• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    DELTA9
    DELTA9 --- ---
    DZON_SON: no právěže aktivní, kvůli dolazení hlasitosti v každé místnosti zvlášť. Impedanci na nich výrobce neuvádí (jsou to běžné repro k PC). Dík
    DZON_SON
    DZON_SON --- ---
    DELTA9: Mas asi na mysli pasivni reprobedny. musis specifikovat co je to za bedny, respektive jaky ma kazda vykon a jakou ma impedanci v ohmech.
    DELTA9
    DELTA9 --- ---
    Mám dotaz: sháním zesilovač vhodný k ozvučení čtyř párů aktivních reprobeden na dvoulince dlouhé asi 80metrů. Dvoulinka má průměr 2,5mm. O super čistý zvuk zde nejde, spíše dlouhodobý provoz. Cena co nejnižší. Děkuji.
    GULAZ
    GULAZ --- ---
    WACLOSH:
    GULAZ: taky update.
    Koupil jsem YAMAHA RX-V481D BLACK + HARMAN/KARDON HKTS 9
    a taky spokojenost.

Slysel jsem to NOIZERovo a s tim se to samozrejme neda zvukove srovnat. Ale pro moje ucely to je maximalne dostacujici, i to predcilo ocekavani, musim rict.
    Chtel jsem to hlavne na filmy a podkres hudu, takze zvukova presnost a "malba" mi bylz jedno a ten ucel to plni dokonale. Hlavne ted ty DTS filmy v prostorovym zvuku jsou pecka. A ten subwoofer je dost mocnej. Jak je nasmerovanej do podlahy, tak ten bas fyzicky cejtim, kdyz sedim na gauci:)
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    MIKLO: Naletuj tam nový. Konektory jsou zbytečnej přechodovej odpor navíc.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NOIZER: update: koupil jsem Yamaha R-N402D + Wharfedale Jade 3 a jsem hodne spokojenej..

nakonec jsem se rozhodl pro Wharfedale, protoze jsou 3pasmovy a maj vetsi objem, ten bas je hodne fer a ja posloucham primarne "tvrdou" muziku.. opravdu ve svym aktualnim obyvaku nemam pocit, ze bych potreboval subwoofer do budoucna:)

spis je ted problem nachazet dobry zdroje hudby v dobry kvalite, abych si to uzil..
    MIKLO
    MIKLO --- ---
    Mám starý gramofon Akai APC-206C a poslední dobou mi začal nějak blbnout zvuk. Možná to je i přenoskou, která taky není nejnovější, ale přisuzuju to spíš kabelům, které tam jsou napevno a které bych rád vyměnil. Asi bych tam chtěl místo nich rovnou udělat outputy, přijde mi to praktičtější. Řešili jste to už někdo? Dá se třeba někde objednat připravená zadní destička s outputy a zeměním, která se jenom připájí ke správným kabelům? Případně víte někdo o nějakým defaultním návodu na netu?
    WACLOSH
    WACLOSH --- ---
    Dámy a pánové, kamarádovi bouřka zničila domácí 5.1 sestavu. Rád by to eko vybavení nahradil něčím podobně kvalitním a nenáročným na další investice (aby to jelo nadále z interní 5.1 zvukovky třeba). Nerad by sestoupil zvukove o tridu nize, protoze puvodni sestavu Genius jsem mu kupoval jeste pred krizi a v soucasnosti se za stejny penize prodava radove horsi kvalita. Máte nějakou kladnou zkušenost s něčím co je aktuálně na trhu?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    INK_FLO: to mu borec řekl píčovinu, vývoj postupuje dopředu jak v kvalitě komponent tak v (psycho)akustice. Díky tomu a economy of scale koupíš dneska levnou čínu, která hraje líp než bedny který dřív stály dvojnásobek - ty JBL LSR308 jsou toho příkladem, je to ultralevná plastová bedna, která je ale navržená na základě výzkumu, kterej JBL dělalo kvůli modelu M2 v ceně 20k USD, a jejich kvalita je doložená i měřeníma, třeba tady: http://noaudiophile.com/JBL_LSR308/

Agresivní zvuk určitě nemaj, směrovost + sweet spot nijak nesouvisí s tim jestli jde o monitory ale s tim jestli je bedna dobře navržená - nejhůř na tom budou ty Presonusy (protože kombinace 1" bez zvukovodu + 8" je z tohohle ohledu blbost), nejlíp na tom budou naopak právě JBL který maj +- konstantní směrovost. Nearfield znamená spíš to že máš omezenej výkon, ale to u B&W nebude o moc lepší prostě protože je to regálovka.

Ty JBL spolu s dalšíma rozumnejma monitorama mívaj často normálně k poslechu ve velkejch hudebninách typu kytary, doporučuju je zkusit a porovnat, přípaně se na rozdíl daj koupit přes net a ve dvoutýdenní lhůtě vrátit.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    INK_FLO: Na tyhle Klipsche v pasivu jsem upozorňoval už po loňským Audio Video Show, ještě než vůbec nějaký recenze vyběhly. Teoreticky souhlasím s tím, že třeba 10-15l starej povedenj model McIntoshe/ Accuphase je furt špicenklase. Ovšem to zdaleka neplatí pro lowend, tam evoluce slušně zapracovala. Resp. s těmi níže uvedenými komponenty ty Klipsche ani zdaleka nedoženeš. Výhoda je, že můžeš ty svý Aq dotahnout do krámu k přímýmu srovnání.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    kdybysme zůstali u aktivek, tak mám dobrý reference třeba na tyhle...ale imho to, co je dobrý na tvorbu (chladnej, čistej analytickej zvuk, kterej mi omlátí o hlavu všechny nedokonalosti v produkci) nemusí být vhodný na normální poslech na doma....plus většina aktivek je typu near field (tzn. že jsou příliš směrový a sweet spot mají někde metr od nich)

PRESONUS Eris E8 Aktivní studiové monitory
    https://kytary.cz/...BRBBEiwASFoVd7bp_UorOvJokt5LAyWmH9Nf4KWAI_NCir9nLKUi2jFGspnRVHFwsBoCmloQAvD_BwE
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    TEDDYBEDDY: no já to právě slyšel naopak - borec, co zvučí Lunchmeat festival známýmu radil, že nemá kupovat nový bedny. Že v současnosti používají šuntový komponenty, který mají hodnotu tak 20procent ceny a zbytek je marže obchodníků a placení za značku. Takže když dnes koupím něco za 10 litrů, tak skutečná hodnota je tak 3. A když koupím něco staršího uznávanýho (jako říkat legendárnímu modelu Bowers and Wilkins starý sračky, nevim no :-)), tak za 10 litrů budu mít něco, co v té době stálo 20, a mělo to i tu hodnotu

aktivní monitory mám teď (Acoustique Quality M23), tak nevím jestli upgrade z 5000 na 12000 by byl zase takovej skok. Pořád to budou "jen" aktivky. Nejsem si jistej, jestli ty "D" minizesilovače, co do toho rvou zahrajou to samý, jako když si třeba koupím nějakou ověřenou klasiku typu zesilovače Yamaha a700, NAD, Marantz atd....prostě jsem se chtěl dostat trochu dál než k nákupu z Alzy :-)

jinak na ty klipsch samozřejmě najdeš nadšený recenze, jako vpodstatě na cokoliv novýho, ale většinou na mě ty články v hi-fi časopisech působí jako placená reklama. Co jsem posledních pár dnů dělal rešerši, tak těch nadšených recenzí je proti minulosti fakt podezřele hodně
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    K těm B&W jsem nikde nevygooglil měření, ale jestli jsou tak špatný jako novější řady, tak bych se na to taky vysral a koupil si třeba JBL LSR308. Je to levnější, jednodušší a bude to hrát líp, akorát musíš vyřešit omrd s tím že potřebuješ nějak ovládat hlasitost a že se zapínaj vzadu.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    INK_FLO: Vyhozený prachy za tyhle starý sračky. Esi máš rozpočet +/- 15k, kup si radši nějaký lepší aktivní monitory.
    MATT
    MATT --- ---
    INK_FLO: ja mel postupne dva stary technicsy a oboum casem zacal brumit jeden kanal..
    TOMATSU
    TOMATSU --- ---
    INK_FLO: Ten Zlatnik casto prodava BW 6kovou radu + dalsi "vykopavky". Na hifi forech hazi spinu i na zavedeny prodejce bez uvedeni podrobnosti atd. Je mozny, ze ty repra budou v poradku, ale uz z principu bych za to jeho chovani od nej nic nebral.
    U tech zesiku nize, je dost velke riziko diky jejich stari ( +- 20let ) . Koukni treba na http://www.hifibazar.cz/ ( s timto bazarem mam velmi dobre zkusenosti - nejen ja ) Ma tam PIONEER A-A6-J za 6k ( 1 rok zaruka ) Ma i phono vstup, takze i pripojeni tveho gramofonu by nemel byt problem.
    INK_FLO
    INK_FLO --- ---
    TOMATSU: dík, on už mi něco podobnýho říkal ten druhej prodejce, ale nebyl jsem si jistej, jestli to není konkurenční boj (logicky se ti asi nebude líbit, když někdo má stejný zboží o 2 tisíce levněji, tak na něj něco vymyslíš)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam