KOZEL: Muj dojem je takovej, že u filmů na kvalitě až tak nesejde. V tom případě ty Cantony asi nebudou špatný, ale jinak muj dojem z pár sloupovejch Cantonů zhruba v týhle cenovce je takovej že je to (na hudbu) fakt bída, nejlíp by se to dalo asi vystihnout jako "krabicoidní", basovejškový, bez středů. Přijde mi že na tuhle cenovku stereo reproduktorů je nemožný sehnat na internetu spolehlivý rady (alespoň o tom co má nebo nemá cenu zkoušet) a musíš si to poslechnout všechno sám.
5.0 jsou volba pokud ti jde o prostorovost víc než o kvalitu. Je jasné že pět reproduktorů za tuhle cenu bude hrát celkem na hovno.
Řešil jsem nedávno v podobný ceně repro na hudbu a došel jsem k tomu že nejlepší volba jsou studiový monitory. Pakliže sleduješ filmy třeba jen ve dvou, mohla by to být dobrá volba i pro tebe - nevýhody by byly ty že pokud chceš využít reciever, kupoval bys pasivní a tam není tak velký výběr, plus to že mají obecně malý úhel vyzařování zvuku. Nevím, jak daleko bys je měl od posluchače a jednu od druhé, musel bys vyzkoušet někde v obchodě jestli to je nebo není problém, jestli je "sweet spot" dost velký (nedovedu to odhadnout a každá bedna to má trochu jinak). Dokud jsi ve sweet spotu, měl bys i o dost lepší stereo obraz než u těch Cantonů.