• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    MATT
    MATT --- ---
    TEDDYBEDDY: pusť si rači eneskáčka a hoď se do klidu :D
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Dragon: Chápu tvý neradostný rozpoložení amigo. Poslouchat mp3 z levnýho portable na fejkovejch sluchátkách- to nemohlo dopadnout jináč ;)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    WILDENBURY_SQ: Čím kvalitnější komponenty, tím víc toho uslyšíš. Další krok ti velmi pravděpodobně vyřadí z playlistu všechno s příponou .mp3 ;)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DOCKINEZ: Ne ze bych byl nejakej bohatýr, ale penize me asi nelimitujou... Z nejakyho duvodu nejsem schopen sehnat vse co posloucham ve flacu (ted mam tak 0.5 TB hudby ve flacu a 0.5 TB v mp3, co jako posloucham v playlistech), takze z vinylu by mi asi jeblo definitivne. Nehlede na filmy, serialy, hry a jiny veci vydavajici zvuk, pritelkyne a navstevy si poustej vsechno mozny (ve vselijaky kvalite). Proto hledam hlavne univerzalni (a snad trochu i audiofilni) low-end, ekvalizer se tak nejak stal nutnosti. Vzal jsem DBX231... Kterej kreten s vytrzenejma bubinkama ma obcas na starosti zvukovou stopáž u filmu nebo her, to vazne nechapu.

    MATHEW_ER: Myslis jako na motherboardu (resp. PC obecne)? Nn, integrovanou zvukovku na desce jsem totalne bypassnul, hraju pres tu Juli@. Tu jsem dal do slotu nekam uplne do karanteny, jak deska a case dovolily.

    Uz je to dost OK, interakce s myší žádná, nejakej zbytkovej šum uz temer neslysim. Trochu jsem prehazel zapojeni ostatnich spotrebicu v pokoji, ale opravdu nejvic pomohlo nastaveni ASIO a utilitek k ty zvukarne, maj to dost vymakany... Pouťový efekty z widlí se serou uplne do vseho, uz jsem to zatipnul a dost to asi bylo tim. Ted kdyz jsem zjistil, ze je to schopny hrat normalne, mam hned radost a chuť dal vylepsovat :) Ta Yamaha A-S500, co mi tu nekdo doporucil, mne rozhodne nezni marne.
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    WILDENBURY_SQ: To jsou takovy ty klasicky front panel audio vystupy s mysi zapojenou hned do USB slotu vedle, zejo? Nebo do ceho to mas zapojeny?
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    pak pro me je po vyladeni vseho poustet jen kvalitni flacy z foobaru, ale kdo ma moznost takovyho luxusu...

    Gramec RP-1 za sedmicku a mas vystarano. Vinyly jsou levny, takze zbyde i skrin na desky.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MATT: Hm. Level 1 (poradne si pohrat s ESI ovladacema k ty zvukovce a s ASIO) a je to o 80% lepsi, zesilovacem plne vohuleny bedny bez signalu (ale normalne s hudrilionem bezicich aplikaci na PC a klikanim a scrollovanim) a temer nic neslysim. Nevericne na to cumim... Jsem tady furt vocasil s dratama a zapojenim HW a nic. A vono je potreba to opravdu mit poštelovaný i na SW urovni, to jsou veci :))

    Level 2 asi bude zapojeni PC a zvuku na jednu prodluzovacku s nejakym UFO filtrem od kamose, kterej eliminuje zemni smycky a ruzny divny veci, co se dejou v dratech v panelacich :) A porychtovat veskerou konektoráž, misty je to furt trochu punk, ale zda se, ze na kvalitu to nema akutni vliv.

    Level 3 pak pro me je po vyladeni vseho poustet jen kvalitni flacy z foobaru, ale kdo ma moznost takovyho luxusu... (Asi jen asocialni high-end audiofil bez zensky :))
    MATT
    MATT --- ---
    WILDENBURY_SQ: nějaký bzuky ze sběrnice.. zkus jinej zdroj zvuku nez je PC. nejlépe něco, co nebude připojení ani do el. sítě.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: Safra. Ono to snad trochu reaguje na scrollování myší a tak... What the hell is wrong?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    TEDDYBEDDY: Tak je doma.

    Jsem spokojenej, jeste budu doladovat zapojeni nejakejch udelatek a trochu ozivim konektoráž a tak... Ale uz ted vidim, ze se nevyhnu i nejakymu šolichu okolo bedynek.

    Ty JBL LX-800 mi zvukove uplne vyhovujou, ale nekdy v posledni dobe zacaly chraptivě popískávat vejškáče. Uz jsem je jednou menil, originalni kdysi zacaly brutalne drnčet, tak jsem z Nemecka sehnal druhovyrobu, par let hraly ok. Ted hrajou OK taky, vejšky z nich jdou dobry, ale kdyz do nich nejde signal (pisnicka bez vejšek nebo proste i jen zapla reprosoustava bez pusteny hudby), tak vydavaj hnusny pískavý zvuky. Neco jako kdyby se soused pripojoval k internetu pres starou telefonni linku :)

    Cim to muze bejt?

    Delaj to obe bedny docela symetricky, takze bych laicky odhadoval, ze vyhybky (nebo jina elektronika v bedynkach, kterejm nerozumim) by to byt nemusely. Zesilovacem jako takovym to taky neni.

    Nevim jestli nemuze jit i o nejakou interferenci s milionem elektroniky, co je zapojena ve stejny mistnosti nebo jestli v PC nemuze vznikat nejakej bludnej signal...? (Rozumna zvukovka by snad moc bordelu poustet nemusela, o lupání v bednách když zapne kompresor ledničky vim, časem i nějak vyřešim, ale nevim, jestli to ma souvislost s tema vejškama...).
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: tak to je prej slitina hliníku se zinkem..
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: Přijde na to k jaký referenci ho vztahuješ. Esi je etalonem tendlenc gramec, pak je to v klidu. Pravdou ale je, že i nejlevnější Project ho v klidu přehraje.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: zakladni raminko zadnej zazrak, na druhou stranu novy stoji ani ne litra, automatika tam nejni zadna. Ja bych mel vyhrady k lozisku a taliri, jinak je to v klidu
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: V tomto případě jde o řízení otáček přesným kmitočtem, což u asynchronního motoru při konstantním napětí, zátěži a magnetickém toku znamená co? ;)

    - Technics 1210mk II= průměrnej dýžejskej stroj s předimenzovaným motorem, konstrukčně čtvrtstoletí stará rakev s ramenem se špatnou snímavostí s komerční automatikou a neodladitelným šasím. Hlavní jeho devizou je odolnost a spolehlivost a nadčasový dizajn. V současném hifi ale todlenc už nemá co dělat, pokud si zrovna nezařizuješ retropokojík.
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: stabilita napájení nerovná se stabilita otáček, ale drahy to neni. Toho technicse - kteryho myslis, 1200? Tech plny bazary fakt nejsou.
    AXUOH: nechtěl bych ani za nic
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Máte s něčím podobným zkušenost?

    bohuzel ano, mel jsem neco takovyho na opravu od znamyho

    Jak to tak může hrát připojený k asi 30 let starýmu JVC receiveru (tak 40 W na kanál @ 8 ohm)

    blbe. a kvuli nizky citlivosti i potichu
    AXUOH
    AXUOH --- ---
    Nazdar low-endáři,
    co říkáte na tyhle repráky?
    Třípásmové sloupové reproduktory - Praha 10, prodám
    http://elektro.bazos.cz/inzerat/36761517/Sloupove-reproduktory.php

    Máte s něčím podobným zkušenost? Jak to tak může hrát připojený k asi 30 let starýmu JVC receiveru (tak 40 W na kanál @ 8 ohm).
    Dík
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DEIKSAC: " Vyšší verze" multikáry je mercedes :)
    Pokud jde kontrolu otáček, ( doufám že ti postačí +/- 0,001%), tak tímhle levně abgrejduješ v podstatě cokoli http://project-audio.com/main.php?prod=speedboxs&cat=boxes&lang=en
    Jenže to nestačí. Moderní konstrukce špičkových gramofonů přímej náhon nepoužívají, stejně jako F1 nepoužívá dýzl :)
    Toho Technicse jsem kdys doma porovnával, jak s levnou Aurou G1 tuším, tak se staršími Projecty, tak se superiorními Michelly. A rozdíl v kvalitě zvuku? Ve všech případech kosmickej. Proto sou jich taky plný bazary mj.
    MATT
    MATT --- ---
    DEIKSAC: já bych se akorát bál únavy materiálu. vyteklý konďáky a tak... nebo jsme dostali gramorádio, tušim Telefunken, a v tom byla kostra motoru udělaná z takový slitiny co snad vymyslel hitler nebo nějakej východoněmeckej soudruh, která když zestárla tak se úplně rozpadala, změklo a drobilo se to jak nějaký těsto..
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    TEDDYBEDDY: hele sorry, vyssi verze tohodle technics pohonu (48 vs 12 polu) se pouziva v master studiich pro vyrobu matric, ze kterejch se lisuje. Stabilitu otacek Tx1200 a jejich kolisani nejakej Project muze leda tak zavidet. Plus muzes upgradovat talir, vymenit raminko treba za sme nbo regu nebo cokoli se standardnim uchycenim.
    Ale debata primak vs remen se resi dyl jak cd vs vinyl a je to akorat emocni vec
    MATT: tyhle technicsy dycky hraly slusne

    vono vubec je fascinujici ten pretrvavajici dojem, ze gramofony z doby, kdy byl vinyl na vysluni a do jejich vyvoje se investovaly haldy penez (tzn 70. leta), nejak zasadne zaostavaj za relativne malokusovejma seriovkama ze soucasnosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam