• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    KALTY: Wut
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    KALTY: ja byl k monkum taky odtazitej, ale ono se to hraje tak dobře, ze to proste nejde nehrat. Aktualne mam main rogunu a alta MW/BM monka, kterej je vybavenej skoro stejne dobře jako main a je to super
    KALTY
    KALTY --- ---
    KALTY: Sry jen takový můj výlev. Já si hraju s nadšením vanillu locka a jsem happy :)
    KALTY
    KALTY --- ---
    CLAVEN: Jak konečně? Takové somariny nemají ve wowku co dělat. Pandy a monkové.
    Monk ok, ale ne takové kokotiny jako brewmaster atd. Kdyby byl ala Diablo, OK, ale tohle?
    Kam se to dostalo za tu dekádu, to bych grcal...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    BARTUC: Jj, brewmaster je teraz super, konečne predbehol druida.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    DWAY: nene, jednoduchy to rozhodne není, ten fajt je pekne designovanej, ale sou tam proste hluchy mista. Nicmene HC bude urcite jiny :-)
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: jo tak, ja myslel nuda jako ze easy.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    DWAY: my tam taky dali nejakych 8 - 10 pullu tusim. Ten fajt je narocnej na koordinaci a na mechaniky to jo, ale pro me jako dps to je vice méně nuda, protože porad jen mastim bose a maximalne odbehnu soaknout vulkan, nebo odbehnu s kolem pryc.

Nicmene ten fajt je zajimavej, ma super faze a je to pekne zpracovany, ale tak nejak sem se u toho nebavil tak, jako třeba u maidenky :-) Ale to je muj subjektivni názor.

Obecne se mi ToS hodne libi, mnohem vic nez NH a navíc je usper optimalizovanej, takze se mi nestava, ze mam 10 fps při boss fajtu :-D

DWAY: Frost mage je ted fajn, ale co mi na nem vadi je to, ze všechno casti a to je pruser, protože ty fajty obecne vyzadujou hodne pohybu. Huntardi sou 3button biatches, takze tam se o slozitosti moc mluvit neda. Hlavne ted tusim nejvic taha BM a tam za tebe všechno odedřou peti :-D

Asi nejslozitejsi na dobry zahrani je porad feral, bohužel na to, aby clovek byl schopen s feralem vymackat nejaky pouzitelny dps, tak to fakt musí znat do puntiku a ja znam teda jen jednoho schopnyho ferala.
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: Ano pokud mas full nighthold HC / Mythic guild raid na TSku, tak verim ze mohl byt. My to sli s pugem, a takovych 8 pullu to byt mohlo.
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: jo to chapu :) Ja se snazil byt obecny. V podstate sem ho posilal sem z nextgen auditka, s tim ze mu klidne RAF poslu, ale nemam na to cas, tak by to bylo vicemene jednostranny benefit :-D

Jinac ted si myslim, ze frost mage je docela na vzestupu. A soaking abilita na Kil'jaedenovi je definitivne plus. A nebo huntard. Tech je celkem dost, ale taky se celkem dost do raidu berou. Netusim jak to je se slozitosti u nich.
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    DWAY: me KJ na normal prisel neskutecne nudnej. Byly tam svetly okamziky, ale nejzajimavejsi na celym fajtu je prichod na lod a pak zaverecny video :-) Na HC to uz bude jiny, ale tady byly často dost hluchy faze. Nicmene nemuzu rict, ze by se mi to nelíbilo, mechaniky pekny :-)
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    DWAY: hele me prijde, ze se to hodne vyčistilo na Drak'thulu, uz dlouho sem nevidel poradnej flame :-)

S rogunou mas pravdu, nicmene ja jsem hodne uzce profilovanej, rozumim slusne rogune a trochu monkovi a tam moje znalosti konci. Ted se ucim holy palata, ale zatím mi to moc nende :-D

Jinak monkove sou ted uplne silneny BM/MW. Predevcirem jsem odtankoval posledního bosse v brh +14 sam bez healera :-D
    DWAY
    DWAY --- ---
    In other news, vcera sme zabili Kila na normal asi tak s 2/3 pugovym raidem a ten uz neni nuda, ani kdyz maji lidi ilvl 910.

V podstate nejvic bolelo ze obcas nekdo nevyzral meteor, nebo potom hledani Illidaniela. Obtiznostne mi prijde podobny jako Gul'daniel. V podstate kdyz se dodrzuje taktika, tak to jde, ale je to celkem nachylne na chyby. A kdyz se nevyzere jeden meteor tak to je docela dost punishing. Kdyz dva (za sebou) tak uz to je vesmes wipe.

Voice definitivne pomuze na soak order tech velkych aspon. Asi az to budu priste skladat v pugu tak discord to jisti.
    DWAY
    DWAY --- ---
    ICARUS: Jinac vetsina mythic raiding guild je ted pry na Silvermoonu. (Aliance, u Hordy netusim)
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: ja bych asi nebral rogunu. Jednak jich je vsude plno, a jednak je ted hodne melee a malo rangedek.

ICARUS: Mam kamarada v mythic guilde na Turalyonu tusim, ale zminil celkem dobry point. Nez se dostanes do mythic raidu, tak to chvilku potrva, protoze musis dohnat artefact level. Gear neni az takovy problem, ale ten artefakt bude brzdit chvili.

Ale v podstate je to alternativa kdyby ses chtel vyhnout Drak'thuli toxicke komunite. K nam te ani nezvu, my sme radi ze chodime HC :-D
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    WRATA: je to prave na pytel no, par kamaradu se vratilo a ja doufal, ze budu mit mountika a prd :-)
    WRATA
    WRATA --- ---
    BARTUC: Bohuzel ted uz jo, musis mit acc starej max 7 dni. Oni to za poslednich par let nekolikrat menili. Ale vim ze kdyz rusili ress scroll tak RAF prebiral jeho funkci
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    WRATA: mno, ale raf funguje jen na novy ucty pokud vim ne? Pokud uz ma zalozenej historicky ucet, tak mu uz raf neposlu
    WRATA
    WRATA --- ---
    BARTUC: RAF funguje, ress scroll ne
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    ICARUS: to je dobře, cim vic nas bude tim lip :-)

1) všechno se v posledních datacích hodne zjednodušilo, nicmene klasickej priklad easy to play, hard to master charu mi ted prijde roguna. Kazdej ji dokaze hrat a říká, ze je to fakt jednoduchy, ale rozdil mezi timhle hracem a tim, kdo to fakt umi klikat je propastnej.

2) pokud nemiris to nejakyho fakt brutal hc progress mythic guildy typu Method, tak je to asi fakt jedno. Ja hraju na Drak'thulu a sem v pohode.

3) pokud začínáš s novym uctem, tak ti raf rad dam a helfnu s expenim. Pokud uz mas ucet a jen budes dokupovat legion, tak tusim raf uz nefunguje.

Je otázka co ocekavas, ja hraju v guilde nightraiders coz je banda postarších hodne pohodovych lidi, kde nejakej brutal progress neresime, ale HC slozime vždy relativne rychle a mythic dame tak 3 - 4/10 resp 3-4/9 ted v TOS.

Pisni mi ingame a rad s cimkoliv helfnu.
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    Planuju zase zacit hrat po nekolika letech, ale predtim nez rollnu bych si chtel zjistit par veci.

1) Jaky DPS spec ma momentalne nejvetsi skill ceiling? Bavi me slozity rotace, minmaxovani veci, timing cooldownu, hlavne pokud se to projevi v DPS metru. Kdysi me hodne bavil affliction lock v WOTLK, ale netusim, jak je to dneska.

2) Jaky server a frakce je nejvhodnejsi, kdyz chci vylozene progresovat HC raidy, nebo jak se jim dneska rika? Nemusi to nutne byt primarne cesky server, spise naopak. PvP vubec neresim.

3) Kdyby me nekdo chtel pripadne rovnou poachnout do guildy a/nebo recruit a friend, muj vzkaznik je vam otevren, jeste nemam koupeny legion, takze by z toho asi mohly byt nejake bonusy pro recruitera, jak jsem cetl.
    DWAY
    DWAY --- ---
    BARTUC: tak protoze do normalu jdes overgeared no. Ono to je tezke vybalancovat. Kdyz to je tezke, tak lidi breci ze to je wipefest, kdyz to neni wipe, tak lidi breci ze to zabijeji moc rychle.

Ale jo, chtelo by to trosku vetsi skok mezi normal a HC. Nevadi mi stavajici obtiznost normalu, ale to HC mohlo byt tezsi. Nebo se to mohlo cele posunout o 10 ilvl. Kdyby normal zacinal na 890 a HC na 910 tak by to asi trosku vyrovnalo to ze spousta lidi ma 900+ z NH a M+
    BARTUC
    BARTUC --- ---
    DWAY: jasny no, me uprimne ta lehka obtiznost celkem vadi, respektive mas normal, kterej je total faceroll, pak mas hc, kde uz jakz takz musíš dodržovat taktiky, ale porad se da spousta věci prezergovat a pak je obrovskej gap na mythic... S tim je spojena i druha věc co mi leze krkem a to je nutnost 20 lidi na mythic. Pro naší guildu je tohle třeba ve valny vetsine nesplnitelnej počet, protože hodne lidi ten progress nevyhledava, takze často končíme u farmy hc.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam