• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    fotogalérka vašich módních kreací

    Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

    Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

    Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

    rozbalit záhlaví
    EDERA
    EDERA --- ---
    ACKO: Pravda, nejsou šaty jako šaty. Nedávno jsme byli na svatbě, kam dorazila paní v pruhovanejch plážovejch šatech s klokaní kapsou na břiše. Podle věku dětí taky typ "přece si na mateřský nebudu pořizovat formální hadry". Přitom děti byly oblečený tak, jak člověk u dětí na svatbě očekává, že budou - chlapeček měl tmavý kalhoty, košili a motýlka, holčička šaty s tylovou sukní.
    ACKO
    ACKO --- ---
    EDERA: neptejme se jaký to jsou šaty, třeba je to něco typ dlouhý bavlněný triko nebo plážový šaty na plavky.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Já jsem letos absolvovala velké množství pracovních pohovorů a je fakt zajímavý pozorovat, jak se tam ti někteří lidi cítí špatně kvůli oblečení, na který nejsou normálně zvyklí. Přitom to snad není takový dramo se slušně obléct, však u ženských se na kostýmu nebo saku netrvá, stačí popřemýšlet, v cem se cítit příjemně.
    ILLUZE
    ILLUZE --- ---
    SITH: Jak bych mohla ,-)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    ACKO: Audrey :)?
    SITH
    SITH --- ---
    ILLUZE: ne že na uchazeče budeš přísná !
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: Přes šaty se nedá vzít sako? Výstřih se nedá zakrýt šátkem? Asi žiju v jiným vesmíru.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Kazdopadne ja uz v tyhle debate pokračovat nebudu, z toho uz jsem za tech par let na nyxu vyrostla. Donekonecna tu vysvetlovat neco lidem, co neumi cist nebo nechteji chapat, je marny. Takze diky za par vecnych nazoru. Dal se tu cilte beze me ;-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EDERA: ano, ani o Vanocich obleceni moc neresime. Letni saty mam, na uzky raminka nebo s vystrihem, to se nehodi uz vubec. Navic tam jdu brzo rano, to jeste nebude moc teplo.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MOODYCAT: hlavně teda letní výprodeje třeba v mangu by letos finančně netrujnovaly nikoho.Myslim, že léto je na přijatelné poloformalni oblečení ideál.
    ACKO
    ACKO --- ---
    JAKE_UP: aha, konečně bych jednou chtěla vidět dospělou ženskou, který tyhle boty slušej.
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    ACKO: Balerínky přece, už to tu zaznělo několikrát. Krása pohledět.
    ACKO
    ACKO --- ---
    Mě by spíš zajímalo, jaký si k těm džínam vezme boty. Bojím se zeptat.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    MIDORI:
    a nemůže ta kamarádka znovu něco půjčit?

    V džínách se upeces a kupovat něco jen proto, že to jakž takž vyhovuje ( i kdyby lacino v sekací) je konina
    A hlavně neargumetuj tím že je to na poslední chvíli, to že se vracís do práce s dresscodem pro tebe určitě není nová informace.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: Jasně. A o Vánocích k slavnostnímu stolu taky zasedáte v džínách. No nic. Je to marný.

    Osobně si myslím, že pokud Tě v té práci znají, tak nedbalá elegance typu džíny, košilová halenka, baleríny a sako v pohodě projdou. Jen mi přišlo zvláštní, že zrovna tady se hájí jako normální nemít ani jedny letní šaty.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    TUILE: Hele nikomu to necpu, ale když je manželka na rodičovský (tj. jen s malým příjmem a prací nad hlavu) tak vidím jako svojí úlohu finančně zajistit mimo jiné to, že se bude moci slušně obléci. Samozřejmě šíře vnímání toho co jsem psal může být taky individuální.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    A bohajeho, i chudinka na matersky si muze v sekaci koupit jedny slusnejsi saty za padesat korun. Ukazte mi mamu, co nema padesat korun.
    TUILE
    TUILE --- ---
    T_y_l: tak kazda rodina to ma nastaveny jinak. Ja zas nechapu, proc by mel mit muz "zodpovednost zajistit, aby zena vypadala reprezentativne".
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    T_Y_L: Ano, asi je to na posouzení, jestli se člověk cítí v danou chvíli líp v džínách a saku, i když jsou mimo dress kód, než v demodé kostýmu.
    Což já posoudím těžko, protože jsem to naštěstí nikdy řešit nemusela.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MIDORI: Kdyz nevis, na co bys mela slusny obleceni, tak si jdi na pohovor v cem chces, vzdyt je to pak uz ale uplne, uplne jedno.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    LORAIN: No pokud ale řešíme čistě hypotetickou situaci - oděv se na úpravu nehodí, na nový nejsou peníze, nebo si ho z nějakého důvodu nemůžeme dovolit (nebo xy dalších výmluv ;-)) - tak než se vydělají, se přeci přežije chvíli chodit v modelu, který je trošičku "out" (bavíme se v relaci změn u kostýmků odpovídajících dress codu). Navíc pokud nejde o něco extrémního (což tady nejde), je to taky o sebevědomí. Tj. imho když vypadáš, že víš co děláš a vypadá to dobře můžeš působit, že jsi mimo trendy a aktuální módu úmyslně.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam