• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    CUBICULA
    CUBICULA --- ---
    Čus koukím po těhdle levných sloupcových aktivních repro https://www.alza.cz/fenda-fd-t-60x-d5785425.htm?o=1

Jsou napsaný jako 2.0 ale mají v sobě subwoofer. Tak nevim co si o tom myslet.

Použití bude široké, filmy, hudba (většinou chrochtající kytary, bicí a řev), ale nejde mi o zvuk jako v kině, nebo basy jako v klubu. Spíš mi jde o věrnej zvuk na normální úrovni hlasitosti.

Máte je někdo?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MATT: Vždyť to psal, že se pán nechtěl vzdát stereo zesáku a beden na stereo poslech, ale zároveň chtěl prostorový zvuk na filmy. Ty klipsche (asi Klipschhorn?) tedy používá ve filmech jako přední repráky s Yamahou a na hudbu je používá se stereo zesilovačem Chord. Před nimi má přepínač AQ32 kterým přepne zdroj zvuku.
    Jestli je ten starý Chord nějaká bestie jako třeba tohle - https://www.avcenter.cz/Chord-CPM-2650-d6521.htm - tak se nedivím, že hraje líp než Yamaha za 60k :-)
    MATT
    MATT --- ---
    BREGALAD: ADM: aha, a dokazali byste rict proc? koukam, ze ta yamaha stoji 60 tisic. bych neckal, ze nezahraje..
    ADM
    ADM --- ---
    MATT: stereo repro klipsh hraje blbe na 5.1 AV receiveru
    MATT
    MATT --- ---
    BREGALAD: ale ja z toho porad nepochopil, jestli atmos hraje lip, yamaha neuhraje klipshe, klipsh a atmos nejde dohromady, nebo ... ?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    MATT: To není úvaha. To bylo shrnutí zadání.
    Pán s 25let starým Chordem (zesilovač stereo) a velikejma Klipsch reprosoustavama se rozhodl na za použití stejných repro avšak jiného vicekanáoveho zesilovače (AV receiveru) dořát si občas kino zvuk a občas aby ten vinyl hrál tak jak je zvyklej.
    Byl ochoten i přehazovat dráty.
    Dostal tam přepínač zesilovačů tuším AQ32 a je spokojen. Akorát nesmí být v chodu oba zesilovače (přepínač není vybaven umělou zátěží, ale jen kvalitními kolébkovými přepunaci) apřepnout se musí tedy před zap utíkají toho kterého zesilovače.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    MARASAN BREGALAD: Tak jste mi úspěšně nasadili brouka do hlavy ;)
    MATT
    MATT --- ---
    BREGALAD: jak prostimte pokracuje tahle uvaha?

To je tak, když si někdo s velikejma reprákama a 25let starym zesíkem na kterej nedá dopustit koupí do stejný místnosti i zadky a Atmos a k tomu Receiver Yamaha RX-A3060..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: ja byl sam prekvapenej,jak je ten rozdil slyset. Podobna cenovka,ale jednoduchej integrovanej stereo NAD byl uplne jinde. A/V rcvry byly proti nemu dva; Technics a Pioneer.
    Rozdil je velkej.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Apropos nebudu daleko od obecné pravdy, když podotknu, že nejčastější řešená cena zesilovače (včetně AV receiveru) je v lokálních poslechovkách 10-20.000 Kč.
    Aspoň u mne v hifipartner.cz / poslechovestudio.cz

;-)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Narovinu - při přímém srovnání dle zkušenosti, rozdíl bude slyšitelný i pro “běžné ucho” (ve stereo režimu) ve prospěch tý A-9130.

Narovinu - když není srovnání bude stereo na AV receiveru velmi dobré.

A teď se v tom podluchači vyznej..
    ;-)
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BREGALAD: Tyhle věci pak končí spoustou kabelů a spoustou ovladačů:-) Dříve jsem žongloval i s myšlenkou na HDMI splitter a 2.1 stereo receiver, ale prostě bych chtěl ten 5.1 zvuk.

Zatím mi přijde, že doba, kdy mi bude připadat nesnesitelný poslech hudby na 5.1 receiveru oproti zvuku na 2.1 zesilovači bude hodně daleko za bodem klesajících výnosů :-) Třeba se pletu, ale nechci úplně obtěžovat lokální poslechová studia rozhodováním ohledně komponent za +- 15 000 Kč, když je mi jasné, že se v tom točí úplně jiné prachy;)
    Fakt bude výrazný poslechový rozdíl v hudbě mezi řekněme Onkyo 9130 a třeba Onkyo TX-SR393?
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Tak to potom je samozřejmě o těch kompromisech.. Nebo Receiver na filmy a stereo zesilovač na muziku a přední pár repro připojený přes přepínač.
    Také jsem to tak už u někoho řešil. ;-)
    To je tak, když si někdo s velikejma reprákama a 25let starym zesíkem na kterej nedá dopustit koupí do stejný místnosti i zadky a Atmos a k tomu Receiver Yamaha RX-A3060..

Ne jasně nejčastěji se stereo řeší přes do sterea prepnutej AV Receiver...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BREGALAD: Jo, jasně, ale když chci zároveň 5.1 na filmy a hry a zároveň 2.1 na hudbu, tak jak toho jinak docílit...
    Onkyo i Yamaha mají přece dedikované módy na stereo ne? Chtěl jsem koupit třeba 6.2 nebo 3030i a k nim nějaké satelity na prostor, center a subwoofer a zabít dva jedním kamenem:-)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    MADCAT: Jojo ;-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    BREGALAD: Nakupovat myslíš nekupovat, ne? Já jen aby nebyla nějaká mejlka... :-)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Obecně je na stereo poslech fajn nakupovat AV receivery. Pokud to není Arcam.
    Na stereo poslech jsou tu stereo receivery.
    Onkyo TX-8270 (nebo horší ale výkonnější 8390). Ty teda už rok nejsou.

A nebo Marantz NR-1200.

Zatímco Onkya jsou do sterea upravené nekompletně osazené desky z AV receiveru (8270 je 696).
    Marantz je komplet stereo zesilovač připravený jako stereo a jen má navíc ty HDMI konektory.

Nebo Advance Paris, který má jen HDMI konektor s podporou ARC a CEC, ale také se to připojí k TV. Ostatní přístroje musí vést do TV.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Obecně je na stereo poslech fajn nakupovat AV receivery. Pokud to není Arcam.
    Na stereo poslech jsou tu stereo receivery.
    Onkyo TX-8270 (nebo horší ale výkonnější 8390). Ty teda už rok nejsou.

A nebo Marantz NR-1200.

Zatímco Onkya jsou do sterea upravené nekompletně osazené desky z AV receiveru (8270 je 696).
    Marantz je komplet stereo zesilovač připravený jako stereo a jen má navíc ty HDMI konektory.

Nebo Advance Paris, který má jen HDMI konektor s podporou ARC a CEC, ale také se to připojí k TV. Ostatní přístroje musí vést do TV.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Ale jako ještě se mi líbí Marantz udelal redesign svých kulatých přístrojů a představil Sérii 30.

Následně (o cca měsíc poté) Yamaha přejde od svých hranatých přístrojů k modelu R-4V Black a R-6V Black - s oblými rohy.

Zajímavé.. ;-)
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Nu - jeste jsem ji neviděl naživo. Před 14-ti dny přijelo do ČR cca 30? ks. Hned byly pryč.
    Info ze včerejška z ofic distribuce. CZ sklad 0ks, EU sklad 0ks. EU eviduje 4500 objednávek. 5.12. má přijít z výroby na EU sklad potvrzených 153 ks.

Marantz NR1711 černý v ČR 30 zájemců. V první půlce prosince přijdou 3ks.

Onkyo a Pioneer nedodávají nic už od prosince 2019.

S receivery je to teď bída.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam