• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JAHRASTAUHK - Univerzita Hradec Králové
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISHACZEQ: rok-dva dozadu to bude, ten cas v kolbence nejak leti :)
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NAVARA: tak treba delaly prijimacky z nemciny ;)
    btw. kdy ty jsi koncil?
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    NAVARA: ja to mam uplne stejny, po trech letech studia necitim ze by me skola nejak extra obohatila. Ale ono to tak asi ma bejt. Ukazou ti cestu a zbytek je na tvoji iniciative
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISHACZEQ: Hmm, mne to ani v te anglictine nepomohlo :)

    Kdyz si vezmu, ze v prvaku byly na OA1 slecny, co mely problem napsat "My name is Iveta", tak nechapu jak mohly udelat prijimacky - protoze anglictinu neumely vubec a v matice zrovna genialni taktez nebyly. A bohuzel, jim se prizpusobovala uroven vyuky.

    Vlastne tech predmetu, kde jsem se skutecne naucil neco co jsem neznal, bylo na im5 dosti pomalu... :(
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NAVARA: to jsi pekne vystihl.. ja jsem si myslela, ze kdyz pujdu na cestovni ruch, tak tam budu mit geografii, nejakou praxi, rozsirenou vuyku jazyku, odborny predmety..
    a ono to nakonec dopadlo tak, ze sem se ucila mikro makro, dane apod., na spanelstinu ani rustinu jsem se v prvaku nedostala, protoze bylo asi 40 volnejch mist na vsechny obory.. takze jsem dopadla tak, ze 3 jazyky, kteryma jsem se byla schopna celkem plynule domluvit jsem zapomnela, obcas je oprasuju jen kvuli svymu pocitu a je ze me skoro ekonom a manazer, kterej ovsem o managementu a ekonomii stejne nic nevi a dane mi dela ucetni, protoze sama to taky neumim.. k cemu pak to vzdelani je? ja nevim, jestli na jinych oborech je to stejny, ale tohle me dost mrzi. jediny plus je, ze jsem si vypilovala anglictinu..
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISHACZEQ: No prave...

    V soucasnosti ty skoly maji obory i jejich obsah z (ruzne velke) casti jen ze setrvacnosti, nereflektujici to co studenti skutecne pouziji.
    Pokud bys platila skolne 30k rocne a mohla chtit zpatky, pokud by ti neprinesl to co mel v popisu; skola by pak mela motivaci mit obory a jejich obsah skutecne funkcni.

    Jakmile totiz zacnes behem skoly pracovat, dost casto uvidis ze vyucovane predmety casto maji nedostatecny, pokud vubec nejaky, kontakt s realitou a tezce to demotivuje ke studiu. Jedinou motivaci pak skutecne zustava jen zbytecne vyhozeni mnozstvi casu a penez, co to jiz stalo, z okna.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NAVARA: ja nic reklamovat nemuzu.. rok jsem si prodlouzila, ted jsem si prodlouzila dalsi pulrok, ale opet jsem to nestihla, takze v lednu musim zas calovat :( samotnou uz me to stve, ale jak chodim do prace, tak nemam motivaci tu skolu dodelat i kdyz rodice mi slibujou hory doly, kdyz uz to konecne skoncim.. kdyby bylo na me, tak se na tu skolu vybodnu uz po prvaku. chodim na cestovni ruch a ten obor me dost zklamal, ale na druhou stranu mi to prislo dost jednoduchy, tak jsem u toho zustala. pak jsem zacla ve tretaku pracovat na zivnostak a uz jsem se vezla. nebyl cas jezdit do skoly, delat seminarky apod.. loni jsem se tam max. ukazala :/ ted mi chybi asi 11kreditu, pul statnice z AJ (gramatickou uz mam hotovou dokonce za 2 :) a ta obecna statnice, bo co to je.. a samozrejme bakalarka. byla bych blba se na to vykaslat, kdyz jsem tomu investovala tolik casu a financi, navic rodice me taky dost podporovali, takze chci i kvuli nim, ale asi malo :(
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISHACZEQ: no resili by to, pokud by dostavali penize zato, ze ho dokoncis :) takhle je akorat dostavaji odjinud...

    jinak na mem oboru bylo skolne 30k/rok, coz kdyz jsem srovnaval s jinymi (soukromymi) skolami kde bylo obdobne, vzhledem k tomu co za to skola poskytuje, mne to presunulo do kategorie priznivcu skolneho a moznosti jeho reklamace.
    MISHACZEQ
    MISHACZEQ --- ---
    NAVARA: ja jsem na bakalrovi patym rokem a nikdo to moc neresi.. sice za kazdej semestr platim 9 000, ale proste nemam cas napsat bakalarku a jsem lempl a nechce se mi jezdit do HK
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    XFLARE: to by nemelo moc smysl, nutilo by to skoly davat titul i tem nejvetsim lemplum...
    XFLARE
    XFLARE --- ---
    NAVARA: no ja zas slysela ze se to zmenilo a skola dostane prachy az za ukoncenyho studenta :-)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    JAHRASTA: penize za studenta dostavaji na cely rok, takze kdyz te ted vyrazi, mohou zbytek promradat v bordelu, nakoupit novy auta,... apod :)

    je to oblibena metoda exaktnich VS (CVUT, FAV,...)
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    RODRIGUEZ_CZ: No se právě bojim, aby jsme s eskam neletěli taky, protože na to celkem dost prcáme.. :(
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    JAHRASTA: takhle se mi to stalo na minuly skole v brne
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    BASTOCH: To u nas právěže v prvním semestru jo.. musíme dát všechno jinak pápá.. nevim proč o tak udělali, ale je to tak no..
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    Tak co zápočty lidi? Už někdo ví, že nejde dál?
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    BASTOCH: Hradečák? To já právě dnes asi vyjedu obráceně no :)
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    BTw, mam za to ze dnes je Vanocni party UHK v AC baru a zitra na tomtez miste POLPA(politologicka party)... chystate se nekdo?
    RODRIGUEZ_CZ
    RODRIGUEZ_CZ --- ---
    JAHRASTA: hele neni, aspon co ja vim
    JAHRASTA
    JAHRASTA --- ---
    RODRIGUEZ_CZ: Btw, Pavel neni na nyxu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam