• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MADIETTA: Nic jako :)
    Ja to jen zminil, ovsem nekdy i pouhe konstatovani je mikroagresi, bo co :)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    BLOWUP: No tak se ženám změnily tělesné proporce, a co jako? Když je žena štíhlá, záleží snad na tom, že nemá stejně vosí pas jako stejně štíhlá žena v 50. letech? No tak nemá, no.

    Ona se mimochodem změnila i mužská těla, když se člověk podívá na staré fotky, je to taky dost výrazný rozdíl.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    MOODYCAT: Já v tanečních v mamčiných z maturáku. V době mé maturity mi už byly malé přes prsa a krátké :-).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    BLOWUP: já mám celkem jistotu a nejde o knedlík míň ale o to, že když dotyčna věděla , že potřebuje vlézt do šatů tak poslední jídlo měla večer den předtím a a co chybělo v dekoltu dohnala vycpávkami.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SOLEI: Jako, kdyz ti v pase chybi deset cisel tak to ani pradlem, ani tim ze si das o knedlik min nevyresis, ale klidne si to mysli :-D
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    MIST: Ja taky byla na maturaku ve stejnych satech jako mama :).
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Jak jsem již psala. Stahovací prádlo a nejíst a nepít. ještě donedávna běžná praxe. Žádné "dnes jsou ženy tlustší".
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MIST: jj, taky bych mohl vypravet :-)
    (Ale nebudu, zadnej strach ;-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LUCIASHECK: ponevadz kdybych napsal ze v pase ztloustly, tak se z toho tady pominete, uz tak o tom mluvis uz dve hodiny :-)
    LILINKA6423
    LILINKA6423 --- ---
    Něco na tom možná bude, našla jsem u matky ve skříni cca 40let staré plesové šaty velikosti 38 a seděli ok. Normálně mám velikosti 32/34.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BLOWUP: Psal jsi, ze zeny za tech par desetileti hlavne v pase vyrostly a ze te prekvapuje, ze se do nich soucasne modelky nevejdou. Ale kdo by to p(r)ocital...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LUCIASHECK: Pises o tom, ze dnes jsou zeny vyssi a diky tomu maji i v pase vic. OK.
    Ja pisu o tom, ze kdyz mam saty na mensi zenskou (neb takove driv byly normalne) tak do nich urcite nebudu rvat takovou ktera je vyssi a divit se ze ji nejsou. Ale ze ta ktera by se do nich velikosti mela vejit neodpovida velikosti v pase. Nebo najdu takovou ze ji to v pase je a musim zbytek zaspendlit. Proporce. Patecek?
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BLOWUP: To nedava smysl, stejna proporce se ti do satu pro stejne proporce, ale v mensim meritku, nevejde. Nebo mi neco unika?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LUCIASHECK: Tak otazku velikosti jsem samozrejme na mysli nemel, slo mi o proporce.
    MAR_TINA: U bot tenhle problem nepozoruju.
    A ja se nepohorsuju nad nicim, pouze konstatuju. Cywe, zensky...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    LUCIASHECK: zase měly více fyzické námahy, více chůze, více ruční práce. Je to diskutabilní, ale je pravda, že mnoho dívek na dosažení nějaké nízké míry v pase nebo přes zadek musí vynechat sport a zhubnout i svaly.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    MAR_TINA: Navic drive zeny temer nesportovaly, tudiz nemely dalsi objem ve svalech (coz je treba u tech brisaku a obvodu pasu celkem zasadni faktor).

    Ale to s temi botami je hezky primer.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    BLOWUP: vývoj. Lidi, kteří prožili dětství a dospívání ve světě s dostatkem potravy a zdravotní péče, bez válečného a krizového strádání, jsou větší = vyšší a těžší a rozměrnější. Někdy i tlustší, což je negativum tohodle blahobytu, ale to je na jinou debatu.

    Že současné modelky neobují boty tvé matky nebo babičky, nad tím se asi pohoršovat nebudeš.
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    BLOWUP: Nemelo by to byt tak prekvapive, kdyz i soucasne komercni modelky, natoz fashion modelky, obvykle meri o 10 cisel vic nez bezna zena te doby :) to je tak nejak prirozene (pokud tedy nemate ve Svycarsku modelky o metru sedesati). Timto uz asi take nemam co dodat :)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    LUCIASHECK: Tak touha bejt vtipnej je nam chlapum jaksi vrozena. Ale pamatuju se, jak mama treba pro me varila veceri a sama jedla zerve - urcitou disciplinu halt pro tu postavu bylo treba vynalozit uz tehdy. Ta teorie o femininni mode po valce v dusledku prevahy zen mimochodem nepochazi ode mne, je to prevladajici nazor, da se to snadno dohledat :-)
    Taky je nutny rict, ze driv nebylo fast food, convenience food a podobne. Tim chci rict, ze kdo dnes neji vylozene cilene zdrave, nevari z cerstvejch surovin atd, ten na tom je i kdyby se nepreziral urcite proti drivejsku hur kdyz chce zustat stihlej. To ze dnes uz i mlady holky prevazne moc stihly nejsou je videt na ulici kazdy leto, me ale prave prekvapilo ze i mezi modelkama je potreba ty miry predem overit aby to fungovalo. OK, konec OT ;-)
    LUCIASHECK
    LUCIASHECK --- ---
    A Twiggy tim padem byla v pase tlustsi nez tvoje mama ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam