• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Něco na tom je. Já sem dva roky hledala kvalitní koženou peněženku od malého českého výrobce, nejlépe ručního. A další požadavek byl výrazná barva.
    Všechny byly jen sešité (ručně = velké díry, dlouhé stehy, často jen jednořadé prošití), v horším případě zcvokované nebo poskládané!, z několika plátů kůže, bez slušného vnitřního členění, zapínacích kapsiček, látkové podšívky. Tzv. kvalita se vyznačivalo fakt silnou kůží, takže byla těžká a do přihrádek se nedalo vlézt.

    Vzdala sem to a koupila si Mywallet vyrobenou na strojích Thajsku.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DEB: Co to meleš, probůh. Přehnutý kus kůže bez začištěných okrajů a s cvoky, které se za chvíli vytrhnou, tomu se říká raw minimalism? Jako vážně? Takové kabelky jsme vyráběli ve výtvarce na základce, tvl.
    Ale vlastně jo, teď mi to došlo. Bylo jen otázkou času, kdy někdo začne nedostatek řemesla vydávat za záměr a nacpe to mladým hipsterským dušičkám jako raw a natural, no jo, máš pravdu :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KAJINA: Hm, spíš jsem ti očividně šlápla na kuří oko, viď.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DROOPI: na sklonku čtyřicítky je snad před padesátkou, ne?
    DEB
    DEB --- ---
    BLONDYNKA: kdyby tam chtela tyhle vsechny veci dat, dala by je tam, zvolila naprosto raw minimalism, ale to tobe treba ani nedoslo, kazda vec ma sveho kupce, ty zustan u fendi kycu a tricek s kocickama a nam nech divnokabelky
    JAFROST
    JAFROST --- ---
    bože muj, fakt tady někdo čekal, že zrovna někomu, kdo má takovej ten eastern-snobish ukrajina/ rusko pohled na módu a na svět, se bude líbit Kajiny outfit? come on!
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    blondynce je pres padesat ne?..alespon podle obliceje
    SITH
    SITH --- ---
    KAJINA: takže jsem starší jak blondýnka? OLOL
    KAJINA
    KAJINA --- ---
    DROOPI: psala, za dva tri roky. Ale taky je mi to nejaky divny.
    DROOPI
    DROOPI --- ---
    KAJINA: bloncka tu 40 tku uz minula davno ...
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    DEB: nedík
    KAJINA
    KAJINA --- ---
    BLONDYNKA: vis, co bych ti moc prala? Az budes za tech par let taky na sklonku te 40tky, abys nemela potrebu se ke vsemu vyjadrovat a resit material, podsivku atd. na divnokabelce, kterou ti nikdo necpe a ulevi se ti. Ocividne jsi v nejakem pnuti.
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DEB: Tím hůř, i ta sériovka je x-krát kvalitnější. Protože ta ručně vyráběná věc by měla mít něco navíc. Ale nemá, je to jen jedna z mnoha dalších samodomo divnověcí. Přitom ušít ji pořádně (například dvojitá vrstva materiálu, podšívka, zpevněné spoje, podložené zapínání atd. atd. možností je mnoho) by dotyčná jistě mohla zvládnout.
    Vkus s tím nemá co dělat. Můžu mít nevkus až na půdu, ale poznám dobrou práci.

    Bohužel ty jseš totálně zaslepená, protože nehýkám nadšením nad tvými džínami nebo brýlemi, tak si nehraj na objektivní hodnocení.
    DEB
    DEB --- ---
    BLONDYNKA: ja nesrovnavam, ja jen upozornuji na fakt tveho nevkusu
    to ty se tu snazis srovnavat rucne vyrabenou kozenou ledvinku s nejspis strojove vyrabenou kabelkou s retizkem
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    ARGANNAH: Spoustu ne, těch není nikdy dost. Jen ten hlad mě souží, dobře dvacet let jsem už nejedla :-D
    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    DEB: Nezáviď, prosimtě, a zkus se probrat a nesrovnávat nějaký hadr (notabene určený k nošení sem tam do hospody) s kabelkou. Tobě fakt nikdo neřekl, že kabelka a boty je to hlavní, co má být na úrovni?
    ARGANNAH
    ARGANNAH --- ---
    KAJINA: No, Bloncka má nejspíš designových kabelek hned několik, ne-li spoustu. Ale přestože se mi příčí lajkovat tu její aroganci, tady má podle mého teda pravdu.
    KAJINA
    KAJINA --- ---
    DEB: :))) to bude asi taky Fendi!
    DEB
    DEB --- ---
    KAJINA: prosimte od nekoho kdo si koupi tohle, treba i jen mysleno jako recese (viz obrazek nize) se nenech vubec rozhodit

    BLONDYNKA
    BLONDYNKA --- ---
    KAJINA: Asi jsi nepochopila, že by mohlo stačit vyndat si hlavu ze zadku a inspirovat se u někoho lepšího, aby ta tvá oslavovaná ledvina byla taky trošku na úrovni.
    A sorry, pokud namítneš, že "srovnava Fendi s rucne delanou vec" - tj. srovnávám něco, co je ručně dělané, s jiným ručně dělaným, tak to úplně inteligentně nezní, ale to není moje chyba.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam