• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OTZ: no právě.
    OTZ
    OTZ --- ---
    totéž=stejná sestava + stejnej nebo podobnej problém

    to že chrčí repro při zapojování značí, že tam jde napětí tzn. v tom (chyba spojení) problém nebude
    OTZ
    OTZ --- ---
    a nejdou přední ani zadní? totiž zdědil sem kdysi totéž, připojil jsem teda přední satelity na svorky zadních (akorát prohodil L/R), přepnul na DVD či jakej vstup (stereo) a funguje to doteď jako 2.1
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    MATT: no je to divné. vstupy sem zkoušel postupně všechny samozřejmě. zezadu sem to rozebral kam až se dalo, no eště to snad večer zkusím zepředu od potáků a budem vidět.
    MATT
    MATT --- ---
    DOKKTOR: jestli ti prestaly hrat vsechny 4, tak je to dost divný, čekal bych, že odejde jen jeden kanál. co ňákej problém se vstupem?
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    OTZ: no nevim, na zesilování front satelitů tam je enom ten hlavní velký a ten funguje - ovládá celý systém a sub na to reaguje. jinak když připínám repráky vzadu na svorky, tak než to uplně docvakne tak ten repárk zachrčí. any hints?
    OTZ
    OTZ --- ---
    bad contact. zkus prověřit potenciometry
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    zničehonic se mi nejak posral zesilovač v genius home theater 1. verze. přestaly hrát satelity, hraje enom sub a center. neřešil nekdo nekdy stejný problém? nejaké nakopnutí, čím by to mohlo být? nic viditelně přepáleného nebo zkorodovaného / vypukané kondíky ani podobné fíčury sem okem nenašel. měřák nemám.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    KOZEL: Spis GL_ST0RM moc hifi doporuceni. Podle tvejch pozadavku to asi neni potreba moc resit.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    A co Pure acoustics SUPERNOVA http://hifidesign.cz/repro/2892 ?
    MATT
    MATT --- ---
    kdybys nemel uz ten reciever, tak bych ti poradil nake geniusy ve dreve.
    jinak asi naky bedny z bazaru, aby to za ty penize aspon trochu hralo ;) ale jak to popisujes, tak by asi stacili i naky starsy tesly, ktery se leckomu muzou doma valet a da ti je i zadarmo ;)
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    GL_ST0RM: diky za tipy

    Pokud ted pujdu do sterea, tak jen s tim, ze casem dokoupim bedny do 5.0 nebo 5.1. Nemam to na hudbu ale na filmy a to jeste potichu, pricemz do toho huci projektor, sumi pocitac a vrni lednicka.

    Asi mam i na tento klub moc low-end pozadavky, co?
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    KOZEL: Canton nebrat, leda nejakou vyssi radu ... Receiver, no, neslysel jsem, ale typuju ze vzhledem k jeho cenovce to bude na stereo docela tragedie, asi bych to byt tebou prodal a koupil si ciste stereo sestavu.

    Jako takovou uplnou entry-class bych videl NAD C320(C350.C325, nebo CA 640A) + Wharfedale Diamond 10.2 (daji se i nove, za slusnou cenu) + casem dokoupit slusnej DAC
    LUKAS87
    LUKAS87 --- ---
    hliník je těžkej.
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    OTZ: nevim teda cemu rikas hifi, ale kdyz se tak koukam na to, co se prodava, tak vidim papir skoro u vsech levnejsich beden :-(
    OTZ
    OTZ --- ---
    membranu papirovou urcite ne (pevnost) to uz se v hifi snad ani nepouziva. V mode je ted polypropylen prip. Netkany uhlikovy vlakno. Hlinik nevim, ale moc se mi nezda ..
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    KOZEL: Muzu v pohode pouzivat 4 ohmovy repraky na tom svem 8 ohmovem receiveru, kdyz hraju dost potichu (sledujeme filmy v noci v a bydlime v panelaku)?
    KOZEL
    KOZEL --- ---
    GL_ST0RM: aha, tak ja kouknu i po bazarech.

    Co si myslis o tech cantonech btw? Precejen, to, cos poslal je na me porad moc drahy.

    Mam tenhle receiver: http://reviews.cnet.com/av-receivers/sony-sony-str-de475/4507-6466_7-7615581.html

    Jo a jakej ma clovek chtit material membrany stredopasmovyho menice? Koukam, ze skoro vsechny (minimalne ty levnejsi) repraky ji maj papirovou. Vim, ze je to docela dobrej material na membranu, ale obavam se o zivotnost. Moje stary repraky skoncily nakonec se vsema membranama deravejma. Canton dela hlinikovy ...
    GL_ST0RM
    GL_ST0RM --- ---
    KOZEL: v teto cene rozhodne nekupovat nove repro, vyhozene penize...mrkni po bazarech. Nevim co mas za receiver, (chapej, jak moc velkej sunt to je = na stereo), ale nejlevnejsi cesta ke kvalite je a bude stereo :-)
    -za me treba: http://www.hifionline.cz/hifibazar/prodam/reprosoustavy/xavian/13093-xavian-mia-ii-stojany-classico-v-zaruce-do-2014-cherry/
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KOZEL: Muj dojem je takovej, že u filmů na kvalitě až tak nesejde. V tom případě ty Cantony asi nebudou špatný, ale jinak muj dojem z pár sloupovejch Cantonů zhruba v týhle cenovce je takovej že je to (na hudbu) fakt bída, nejlíp by se to dalo asi vystihnout jako "krabicoidní", basovejškový, bez středů. Přijde mi že na tuhle cenovku stereo reproduktorů je nemožný sehnat na internetu spolehlivý rady (alespoň o tom co má nebo nemá cenu zkoušet) a musíš si to poslechnout všechno sám.

    5.0 jsou volba pokud ti jde o prostorovost víc než o kvalitu. Je jasné že pět reproduktorů za tuhle cenu bude hrát celkem na hovno.

    Řešil jsem nedávno v podobný ceně repro na hudbu a došel jsem k tomu že nejlepší volba jsou studiový monitory. Pakliže sleduješ filmy třeba jen ve dvou, mohla by to být dobrá volba i pro tebe - nevýhody by byly ty že pokud chceš využít reciever, kupoval bys pasivní a tam není tak velký výběr, plus to že mají obecně malý úhel vyzařování zvuku. Nevím, jak daleko bys je měl od posluchače a jednu od druhé, musel bys vyzkoušet někde v obchodě jestli to je nebo není problém, jestli je "sweet spot" dost velký (nedovedu to odhadnout a každá bedna to má trochu jinak). Dokud jsi ve sweet spotu, měl bys i o dost lepší stereo obraz než u těch Cantonů.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam