, ale zatím jsem nevygooglil.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    TBC: sponzorováno sbírkou (i pro dobrovolníky)

    Terapie zdarma pro lidi postižené situací na Ukrajině
    https://www.terapie.cz/hlavu-nad-vodou-ukrajina


    adresář těch co nabízí krátkodobou intervenci - 5 sezení bezplatně

    Psychologická pomoc Ukrajině :: CPNG
    https://www.cpng.cz/l/psychologicka-pomoc-ukrajine/


    podobný seznam má i CAP

    Česká asociace pro psychoterapii, z.s. - Pro bono psychoterapie
    https://www.czap.cz/Psychoterapie-zdarma
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    TBC: pro psyche v Hastalsky jede podle me taky na pojistovnu a ma i OZP. Hnusny to tam neni a maji zkusenost s expaty jako klientelou, docela vyhoda…

    Hypnozu nedelaji.

    Vice zde: http://www.propsyche.cz/cs/o-nas
    TBC
    TBC --- ---
    ACIDQA: jo pardon, Praha,
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    TBC: lokalita?
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TBC: jo, to je individualni :) ja nerada zeny, no :)
    TBC
    TBC --- ---
    IOM_NUKSO: ok, diky za tip a hodnoceni, ikdyz nevidim co je na zenach spatneho :o) to je myslim dost indivudalni zalezitost, zda clovek stejne nebo opacne pohlavi, a urcite to ma svuj vyznam. to osklivy prostedi je pochopitelne horsi, tedy hlavne v pripade ze ani tu svoji praxi nejsou schopni zaridit... to pak pochopitelne hodne vypovida o nich samostnych, to souhlasim.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    TBC: ozp ma seznam lekaru na adrese atlasdoktoru.cz, ale jak to ted zkousim, tak se to nechce nacist. Jinak jsem kdysi dle nejakyho jejich seznamu par tech psychoterapeutu zkousela a byla to vsechno bohuzel strasna bida a zlo. Vetsinou zeny a i v hnusnem prostredi starych klinik a podobne.
    TBC
    TBC --- ---
    Netušíte jaký jsou ted možnosti nějaké psychoterapie, na pojistovnu (OZP)? pripadně v nejakym projektu? je to pro ukrajinskou holku/ženu, nepřísla v týhle vlně, ale je tu už přes 10 let mluví výborně česky, nemůže si to finančně dovolit, pracuje ale má malý příjem. Trošku se o to zájímá. Uvítala by regresivní, ale nebrání se i něčemu jinému.
    EVAD
    EVAD --- ---
    EMMMA: to je fakt vtipne. EFT teda Emotion Focused Therapy je momentalne jedna z najviac skumanych a uz evidence based terapeutickych technik na pracu s depresi, uzkostnou poruchou, i traumou. Nezamienat s Emotion Freedom Technique co je cisty ezo bullshit.

    EFT (ta spravna) ma uz v ČR svoj institut https://www.efti.cz/ a prebehli prve dva vycviky, na Slovensku tiez prebehli dva. vycviky EFT su nadstavbove, tj podmienkou ucasti je uz ukonceny velky vycvik v niektorom terapeutickom smere. prvy vycvik v EFT bol v ČR vedeny Lesom Greenbergom, co je (neprehanam) na zapad od nas psychoterapeuticka legenda, priamy ziak Rogersa https://en.wikipedia.org/wiki/Les_Greenberg

    Je to proste kvalitna metoda, ktora funguje. Tak pred tym, nez tu zacnete takto veselo dezinformovat by bolo fajn si o tom nieco zistit.

    Podobne EMDR, je jedna z uplne najviac evidence based technik prace s PTSD.


    ESTEL: napr https://ineopsychoterapie.cz/ Ilona Haasova, Veronika Syslova; https://www.aliviocentrum.cz/ Eva Tošnerová, Katerina Weigertova, Petra Prokesova
    PESTRYPAPOUSEK
    PESTRYPAPOUSEK --- ---
    Gabor Maté v Praze 25.května
    Dr. Gabor Maté v Praze - The Wisdom Of Trauma
    https://thewisdomoftrauma.com/gabor-v-praze/
    MARKIZ
    MARKIZ --- ---
    Dokoncim svůj příběh, když jsem jej nacal. Dnes mi operovali konecne nohu. Na sále opet teplota 37,7 - už jsem doktory na tuto možnost připravoval, takže jsme do zákroku šli. Jen co me uspali, teplota prý začala jit hezky postupně dolu. Jsem porouchanej a nevim co úplně s tim. :) Asi dlouho na žádnou operaci nechodit, co ale dělat ve staří, kdy to byvaji často nevyhnutelny…. ;) myslím ze hodne lidi se operaci boji, kaslou na to a nepřiznají to. Třeba můj táta by měl jit na výměnu kycle a prostatu, kdy se na to vykasle z důvodu strachu muze mu to hodne zkrátit zivot. Pardon píšu z mobilu což je pro me peklo…
    EMMMA
    EMMMA --- ---
    ESTEL: prace s telem prima, i tam se ale oplati koukat z ceho se vychazi .. kratce o eft napr tu (nazev vypovidajici) https://psychologie.cz/aby-vam-terapie-neublizila/ (autorka zminuje i tu moznou zamenu na kterou poukazal
    AIM_FREEMAN:

    ..a teda i emdr z trochu podobnyho ranku. Pokud te zajima prace s telem, hledala bych terapeuty s vycvikem v biosynteze, pesso boyeden, body terapii..
    ESTEL
    ESTEL --- ---
    EMMMA: Aha. Netušila jsem, že EFT patří do ezo kategorie. Setkala jsem se s ukázkou v rámci terapeutické práce s tělem (a traumatem). Myslela jsem, že je to něco jako EMDR - prostě další možná technika, která se dá využít na zmírnění stresu, při práci se strachem, fobiemi atd.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    EMMMA: To je jen zmatení zkratek. EFT je taky kromě toho poklepávání taky zkratka seriozní metody Emotional Focused Therapy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam