• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    DOCKINEZ: Ale potřebuješ apec, kerej má dostatečnou rozlišovací schopnost aby odrazil změnu kvality propojení. To se imo láme někde kolem v cenách kolem 20k za komponent a bednách > 30/50k.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Checht, kdo vyzkousi? :)

A/V Truths/Budget Cables
    http://www.avtruths.com/budgetcables.html
    RUM
    RUM --- ---
    ENGUMAZ: pecky lepší
    ENGUMAZ
    ENGUMAZ --- ---
    RUM: pecky? špunty?
    RUM
    RUM --- ---
    ahoj, sháním nějaká sluchátka, jako alternativu ke xiaomi špuntům čistě na poslech audioknih a obecně mluveného slova... ty špunty mají dobrý zvuk, ale hroznou ergonimii a navíc neslyším okolí při poslechu, což se někdy hodí a někdy ne (např. při běhání atd.).

takže potřebuji nějaká komfortní sluchátka, co nevypadnou s ucha. poradíte, prosím?
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    hele nejlepsi bude kdyz si to koupis a pak nam poreferujes :-)
    DRCRABAKLES
    DRCRABAKLES --- ---
    Zdravim,
    prichazim s prosbou o radu. O vikendu se nekomu podarilo ohnout mi hrot na prenosce (Shure M44-7). Myslite, ze kdyz si poridim neorigo nahradu ( http://www.ebay.com/...or-Shure-M44-7-cartridge-/231673799431?hash=item35f0d5a307:g:d3AAAOxy4c5RqJqb ), ze bude rozdil v kvalite zvuku velky? Dekuju :)
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Řešil jsem s kamarádem, jaké jsou teď nejvýhodnější aktivní monitory do 15k, který už zahrajou basy, a chci se podělit o zkušenost, kdyby tu někdo řešil podobnou věc. Měli jsme možnost srovnat dva dny po sobě Yamahy, KRKy, Mackie, Adamy ze série F i dražší A_X, Alesisy a JBL LSR308. Spoiler: vyhrály JBL.

Yamahy a KRKy nepřekvapivě sračka jako vždycky, Yamaha se s HS8 oproti HS80M nijak nevytáhla. Alesisy jako nižší cenovka celkem o ničem, poslouchatelné M1 Active Mk2 (které byly taky levnější, ale už se nevyrábí) se bohužel neopakují. Mackie MR8 v nové řadě MK3 naprosto zkurvili, MK2 jsou super bedny (které mám já a z druhé ruky doporučuju), takže nevím jak a proč k tomu došlo, ale jsou zahuhlané a mají strašnou díru na středech.

O Adamech by se dal napsat elaborát. Dražší i levnější série jsou dost detailní, s perfektně prokreslenými středy a výškami, ovšem za cenu posílení vyšších středů/nižších výšek, které je pro mě osobně unavující. Podání prostoru je celkem v pohodě, ale nic extra, a odezva kdekoliv mimo osu najednou docela hrozná. F7 mají problém s basy, pod 50 Hz skoro nehrají. A5X basy nehrají pro jistotu vůbec, Genelec 8020 jsou navzdory papírově horšímu rozsahu a prťavé velikosti basovější bedny. A7X jsou dost dobré, ale pro mě osobně určitě ne 27 000,- dobré.

JBL LSR308 mají několik problémů - především to, že subbasy jsou místy nekonkrétní a vyšší středy trochu tišší, takže třeba výše laděný snare v elektronické hudbě nekope do ksichtu tak jako u Adamů (kde to je zase moc, ideál by byl někde mezi tím). Celkově mají asi o něco horší mikrodynamiku. Taky konstrukce nepůsobí solidně - mají čelo z plastu (ale aspoň jsou ve skutečnosti o dost míň ohyzdné než na fotkách). Jinak ale zahrají i subbasy, nemají žádné výrazné díry na cháře, hrají dobře i mimo osu a mají na tuhle cenu skvělé podání prostoru (lepší jsem zatím slyšel jen u znatelně dražších prťavých Geneleců). Především ale znějí přirozeně a mají "otevřený" zvuk (nevím jak líp to popsat, ale je to opak Adamů a čekal bych, že to bude tím jejich zvukovodem). Celkově to jsou nejlevnější +- přirozeně znějící bedny, které zahrají basy, co momentálně na trhu znám, a můžu je doporučit.

LSR308 Products | JBL Professional
    http://www.jblpro.com/www/products/recording-broadcast/3-series/lsr308
    MATT
    MATT --- ---
    CHILDINTIME: tohle je mi jasny, ale jednak na ty synology to nepomuze a druhak to tak nechci ;)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    MATT: pokud s tim mas problem ve vic prehravacich, asi celkem jednoduse jde pridat dalsi uroven (treba A/ B/ C/ ... kde pak budou ty interpreti zacinajici od toho pismena) a pocet slozek ve slozce se pak hodne snizi..
    MATT
    MATT --- ---
    MATT: treba 50k mp3ojek
    MATT
    MATT --- ---
    AKA_THE_A: bez podsložek, vpodstate 1000 artistu od kterejch mam jedno nebo vice alb
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    MATT: tisíc+ celkově nebo nejsou započítaný podsložky?
    MATT
    MATT --- ---
    mě by hlavně zajímalo, jak takovýhle krabičky zvládaj trochu větší archívy přes WANku. třeba 1000+ adresářů. což je vlastně důvod, proč pořádně nepoužívám přehrávání přímo z NASu Synology, protože při výběru se pořád čeká...
    MATT
    MATT --- ---
    MATT, _IOB_: ted jsem nasel jeste tenhle clanek
    SilverCrest SIRD 14 C1: DAB a internetové rádio za pusu [test] – AVmania.cz
    http://avmania.e15.cz/silvercrest-sird-14-c1-dab-a-internetove-radio-za-pusu-test
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    MATT: moc sem to teda po strance parametru nezkoumal, ale psal jsem si dnes s kamosem ze sev. moravy a shodou okolnosti si to vcera poridil (a nasledne vratil:) z nize uvedenych duvodu. napsal:

Ten jsem vcera koupil a dnes vracel
    Za 3000
    Je tam DAB 3 ale u nas (sev. morava) vysila DAB Lband, takze na nem nic nechytnu, podle me je to sponzorovany clanek, dal jsem prispevek i do diskuse a schvalili mi ho az za pul dne podvodnici...takovych co se na to nachytalo musi byt dost
    Pozitivum je ze na nakup na 3 litry jsem dostal zdarma kuchynsky nuz, ktery kdyz jsem reklamoval vracel to radio, tak jsem vracet nemusel
    Takze be vysledku jsem v plusu;)
    Ale v praze vysila dab v pasmu 3
    Takze tam by to fachalo
    (ohledne meho dotazu na kvalitu zvuku) No mel jsem to doma a nemel jsem ten pocit, fakt si myslim ze jde o reklamni clanek, byl prvni den furt jako prvni na strance

(s jistotou vim ze on digizone.cz sjizdi dost casto)

tak ted nevim jestli se na to spis nevykaslat, jestli to vazne stoji za to
    MATT
    MATT --- ---
    od včerejška v lidlu

Lidl brožura hračky 2015.
    http://letak.lidl.cz/65130828-3a22-479d-9376-99456c970740/#/22
    Lidl překvapil, od dnešního dne prodává multifunkční DAB rádio „za hubičku“ - DigiZone.cz
    http://www.digizone.cz/.../lidl-prekvapil-od-dnesniho-dne-prodava-multifunkcni-dab-radio-za-hubicku/

nemate ho nekdo uz?
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    zdravim, dostal se mi do ruky gramec Numark TT1610 od pohledu v horsim stavu, ale pry mel jet. dneska jsem ho na test zapojil a ani se neroztoci plotna:/ tak se chci zeptat jestli ma nekdo zkusenosti a nepomohl by s opravou, pripadne jestli se to vyplati vubec snazit dat dohromady...
    DEIKSAC
    DEIKSAC --- ---
    JIMMI15: mam tu pripadne docela hromadu djskejch prenosek bez hrotu, kdyz si k tomu z polska dokoupis druhovyrobni jehlu, urcite budes spokojenej
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam