• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MADIETTAvohoz na dnesek aneb Přešel mor, přejde overal!
    fotogalérka vašich módních kreací

Ukažte, jak jste se oblékli a vymódili na akce a příležitosti všeho druhu; škola, práce, party, festival, karneval, divadlo, kamkoliv. Meze se nekladou.

Pokud si vysloveně nepřejete, aby vaši fotku někdo komentoval, napište to k ní. Ostatní účastníky prosíme, aby to respektovali.

Jinak jsou komentáře a diskuse povoleny, nicméně mají pravidla.
    1) není žádoucí komentovat fyzický vzhled, natož ho zostouzet. Odpusťte si narážky na postavu, tvář, špeky, vyčnívající žebra, tvar nohou, tetování, barvu vlasů. Můžete komentovat, zda se oblečení hodí k tělesnému typu, ale urážky a posměch se tolerovat nebudou.
    2) nebudu trpět žádné narážky a invektivy osobního charakteru.
    3) osobní spory a antipatie a frustrace si ventilujte někde jinde.
    4) za cokoli z výše uvedeného dostanete varování, uplatňuju princip jednou a dost, budete-li se i po varování chovat jako hovada, dostanete na týden RO. Vrátíte-li se a budete v hovádkovství pokračovat, dostanete permanentní ban.

rozbalit záhlaví
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Koukám, že vás zase posedlo pravidelné puzení diskutovat o Birkách. :D OK, ale už stačí, přesuňte se na odkaz od NEI.
    BACCARA
    BACCARA --- ---
    Ještě než začal Birkenstock prodávat bačkůrky pro všechny, snažil se dělat třeba batohy nebo postele :)

Rok 2017 a postel.

BACCARA
    BACCARA --- ---
    V tom roce 2013 šlo o docela zásadní změnu. Obchodníci musejí objednávat kolekce dopředu na půl roku. Předchozí model byl že obchodník nemusí držet obuv skladem a objednává každých čtrnáct dní.
    Rozdíl staré a nové krabice. Bílá je ta starší, současné jsou modré..

BACCARA
    BACCARA --- ---
    OT_: Nepamatuji si to přesně, ale rodina Birkenstock opustila vedení někdy v roce 2013. Skandál starého Karla V Německu, nestejné mzdy můžu s žen. Jeho děti smějí vyrábět v Portugalsku Papillio a uzavřenou obuv. Ten přechod pod LVMH už na kvalitu vliv neměl.

ULO: Půlkové velikosti si nepamatuji. A ani to nedokážu dohledat v katalozích co tu mám.
    MULTICAT
    MULTICAT --- ---
    PISISKVOR: já teda zatím dobrý. I u nových kolekcí. Nechci, aby to šlo do háje, sakra!
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    OT_: mám jich teda více i nové kolekce a nikdy se mi nic nedrolilo ;)
    OT_
    OT_ --- ---
    Imho je to klasika. Birkenstock v 2021 koupil private equity fond, takže se, jako u mnoha jiných značek, posunul ethos značky především na profit pro akcionáře, nikoliv spokojenost zákazníka. Takových značek už bylo a bude…
    ELIZABETPACKARD
    ELIZABETPACKARD --- ---
    PISISKVOR: moje předchozí zkušenost s reklamaci byla podobná. Poslal jsem fotku, poslali štítek. Teď po mě chtějí nesmyslný množství fotek včetně jedné na které budou boty s papírem na kterým bude rukou napsaný moje jméno a datum. Tři měsíce je mám a drolej se. Jo, nosila jsem je v podstatě osm hodin denne, ale v miste kde se drolí nejsou ani v kontaktu s nohou. Jsem trochu naštvaná. Jediný co me těší je, ze jsem za ně dala i s poštou “jen” 1700,-Kč
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    ELIZABETPACKARD: tvl! Pritom reklamace driv probihaly bezchybne! Reklamovala jsem 2x, mam extra sirokou nohu v predni casti (ploutev), a nektere typy zimnich bot se mi v te casti roztrhly (v podstate vlastni vinou, ale stalo se to treba do mesice). Nechali si poslat fotky, nasledne mi poslali bezplatny stitek pro odeslani, a do tydne od doruceni jsem mela penize na ucte. Celkove kvalita a servis vzdy top, ale to uz je vic jak 5 let (coz sedi na dobu, kdy firma mela puvodni majitele).
    ULO: tak to je dost hruza, ale naprosto to odpovida (presne to jsem si myslela - ze zmenili korek)

Toz to je teda dost smutne. Vzhledem ke kvalite bot a zakaznickeho servisu to za ty ceny stalo, ted uz ne.
    ULO
    ULO --- ---
    PISISKVOR: mam podobnou zkusenost, pan z jejich obchodu mi rikal, ze se zmenil proces vydoby, ze pry uz nevyrabi pulkovy velikosti, pouzivaji jiny korek a obecne ze to jde do kopru. Doporucil mi boty Gea, objednali jsme dceri pres internet a byly opravdu krasne, ale prosla s nima nekolikrat potokem (kuze zflekatela a trochu povolila), navic ji zacaly byt male, takze jejich zivotnost neposoudim. U bot byla prilozena fotografie vsech zamestnancu tovarny s pranim at se ji dobre chodi, coz bylo mile.
    ELIZABETPACKARD
    ELIZABETPACKARD --- ---
    PISISKVOR: aktuálně mam jedny tři měsíce starý. Kdyz mi odepsali z customer servisu jak mam postupovat, mam chuť ke hodit do koše a uz u nich nic nekoupit. Druhy borkeny, druha reklamace. Ale ta první rozhodně nebyla takovej voser.
    PISISKVOR
    PISISKVOR --- ---
    Jak stare jsou ty birkeny, co se vam droli?
    Driv se mi to nedelo vubec, ted u kazdych pantofli (zejmena na pate, ale vpredu taky). Mam od nich tunu bot (od papuci pres baleriny a tenisky az po zimni boty). Kazi se to i u nekterych Bendu (korkova vycpavka, co je zvenku viditelna na pate, se zacne drolit driv, nez se bota ochodi, coz je teda extremne spatne u kozenych bot, ktere jinak drzi a jsou nesmrtelne - a zvlast ty vysoky Bendy stoji raketu, pritom ten rozdroleny korek v pate tu botu uplne znehodnoti, neda se v tom pak vubec chodit, v jedne se mi to uplne rozsypalo na prach, a zrovna ten par je velmi malo noseny - mimochodem pokud ma nekdo predstavu a tip, kde to opravit, budu vdecna).
    Puvodne to byla rodinna firma, pred lety vetsinovy podil prodali. Na internetu se pak objevily recenze, ze kvalita sla od te doby dolu (stejne tak dle vseho je hodne uzivatelu, kteri ten pocit nemaji, takze nevim, ale mne to casove sedi).
    Jsem z toho celkem zdrcena, jsou to jedine boty, co mi sedi.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Vzala jsem na milost další sukni, která už mi roky smutně visela ve skříni

AETHER
    AETHER --- ---
    Ja jsem si poridila nove backory na litani po horach.

LORAIN
    LORAIN --- ---
    Mne se Birkeny droli a praskaji vetsinou vpredu. Tam, kde zacina ta kuze. Mam teda teprve ctvrte, ale u tech trech pred tim se to stalo pokazdy.
    DEB
    DEB --- ---
    je to pravda, tady jsem Dolni Morava, vylez na Slamnik v birkenach

DRUMID23
    DRUMID23 --- ---
    KAIAFOX: mě prostě nebaví ten dnešní trend botů... Ty styly jsou otřesné a nevyvic mě vytáčí ty boty kde máš vyvýšenou podrážku
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    V zivote jsem(minimalne ve sve bubline) nevidela zlomenou papuc birkenstock… a to je teda doma nosime vsichni a stejne jako deb snad pri vsech prilezitostech, co vas napadnou.
    DEB
    DEB --- ---
    CMLKA: svoje arizony nosim jako pantofle doma, lezu snima na hory, do přírody na houby, ridim v nich, moknu v nich, zkrátka všechno co si dokážeš představit, mam je x roku a pata v pohodě, jejich predchudce jsem mela snad 7 let a tez pohoda, jediný co bylo viditelný tak ta vnitřní stelka, ta byla vylestena do hladka a tmava jak čert

pata mi konci předtím ohybem cca dva milimetry
    tak nevim, treba proste zarážíte moc paty do zeme :)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam