• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MATT
    MATT --- ---
    MASO: podle me, kleplej vrchlik hlavne nepoznas na zvuku.. ja bych spis uz nesel do secondhandovyho zesilovace (bez duveryhodny minulosti)

    jestli to chces vicemene na hudbu tak bych se vyhnul 5.0. a snazil bych se spis sehnat lepsi dve bendy, nez horsi pripadne dohanet subwooferem.
    MASO
    MASO --- ---
    DEIKSAC: Ja jsem se právě bavil s kamarádem, kterej dělá zvuk na Vltavě, a řikal, že by nešel do sekndhendu, že tam můžou bejt ťuknutý nějaký vrchlíky třeba a nepoznáš to.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    UMIAKI: úplně snadno. nic to ale nevypovídá o tom, jestli všechny ty frekvnece hrajou se stejnou intenzitou, při takovym testu obvykle řešíš ještě slšim/už neslyšim
    MASO: vem ty peníze a kup si nějaký bedny jetý a jen stereo :-) určitě su budeš moct docela vybírat, třeba takovýhle starší pixly určitě něco předvedou http://elektro.aukro.cz/repro-jamo-elegance-06-3-pasmove-reproduktory-par-i2875799116.html
    MASO
    MASO --- ---
    Ahoj vespolek.
    Shánim něco podobnýho http://www.mall.cz/sestavy-reproduktoru/pioneer-s-es3tb
    (cenou) na ozvučení pokoje 23m^2 je to dobrej nápad nebo jakej je to nápad? posloucháme nejvíc Vltavu a R1 :)
    a potřeboval bych poradit nejakej reciever, představuju si, že bych komponentry potom dokupoval z aukra.. nebo radši všechno najednou o jednoho výrobce?
    OTZ
    OTZ --- ---
    ee u těch sluchátek (mušle, ne pecky:) jsou ty nižší frekvence reálnější, je to daný konstrukcí. ale řešit jestli hrajou od 18 nebo 25 moc smysl nemá, hudba se stejně při masteringu ořezává kolem 30 Hz, pač nižší frekvence jsou akorát na škodu, hluboký basy jsou kolem těch 50-60 Hz, nejvyšší tóny nebo hajtky/činely do 15 kHz, (+komorní A je 440 Hz, lidskej hlas cca 600-2000 Hz (bas-alt), na ty freq. je ucho samozřejmě nejcitlivější (kolem 1 kHz)). vejš pak harmonický frekvence (to už není tolik o uších:). vinyl je schopnej zahrát od těch 60 Hz do 16 kHz, CD do 22050 Hz, u mp3 a jiných komprimovaných formátů je to všelijak. jednotlivý frekvence nezní, to záleží na nástroji/synthu/amplitudě (vlna, čtverec, trojuhelník atd. a jejich kombinace).
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: Afaik u většiny sluchátek (a tudíž bych čekal i levnějších beden), rozsahy vymýšlí marketingové oddělení a nemají s realitou moc společného, takže je to stejně jedno.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Žádný graf nemám, jsou to úplně obyčejné aktivní reprobedničky a vycházel jsem z údajů eshopu. Nicméně mě zajímalo, co ještě slyším a jestli má teda smysl chtít třeba po sluchátkách rozsah až do 25 nebo 20 nebo jen 18... Taky jsem chtěl dostat nějakou představu, jak která frekvence zní a teda kde se tak pohybuje hudba...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    UMIAKI: Rozsah se udává s nějakým "útlumem" (myslím že obvykle -3db), není to tak že by pod 80Hz najednou repra přestaly hrát.
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    nojo, moje repráky taky zahrajou 20 Hz, jen nechci raději vědět s jakym poklesem. bez toho, abys změřil pokles amplitudy výstupu (no, to ušima moc nejde, ehm) je tohle měření spíš měření toho, co ještě slyšíš.
    OTZ
    OTZ --- ---
    btw divím se že ti zahrajou tak nízký frekvence, pod 50 Hz to umí málokterý..
    OTZ
    OTZ --- ---
    to máš ale dobrý uši..:) máš někde graf frekvenční odezvy od výrobce těch repro?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    OTZ: Ušima... použil jsem jeden prográmek na generaci zvuků a okolo 20 Hz přestávám slyšet a okolo 19000 taky.
    OTZ
    OTZ --- ---
    jak jsi to zjistil? ušima či mikrofonem?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Moje repráky mají frekvenční charakteristiku 80 až 18 000 Hz a přesto na nich slyším 20 až 19 000 Hz. Jak je to možné?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SLOANE: My máme k TV Logitech Z523 2.1. Zvuk je myslím fajn na ten prostor našeho obýváku a jsou ve dvou barvách. Výhoda jsou dva zvukové vstupy.
    OTZ
    OTZ --- ---
    klasika:)
    GULDUR
    GULDUR --- ---
    SLOANE
    SLOANE --- ---
    Děkuji za upřesnění co vlastně studiové monitory jsou..moc se v tom "názvosloví" nevyznám :-) ..a nějaké to doporučení by šlo? Díky!
    MATT
    MATT --- ---
    GULDUR: spíš bych řek, že ho budou nuďit. k televizi bych koupil naký mrtky a pořádnej supwolfer ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam