• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ETHANWorld of Warcraft - PvE, RP, PvP - cesta do středu Země... eee, tedy Azerothu
    World of Warcraft pro lidi, kteří si užívají hru a nepotřebují si nic dokazovat.
    O questech, raidech, PvE a RP a historii světa v této úžasné hře. (bavíme se zde o oficiální hře, free servery mají své vlastní forum)

Prepatch tuto středu (18.7.)

BFA vychazi 14.8.

Antorus minimalistic guide: zde

Alfa a omega ohledne informaci o hre: http://www.wowhead.com/
    Uzitecny web o classach a tak: http://www.icy-veins.com/wow/

Pokud by nekdo pokulhaval v AJ tak: https://www.wowfan.cz/

rozbalit záhlaví
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    VODNIK: Jako promin, ale kdyz bych raidoval mythic, tak bych taky mel pozadavky na to, abys mel repku a v ramci moznosti vypimpeny gear. Ono to je dane i tou matematikou - rekneme, ze pro clear bosseje nutne, aby to nikdo neposral. Kazdy hrac ma sanci 5%, ze to posere, takze sance na clear bosseje je 0.95^20 = 35%, coz je pomerne malo. Pri 3% sanci na posrani je to uz 54%, coz je velky skok. Pripravenosti na raid si vlastne kupujes urcitou rezervu na chyby, ktera ale muze udelat fakt dost - viz matika vyse. Ono je to taky pomerne frustrujici, kdyz celou session hrajes dobre, mas pekny parsy ale boss ne a ne padnout, protoze se vzdycky najde nekdo, kdo to posere. To, ze to muze pokazde byt jina osoba je pro tvoji frustraci podruzne.
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    ICARUS: pokud chceš raidovat mythic, tak na tohle narazíš všude. Zdá se mi, že se to výrazně zhoršuje poslední cca dva roky, předtím se i guildy v top20 chovaly relativně normálně. Jenže pak přišly seznamy typu Medivh Raiders Lexicon a bylo vymalováno.

Trochu mi to přijde, že už to není hra, ale povinnost a tím pádem jsem z toho kolotoče dobrovolně vypadnul a holt poslouchám hloupé řeči o kotvě
    TRAGED
    TRAGED --- ---
    LAAZI: Ja tedy timhle stylem hral veskera MMORPG, Vanilla WOW nevyjimaje, vlastne mi to uplne zkazilo RPG zanr, protoze mam tendenci tak hrat uplne vse. Tzn, nabrat veskere questy co jdou a pak je vyrazirt plnit ne podle toho jak plynou, ale podle toho, jak jsou umistene na mape.
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    ICARUS: ja bych je taky poslal doprdele i s rozbehem. stacilo mi co mi vypravel znamej, ze musi delat v jejich mythic guilde
    ICARUS
    ICARUS --- ---
    VODNIK: A jaky je teda potom tlak na to v takove guilde byt?
    VODNIK
    VODNIK --- ---
    SADAKO: tak úplně sám si to nedělá, v řadě guild prostě ten tlak je - jaktože ještě nemáš exalted s touhle frakcí, nafarmený všechny esence a azerite 65? Tys ještě nebyl tenhle týden m+15? Takový kotvy tady nechceme.... Slyším to furt
    SADAKO
    SADAKO --- ---
    LAAZI: a clovek se pak soustredi hlavne na to, jak co nejoptimalneji splnit ty questy a jit do dalsi mapy
    Ale to si v takovém případě ten člověk dělá úplně sám. Nikdo a nic nestojí za hráčem s elektrickým obuškem a neřeže ho po hlavě s tím, že má rychle questit a padat dál. Já questlines procházela pěkně pomalu, podle toho, jak mě bavily a že tam mám už všechno šedivé... no a co.
    Víš co - není nutné to hrát jako přebor OMG, ať už jsem na max level, navíc i s tou možností, že když ten přebor budeš chtít, tak můžeš.
    SKAUT
    SKAUT --- ---
    LADINEK: A to všechno jde u retailu taky. Vždy se dá jít jinudy, podívat se za roh, chvilku rybařit, nesledovat achivy ani se nesoustředit na quest tracker. Praktikuju to tak nějakou dobu ( taky mi všechno trvá mnohem déle )
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    LAAZI: a jako další plus vidím absenci achivu. Člověk se prostě jen nehoní aby měl odskrtnutou nějakou pitchovinu a užívá si hru...
    LAAZI
    LAAZI --- ---
    Jinak je zajimavy porovnavat ted ten classic s retailem, napr. to expeni / questy, v classicu samozrejme bullshity typu 3x tam a zpatky zabijet harpyje, ale retail je imho uz moc tunnel vision.
    Jakoze poberes 6 questu na jednom miste, vycistis jednu lokaci, des dal, kdyz chcipnes je to par metru, nikam se nemusis vracet a cestovat pul hodiny vzducholodi aby ses naucil dalsi kouzla,
    ale zaroven to tim trochu ztraci tu imersi a clovek se pak soustredi hlavne na to, jak co nejoptimalneji splnit ty questy a jit do dalsi mapy.
    Zatimco classic, tim jak je to mess, tak cloveku nezbyva, nez se do toho sveta vic ponorit, jakoze spider ichor ma drop 1 ze 100 mobu, takze si udelej pohodli, ted v Tarren Millu bydlis.
    V zasade retail je pokrok, questy vic interaktivni, combat zabavnejsi, ability mobu spartakiadnejsi, atp., ale imho by meli ubrat na te navodnosti / pohodli pro hrace.
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    UNCLE_JIMBO: a jestli myslíš real money na Bnet účtu tak to musíš koupit v Bnet účtu, ne v shopu přes launcher
    UNCLE_JIMBO
    UNCLE_JIMBO --- ---
    KLERIK: logni nový wowko a ve výběru postav tahle možnost je (game time za goldy) - koupí ti to z aukce aniž bys musel logovat
    KLERIK
    KLERIK --- ---
    Nakonec se zadařilo.
    KALTY
    KALTY --- ---
    JUDAS: mounta? A na co mu bude. V Classicu ho nepoužije a retail snad už nemá cenu hrát ne? :D
    JUDAS
    JUDAS --- ---
    To nejde.. kup si mounta :D
    KLERIK
    KLERIK --- ---
    Zdravím. Hledám radu jak si koupit předplatné na 3 měsíce. Mám peníze na herním účtu,ale když dám koupit,vůbec nemám možnost použití peněz na battle net účtu. Jen kartu a PayPal. Je nějaký způsob jak to zaplatit z herního účtu? Díky za pomoc
    WRATA
    WRATA --- ---
    LADINEK: Nebude to fungovat
    ZAREK
    ZAREK --- ---
    LADINEK: geddon bombu uz nekdo zkusil propasovat z MC?
    LADINEK
    LADINEK --- ---
    Jen tak mimochodem, az se otevre (jestli se otevre) Zul Gurub, myslite, ze to bude i s Corrupted blood ? :D Kdyz vanilla tak se vsim vsudy ne ?

Corrupted Blood incident - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Corrupted_Blood_incident
    SIRLOON
    SIRLOON --- ---
    Blizzard uleví zatíženým realmům volným přesunem postav - World of Warcraft Classic CZ/SK
    https://wowclassic.cz/blizzard-ulevi-zatizenym-realmum-volnym-presunem-postav/
    QUARATH
    QUARATH --- ---
    HAVANA: jj, este ted po tech letech si pamatuju ty flamy za to, ze sem za tu sbirku na War Effort slibil loot pro "vyherce tomboly" :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam