• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    SKAFF
    SKAFF --- ---
    existuje nejaky bazmek ktery pripojim do vstupu na jakykoliv zarizeni (jack, synch) a bude to umet prijimat buletooth audio? Cilem je zbezdratovnit repraky a posilat do nich sound kdyz sedim u stolu aniz bych na to potreboval 10m kabelu nebo dedikovane zarizeni

Nasel jsem tohle ale moc nechapu, jestli se to i napaji z toho jacku nebo to ma baterku? nejak mi to nesedi
    CellularLine Bluetooth audio přijímač černý - Bluetooth adaptér | Alza.cz
    https://www.alza.cz/cellularline-bluetooth-audio-prijimac-cerny-d5474256.htm

Pripadne jiny zarizeni ktery ma napajeni externi? Dokazu ho sam rozkuchat a napojit ho na 5V, na kvalite zvuku mi moc nezalezi, spis cena
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Pomožte mně prosím se trochu zorientovat, případně i doporučit konkrétní výrobek: v práci do společenskýho sálu, kde se pořádají narozky, rauty atd., kapacita dejme tomu 60 - 80 lidí, žádná sokolovna, potřebuju koupit nějaký reprodukční zařízení, přes který by se hostům dala pouštět hudba, spíš k poslechu než k tanci, takže to asi nemusí mít tisíce wattů, hlavně když to bude aspoň trochu slyšet. Doteď máme jakousi minivěž Sony, styl "kosmická loď Enterprise", tzn. takovej ten lacinej plastovej krám, kterej bliká, ovladač volume má rozměry středního talíře, ale nehraje to moc, navíc na tom asi klekl CD přehrávač. Na jednu akci kolega dovezl z domu harman kardon aura, což hrálo celkem impresivně, ale zas tomu by chyběl ten CD přehrávač, kterej bych tam rád měl. Neexistuje na trhu něco, k čemu se můžu připojit jak přes bluetooth z mobilu nebo notebooku, tak i klasicky "drátem" - jack nebo cinch, bude to mít i ten CD přehrávač plus USB port na flashdisk a bude to pokud možno stereo? Ten harman kardon hrál fakt zajímavě, na to, že to vypadalo spíš jako sušička na ovoce, ale ten prostor tomu chyběl. Rozpočet zatím nevím, ale asi to bude chtít držet se spíš pri zemi. Dík za všechny tipy.
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    PETER_PAN: žena si pořídila na podcasty
    https://www.megapixel.cz/zoom-h4n-pro
    má to stereo integrovaný mikrofony, kde si můžeš měnit úhel mezi 90 a 120 stupnu, dál to má navíc 2 vstupy s phantomovým napájením
    Případně ten tascam, co psal AKA, ale ten zoom mi přijde takovej bytelnější
    AKA_THE_A
    AKA_THE_A --- ---
    PETER_PAN: Tascam DR-0x... Zvedej číslo podle rozpočtu a pozadovanejch fcí. Mám DR-07 MK 2, mamce do školy jsem doporučoval DR-05 Mk 2 neb prostě nebyly love na lepší. Já jsem se svým spokojenej, oni se tvářej taky. Internet tvrdí že 05 má velice mizerně stinenej předzesilovač, ale nepozorovali jsme.
    Externí mikrofon umí dneska snad všechno...
    Ať už si koupíš cokoliv, bezpodmínečně potřebuješ "mrtvou kočku" pro danej model (často se dá koupit v sadě s rekordérem) , čepičky jsou k hovnu, nechráněj.
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: Mam ted ale jiny dotaz. Mel by nekdo tip, radu?

Shanim nejaky lepsi audio zaznamnik. Chci universalni. Primarne na mluvene slovo, ale kvalitou i pro zaznam zpevu, pripadne nejakych smisenych hovoru (v mistnosti, prednaska s dotazy atp.).
    Dost se mi libi neco takoveho : https://www.eltrinex.cz/detail.php?pr=16
    Pozadavky:
    - bezproblemove pripojeni na stojan/stativ
    - dobry AD prevodnik a 24bit/48kHz
    - moznost kompresovaneho i nekompresovaneho zaznamu na SD karty
    - kvalitni dvojici mikrofonu, idealne s moznosti nasadit molitanove cepicky
    - nesmi to mit wi-fi, ani jine bezdratove rozhrani !
    - idealne moznost pripojit externi mikrofon, ale to toho uz chci moc asi
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    PETER_PAN: Minuly rok jsem zde referoval nakup jednoducheho audio systemu LG CM2460. Mame ho od listopadu 2018 a musim rict ze za tu cenu jsem vice nez prijemne prekvapen. Je to samozrejmne uplne zakladni vec, ale funguje, nebruci, nesumi. Pred janevim 15 lety bylo vsechno v tehle cenove kategorii naprosto nepouzitelne. I dedovi jsem tehdy nanutil nejaky SONY mini-system za 20k CZK. Dneska bych mu s klidem doporucil toto.
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    MATT: asi neexistujou :D počkej si na bazaru na nějaké malé studiovky z druhé ruky, typu Presonus Eris E3.5
    MATT
    MATT --- ---
    existujou nejaky chrastitka ke kompu, tak do litru, co by jen nechrastily? ;))
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    Rádio do zdi od ABB mam doma - reprák má průměr asi 4 cm. Parametry se k němu najít nedaj - přemejšlel jsem, že bych mu udělal budku, která by mu pomohla na basech.. :-/
    K zesilovači od ABB jsem zkoušel připojovat nějaké větší vestavby a ono to hrálo jako předtim dále, čili ono to bude asi poněkud omezený už v zesilovači. Do koupelny, nebo na záchod, kde to mam já je to fajn věc.
    Ale jinak doporučuju buď ten SONOS a nebo Quadral Breeze One - umí to BT a Wifi, nahoře to má předvolby a má to vestavěnou baterku - takže se to dá odnést kamkoliv ven. Hraje to dobře a vypadá to fajn. Nedávno jsem to dal na jednu recepci menšího hotelu..

Kdyžtak mohu dodat.. Normální cena je 7.900 Kč :-)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    SONOS The ONE umí Alexu a ta umí recepty - do kuchyně úplně ideální.
    Mimochodem - jako Alexu podporuje mračno věcí, ale SONOS ji podporuje sám o sobě, nepotřebuje pro ni nic od Amazonu, pouze si jí registrovat a vystačí si sám. Je teda potřeba virtuální adresa zemí, kde je Alexa podporovaná, ale to je jasný. Já "bydlim" ve Walesu - kdyby se někdo ptal..
    KAI
    KAI --- ---
    HERR_FLICK: ona je to velka kuchyn s jidelnou, kde u stolu bude lavice se sedakem, takze tak trochu i obytna cast, protoze klasicky obyvak v byte nebude.
    Zatim se nejvic klonim k variante Sonos One, ale mrknu i ta tvoje veci, diky moc :)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    KAI: zrovna v kuchyni stereo az tak potreba neni, clovek se tam vetsinou pohybuje na ruznejch mistech

Jinak bych to moc nehrotil, pokud ti staci pousteni pres BT, tak kup neco od audio pro addon, harman go play2, jsou diky baterii navic prenosny i treba na zahradu a tak

pokud mas iphone/maca (chces poustet ores airplay) tak za bura koupis jetej bowers wilkins zeppelin air, s kterym predrazenej smejd jako soundtouch 30 strcis do kapsy, do kuchyne vic dle me investovat neni treba
    (Pokud chxes vec na streamovani, tak sonos5 je urcite lepsi)

S pouzitelnym bezdratovym stereem, jako je treba dynaudio xeo se prave dostavas k hranici tech dvaceti tisic, zas uz to ale je kvalita hudby, ktera se da poslouchat i v obejvaku
    KAI
    KAI --- ---
    DOKKTOR: basy jsou zrovna dulezity!
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Audioworld je hrozný chrastítko. :)
    DOKKTOR
    DOKKTOR --- ---
    KAI: já sem to slyšel jenom v prodejně, kde jim z toho jede rádio .... a znělo to jako rádio. asi by se to muselo slyšet, ale basy bych od toho asi moc nečekal
    KAI
    KAI --- ---
    SPIKE411: pecka, diky, prozkoumam!
    KAI
    KAI --- ---
    DOKKTOR: diky za dalsi tip! a kvalitou je to teda asi kde, dejme tomu ve srovnani s drazsimi bezdratovymi BT repraky?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam