• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    _BENNYPolitická korektnost & pozitivní diskriminace
    O fenomenu politicke korektnosti...
    rozbalit záhlaví
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    _BENNY: Vsak vpohode, budiz jim to prano.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    a jeste k Entrope...
    http://www.lidovky.cz/zachod-vzdyt-to-byl-vtip-08v-/ln_eu.asp?c=A090122_080649_ln_eu_mtr

    „Nestačí, že jsou naši politici celkem k ničemu, navíc ani nedokážou unést kritiku a ironii,“ kritizovala bulharský krok jedna ze signatářek petice Conka z Varny. „Dobře, že Češi mají stále smysl pro humor,“ chválila zase Černého dílo Silvija ze Sofie. Většina z podepsaných jsou Bulhaři žijící doma i v zahraničí, například v Německu či v USA. Je mezi nimi ale i několik Čechů, například publicista Jiří X. Doležal.

    Proti zakrytí plastiky se vyslovil i bruselský zpravodaj bulharského deníku Dneven Trud Veselin Želev, i když měl k tomu jiný důvod než výše zmínění signatáři petice. „Bylo jen špatné a ještě horší řešení. Vybrali si to horší. Tím, že je to jako neviditelné, je to ještě více viditelné. Lidé se ptají, co je za tím,“ uvedl pro televizní stanici ČT 24.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    Nizozemský poslanec půjde k soudu. Za urážku islámu
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/evropa/clanek.phtml?id=627669
    TOTAL_MANGEL
    TOTAL_MANGEL --- ---
    newspeak, doublethink a jedem ... do pekel
    LUBOB
    LUBOB --- ---
    jeden ulovek ze skotska (to je tam, co chteli zakazat slova mama & tata, protoze to bylo urazlive pro homosexualy & tam, kde misto dvou tradicnich pohlavi chteli zavest jeste pohlavi treti - male, female, other)


    Librarians redubbed 'audience development officers'

    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    od DF?
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Nebezpečí Lisabonské smlouvy pro ČR
    Jana Bobošíková představuje studentům VŠTE své důvody pro neschválení Lisabonské smlouvy.
    http://uk.youtube.com/watch?v=P1MRiSIHhkg
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LYKANTROP: je to diskriminace, obdobne jako ruzne ciste damske posilovny a podobne - tyhle vsechny podniky by mely militantni feministky oblehat a presto... kde jsou?
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    NAVARA: A vstup na diskoteky pro divky zdarma je taky diskriminace, takze doufam, ze s tema 'hajzlama' brzo nekdo zatoci ... :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    _BENNY: taktak, kdyz rovnopravnost, tak poradne...
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    no vida, ted na Nove:

    pojistovny kvuli antidiskriminacnimu zakonu uz preventivne rusi vyhody zenam co se tyce povinneho ruceni. zadna kolektivni vina, i kdyz je statisticky prokazane, ze muzi pachaji financne narocnejsi skody, zadne slevy nebudou. hadam ale, ze tohle soudruzky v planu nemely.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    CD0M3: Cumulative IQ gaps by race or ethnicity based on 1981 U.S. distributions. According to these findings, WAIS IQs for Whites (mean = 101.4, SD = 14.7) were higher than those for Blacks (mean = 91.9, SD = 13.0); distributions for Hispanics (mean = 93.1, SD = 13.8) and East Asians (mean = 106, SD = not provided) are less precise because of overlap and small sample size. Based on Reynolds et al. 1987, p. 330.
    CD0M3
    CD0M3 --- ---
    _BENNY: a co ten graf vlastne znazornuje?
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    NAVON_DU_SANDAU: prevzato odsud: http://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_intelligence

    "rasismus" (cimz myslim brani v uvahu rozdily mezi rasami a jejich neprehlizeni) povazuji za v soucasne dobe velice politicky nekorektni postoj, proto jsem to sem hodil. wiki samozrejme neni uplne idealni zdroj...
    NAVON_DU_SANDAU
    NAVON_DU_SANDAU --- ---
    _BENNY: To je divný, je teda známo, že průměrná inteligence klesá ve směru asiati - běloši - černoši, ale k tomuhle grafu:

    1. tématicky to nemá nic společnýho s PK, je to spíš do nějakýho klubu, který se zabývá rasami, rasismem a případně rasistickou diskriminací

    2. ten graf je hodně divnej, nevěřím tomu, že by ty křivky procentuálního zastoupení vycházely takhle hezky. Spíš si to někdo vymyslel.

    3. celkově vzato IQ testy jsou velmi ošidná záležitost. V testu zaměřeném na oblíbené "doplňování matic" zaboduje spíš matematik, protože má ty principy zažité, v testu zaměřeném na vizuální prostorovou představivost zase architekt...


    DIVA: Předpokládám, že tenhle graf je původem z USA. V USA jsou například studenti na technických oborech v drtivé většině asiati, za rýžová pole zapomeň. Jinak je dobrý si uvědomit, že asiati mají za sebou tisícileté civilizace s vysokou mírou kultury a organizace (bohužel taky totalitními tradicemi a zvykem potlačovat práva jednotlivce ve prospěch státu).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam