• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    CERMINEK
    CERMINEK --- ---
    Jen taková krátká reference...

    Dnes jsem do svého pracovního PC namontoval zvukovku ESI Maya 44 a připojil monitory Fostex PM0.3. Na tomhle PC se zvukem pracuji minimálně, převážně na něm jen muziku poslouchám, ale oboje dvoje mohu vřele doporučit. Hlavně ty monitory! Ty jsou za svou cenu hodně kvalitní a zvukově srovnatelné s mnohem dražšími kusy. během víkendu se snad dostanu k tomu to více rozepsat pro svůj blog na bandzone, tak map hodím link. :)
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    LUKAS87: co člověk to názor ... :) sám mám ERSU už mnoho let a nestěžuju si na nic. Tenkej Cu drátek jsem opravdu ještě nepřepálil, IMHO je to nemožné při 370-400°C (Cu Melting point 1084.62°C). V praci máme WELLERKY a jediné co měníme jsou hroty.

    - diskuse o pájkách není diskuse do audítka o LOW-FI, proto konec.

    KRISHNA: zvládne to každá lama :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    GL_ST0RM: fór je v tom, že ta malinká mikropáječka ti u takhle malýho drátu zaručí, že ho nepřepálíš. u toho, co odkazuješ, budeš muset štělovat teplotu hodně dolů, protože v tom hrotu se kumuluje dost velký množství tepla. navíc je to poměrně xindloidní kopie stanic Hakko jejíž jedinou výhodou je kompatabilita s vynikajícíma hrotama Hakko.

    po půl roce práce se stanicí JBC bych se asi bál někomu doporučit ke koupi jak ERS (po 15 minutách se tak zahřeje držák u pera, že se s tím pracuje nepohodlně a maj absolutně marnej výběr hrotů) tak levný Wellery...

    KRISHNA: když už levnou páječku, tak Hakko FX-888.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    GL_ST0RM: tyjo, že bych si naježil ještě malýho ježíška.. ještě bych potřeboval ale instruktáž, jak se s tim pracuje. Já jsem vyrost s trafopájkou v ruce.. :))
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    LUKAS87: 7,5W ? :-) to má být vtip?

    to uz raději čínu:
    AKCE ! Profesionální pájka WEP 936 + držák extra ! (2896286619) - Aukro - největší obchodní portál
    http://aukro.cz/akce-profesionalni-pajka-wep-936-drzak-extra-i2896286619.html

    a nebo starsi ERSU nebo WELLERKU
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KRISHNA: budeš asi potřebovat tohle:
    MSP 8W | GES-ELECTRONICS
    http://www.ges.cz/cz/msp-8w-GES07700153.html
    a slušnou pájku (nejlíp eutektickou slitinu a nebo alespoň Sn60Pb38Cu2).
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    LUKAS87: No právě.. no na začátku to bylo přepálený jako přímo u toho pertinaxu v takovym ohybu, pak jsem to zkoušel tou trafopájkou a upálil jsem to tak o centimetr dál, pak jsem pochopil, že tim to asi nepujde a už jsem to neřešil.. Ale jako jak píšeš oškrábat lak atd.. To mi přijde fakt skoro nereálný, ten drátek je tak tenkej, že je sotva vidět a to nejsem uplně slepej, navíc u tý kmitačky už je zalitej v nějakym lepidle nebo v čem.. :/
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KRISHNA: mikropáječku. má mnohem stabilnější teplotu pájecího hrotu, nehrozí přepálení pájeného spoje.
    jinak píšeš o měděnejch drátkách, co vedou ke kmitačce - je to přepálený hodně daleko od kusu pertinaxu, na kterej jsou pripájený ty tlustější dráty směrem k výhybce? a ještě pro jistotu - ty tenký drátky ke kmitačce jsou svrchu lakovaný, je potřeba z nich ten lak nejprve sundat (mírně ohřát plamenem a opatrně oškrábat), než půjdou pájet.
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    LUKAS87: jako mikropájku? Z tim sem nikdy nedělal :)
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    KRISHNA: a nemáš po ruce někoho, kdo by ti půjčil normální páječku namísto tý trafolegrace? to by tvůj problém mohlo docela elegantně vyřešit...
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    FURYAN: zkusim,


    DEIKSAC: jo, něčeho takovýho sem se taky bál :)
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    KRISHNA: hlavne by to nebylo uplne reseni, pac nebude sedet vyhybka
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    Kdyz to nejde sletovat, vezmi si medeny drat, treba z UTP kabelu, namotej ho na spejli, abys mel tak centimentrovej kus "zavitu", strc ten tenkej medenej dratek z kazde strany dovnitr a slisuj to kombinackama...
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    no je pravda, že jsem oba repráky koupil za litr, takže koupit za 2tis dva vejškáče by bylo trochu ujetý.. Achjo, je to škoda no, jinak hrajou dobře..
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    KRISHNA: no nevim, jestli to ma cenu ... rozumej, jak moc se do toho vyplati rvat love...

    Jinak velikostne treba:
    Monacor DT-107
    Visaton DT 94
    Tonsil GDW 9/60/4
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    a dokonce vidim, kde je problém, vedou tam dva měděný drátky na tu cívku a jeden z nich je přepálenej, zkoušel jsem ho sletovat, ale je to tak tenoučký, že to nevydrží teplo z trafopájky a přepálí se to..
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    FURYAN: no to právě neni, 3682 - to je jediný, co tam je :)
    FURYAN
    FURYAN --- ---
    KRISHNA: vysroubuj srouby, opatrne ho vyndej, zezadu ma urcite nejaky typovy info...
    KRISHNA
    KRISHNA --- ---
    Ahoj.. dlouho jsem nemohl přijít na to, proč se mi zdá, že mi jeden reprák u beden hraje víc a druhej míň a balancem to vyladit nešlo, až jsem včera zjistil, že v jednom mi odešel vejškáč. Je to ten v pravo nahoře. Neni na něm napsanej žádnej výrobce, jen vyražený číslo (asi nějaký Canton identifikační číslo). To že seženu stejnej, o tom si necham asi jen zdát, že zjistim jeho parametry, to asi tak stejně.. Tak mě napadlo koupit nový do obou beden, ale nějak nevim, po čem bych měl koukat. Koukal jsem zatim jen po něčem, co by sedělo aspoň rozměrově (průměr 95mm) a to taky žádná sláva. Nějaký rady?

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam