Dneska to bude trochu delší, v návaznosti na
UMIAKI.
Hledal jsem nějaký budget receiver pro své sloupky Triangle Borea BR07. Jsem celkem omezený i prostorem v TV skřínce - maximálně cca 13 cm na výšku a chtěl jsem i digitální vstupy.
Prošel jsem tři různé verze a nakonec vybral jednu z nich, kterou mám teď doma :-)
1) Pioneer a-40ae
I když papírově se zdá, že má výkonu dost, tak naživo zněl příšerně zahuleně. Repro mám v obyváku cca 25 m2 a máme hodně knihoven. Zvuk byl přebasovaný a nepřehledný. Na základě toho jsem se rozhodl, že třída AB nebude to pravé, a že budu hledat spíš něco v třídě D.
2) Wiim Amp
Skvělý malý přístroj - zvukově skoro nejlepší s hezkým designem a super aplikací na ovládání. Nepřehříval se a výkonu měl dost.
Jenže právě jeho ovládání spoléhalo na aplikaci až moc - a já se trochu bojím budoucnosti za pár let, když se software přestane updatovat nebo se změní cokoli v mém poslechovém řetězci - WiiM byl docela omezený na výstupech.
3) Fosi Audio ZD3 a ZA3
Zvukově podle mě nejlepší z těch tří. Výkonově se sice pohybuju někde na 70-85%, ale později doplním druhý ZA3 a budu je používat jako monobloky. Taky budu měnit RCA kabely za XLR, které by měly být "hlasitější". Zvuk mi přijde hodně podobný WiiM, ale kapku detailnější a otevřenější. Ovládání celého řetězce je pomocí ovladače, takže se nebojím budoucích updatů. A hudbu streamuju z raspberry, která mám připojené optikou. Umí i HDMI, takže i ovládání pomocí TV ovladače je možné.
A nabízí se i možná výměna operativních zesilovačů uvnitř obou Fosi Audio přístrojů - možná v budoucnosti? Každopádně na mě díky té možnosti působí jako opravitelné přístroje a i kdyby ne, tak nemusím měnit úplně vše (jako by to bylo u WiiM ampu).