• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MATT
    MATT --- ---
    RATTKIN: a kam ted zapojujes ty sluchatka?
    jinak za dob mého soundystémování se v takovýchto případech doporučovalo zapojit počítač tak, že se odpojil (třeba jen celofanem z krabicky od cigaret) zemnící kolík v zásuvce.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    SPIKE411: měl jsem creative usb zvukovku za 800 kč, odešla a protože to stejně hrálo blbě tak bych zkusil něco jiného.
    Teď mám jako zdroj OLED monitor acer
    Ostatní zdroje nemají rušení, ale kvalita je mizerná.

Sluchátka se kterýma to porovnávám je Etymotic ER4 a základní planary od Fostex, cenově jsou 4.000 kč a 6.000 kč
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    RATTKIN: Ideální je pokud máš na desce optiku, tak stačí DAC z Aliexpressu. Jinak cokoliv přes USB s odděleným napájením.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    VOZKA doporučuje Topping. :)

[SPIKE411 @ low-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...]
    A mimochodem tady psal i o tom problému se zvukovkami (já osobně to asi nikdy nepotkal, nebo aspoň při těch hlasitostech, které používám, to nebyl problém)
    [VOZKA @ HIFI & TOP AUDIO]
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    RATTKIN: Není problém spíš ve zvukovce v tom PC, než v tom zesilovači, když ti tam lezou takové nežádoucí signály?

Zkusil bych nějakou USB zvukovku popř. DAC z optiky na analog.
    RATTKIN
    RATTKIN --- ---
    mám starý zesilovač k drátovým reproduktorům a není moc kvalitní, je v tom i slyšet pohybování myši na monitoru a podobné rušení.
    Existuje nějaká moderní náhrada?
    Zdroj je stolní pc, televize a třeba i mobil přes bluetooth.
    Televize a počítač mají optický výstup, pořád se to používá a je to kvalitní?
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    VOZKA: Ok, ty neumanny hned tak asi bazarový nebudou, klidně bych je zkusil, ale tak vemu nějaký genelecy, stejně jsem čekal, že to tak dopadne ) ale díky oběma
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MIKLO: KH120 mi velmi (!) zběžně přišly dobrý a měří taky o kousek líp než srovnatelně drahý Genelecy, ale můžu se plést, bez delšího poslechu a a/b testování si myslim že je můj názor vlastně úplně neprůkaznej a měření taky neřekne všechno. Liquid_sound na rozdíl ode mě je z oboru a má zkušenosti, poslouchej spíš jeho.
    S_TU_DN_A
    S_TU_DN_A --- ---
    onkyo. mohl bych poprosit někoho z majitelů receiveru onkyo o zkušenosti.

ARC: vynucení připojení. např když hraju přes BT a pak chci připojit TV. odpojení ARC. primárně tam mám TV, ale chtěl bych mít možnost TV vypnout aby to nelákalo děti, že jde pohádka. zapnout pouze zvuk např přes BT neb aux, bez zapnuteho displeje.

Zona2: možnosti nastavení, různe zroje pro zona1 a zona 2. zkušenosti rady tipy triky :)

asi klidne do SZ.
    děkuji
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    LIQUID_SOUND: V pohodě, rozumím. Jsem z oboru, potřebuju víceméně jenom něco na doma na nějaký základní kontrolní poslech. Věnuju se tomu denně, takže vím kam koukat a na co si dát pozor a žádný velký náklady na tom určitě dělat neplánuju.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MIKLO: Neber mě nijak špatně, mám kolem sebe lidi, který platili x desítek tisíc za nový lisování. Kolegovu škodu cca 80k zatáhla nějak částečně pojišťovna. O "slávě" kterou ti to v tomhle malym rybníčku přinese ani nemluvě. To fakt nechceš.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    VOZKA: Jako KH310 určitě ok. Ale do 20k naprosto nereálný. I kdyby pořídil ještě starý originál Klein & Hummel.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    LIQUID_SOUND: Dobře
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    VOZKA: Máš dobrý zkušenosti s těma Neumannama? Mně osobně tak trochu přijde, že ta značka už jen těží ze slavnýho jména z dob, kdy dělali fakt špičkový věci. Slyšel jsem nějaký jejich midfield monitory z té nové produkce, nepamatuju si model, to bylo dobrý (osobně mi přišly lepší než 2x tak drahý PSI). Trochu jsem si říkal, že u těch basic modelů je Genelec přejede, ale nemám srovnání.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MIKLO: Jednoduchá odpověď. S budgetem 20k si na vinyl mastering pronajímej vybavený pracoviště. Akustikou i technologiema. Je fakt riskantní zničit várku výlisků jenom proto, že jsi něco neslyšel.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    LIQUID_SOUND: Ano. Ano. Hudbu, 90% vinyl, 10% digital.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    MIKLO: Urcite mastering ano? 2.0? A co konkretne hodlas masterovat? Podcasty? Hudbu?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    MIKLO: Tady by měli být povolanější: [ZVUKAŘINA - aneb rady a tipy jak dosáhnout co nejlepších výsledků v práci se zvukem]
    Hovořím jako audiofil, ne zvukař, ale jsem toho názoru že neutrální zvuk zní nejlíp: za mě spíš second hand a nechal bych si každopádně budget na nějakej úplně základní měřící mikrofon (mohlo by se dát za tisícovku) a případně software na automatickou room correction, pokud si korekce na basech neumíš udělat sám (není to tak těžký, myslím že se to dá udělat podle manuálu Room EQ Wizard a jsou určitě i návody na youtube). Udělá to fakt hodně, bez toho se basy v malé místnosti mimo vhodná sluchátka podle mě prakticky nedají dělat.

Osobně bych asi zkoušel v první řadě hledat second hand Neumanny. Adamy jsem slyšel naposledy s řadou A_X, zbytek znám jen z měření, a spíš bych se jim vyhnul (podle mě to dneska už jde zvukově za ty peníze líp, ale zase spousta úspěšných producentů na nich dlouhodobě pracuje). Kali mají skvělý (možná nejepší) poměr cena výkon v budgetové tříde, ale myslím že second hand Genelecům za dvacku se nevyrovnají.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    MIKLO: Místnost je obdelník 3,5x5m.
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Ahoj. Než se dám do nějakého hlubšího internetového průzkumu - potřeboval bych co nejrovnější studiové monitory na mastering do domácího studia. Momentální budget je 20 tisíc Kč. Je to málo, ale víc na to teď nemám. Co se dá nejrozumnějšího za takový peníze sehnat krom jetých Genelec? Neřešili jste někdo něco podobného v poslední době? Nebráním se ani secondhandu. Vím, že je tady pár lidí co bednám dost rozumí, tak si případně rád nechám poradit. Rychlý průzkum ukázal na Adam a Kali (o téhle značce jsem doteď neslyšel). Případně díky za tipy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam