MIKLO: Tady by měli být povolanější:
[ZVUKAŘINA - aneb rady a tipy jak dosáhnout co nejlepších výsledků v práci se zvukem]Hovořím jako audiofil, ne zvukař, ale jsem toho názoru že neutrální zvuk zní nejlíp: za mě spíš second hand a nechal bych si každopádně budget na nějakej úplně základní měřící mikrofon (mohlo by se dát za tisícovku) a případně software na automatickou room correction, pokud si korekce na basech neumíš udělat sám (není to tak těžký, myslím že se to dá udělat podle manuálu Room EQ Wizard a jsou určitě i návody na youtube). Udělá to fakt hodně, bez toho se basy v malé místnosti mimo vhodná sluchátka podle mě prakticky nedají dělat.
Osobně bych asi zkoušel v první řadě hledat second hand Neumanny. Adamy jsem slyšel naposledy s řadou A_X, zbytek znám jen z měření, a spíš bych se jim vyhnul (podle mě to dneska už jde zvukově za ty peníze líp, ale zase spousta úspěšných producentů na nich dlouhodobě pracuje). Kali mají skvělý (možná nejepší) poměr cena výkon v budgetové tříde, ale myslím že second hand Genelecům za dvacku se nevyrovnají.