• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    UMIAKI: Onkyo momentálně nejde dodat.
    Lze dodat některé Yamahy, Marantze a Denony.

Elacy mne nezaujaly. Teď mám ve studiu 3 páry. Je to hrozně bum - cink bedna. Neumím doporučit vhodnou kombinaci. Lhal bych..

Raději Wharfedale, Klipsch, AQ.

Víc detailů (velikost místnosti, nejčastěji poslouchana hudba, umístění repro) ideálně v mailu info@hifipartner.cz nebo v pondělí napisu sem.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KORKMAZ: Ten g700 vypadá líp, když máš místo na sub. Kup ho z velkého eshopu ať ho můžeš vrátit a vyzkoušej. A pak napiš sem recenzi :)
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    KOZLIKK: vím vím, pracuju na tom, Tidal je v plánu. :) Ještě mám za TV gramofon.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    UMIAKI: Na subwoofer místo je. Ještě jsem přemýšlel, že vezmu Sony HT-XF9000 nebo teda tu HT-G700. Netušíš, co je lepší poměr cena/výkon?
    KOZLIKK
    KOZLIKK --- ---
    BELIEVER: kdyz vidim ty investovane penize a zdroj hudby... ehm?! doporucil bych ti aspon na ty ctyri mesice zkusit Tidal HiFi, za 40 CZK je to zadarmo.
    pochopitelne nejlepsi je sehnat na ty ctyri mesice 5 kamosu, oni si na tu kvalitu zvyknou a pak uz je HiFi Family plan za 70 na hlavu, solo je to drahe.

TIDAL Holiday Offer | TIDAL
    https://tidal.com/offers/holiday-offer
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    KORKMAZ: Jestli samostatný bar, tak třeba Sony HT-X8500. Ještě nedávno byl na Alze rozbalený za 6990, ale už je fuč:(
    Jinak já jsem zkoušel LG SN7Y, ale na mě to zní hodně "boxy" a hned jsem to vrátil. Basově i hudebně to vlastně znělo dost dobře, ale když jsem seděl u tv tak prostě ten zvuk vycházel z jednoho bodu a to mě nebaví.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    MARASAN: Díval, ale nakonec jsem k takhle velkým bednám sáhl o pár poliček výš. S těmihle Wharferdale jsem zkoušel Denon DRA800H, který je s NR1200 velmi podobný, a ten Marantz 7000 hraje slyšitelně líp.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    BELIEVER: Dival ses na stereo receiver Marantz NR1200? Jestli to mas u telky, tak ma HDMI, je taky slim.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Omlouvám se, pokud to sem nepatří, ale velmi bych ocenil radu s nákupem soundbaru k TV. Mezi nožkama má metr, takže to je ideálně hraniční šířka soudbaru, aby to nečouhalo ven, plus k tomu chci subwoofer. Na zadní repro nejspíš nebude místo, leda přes BT a tam pak trochu pochybuji o kvalitě zvuku.

Moc tomu nerozumím, měl jsem blueray domácí kino LG a s telkama různých značek (včetně LG) si moc přes ARC nerozumělo. Tomu se musím za každou cenu vyhnout nebo mě stará zabije!

Popravdě nějak nechápu, proč je třeba todle za 10k https://soundbary.heureka.cz/sony-ht-g700/#prehled a todle za polovic https://soundbary.heureka.cz/lg-sn5y/

Případně s vděkem přijmu nějaký tip – jsem starej škrt, takže čím méně, tím lépe, ale nějakou kačku do toho pustím, když už jsem dal 30k za TV a paní na to ráda kouká. BT nutností, ale to už snad má dneska všechno. Dále pak ten zmíněný ARC (mám možnost optiku i HDMI). Díky a zdar.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    EXCITE: Marantz 7000 a Wharferdale Evo 4.4
    EXCITE
    EXCITE --- ---
    BELIEVER: CO to nakonec pořídil ? Z fotky to nepoznám ..
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    Tak už jsou doma :) Hrají parádně, velká spokojenost.

UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    BREGALAD: Prosím tě, co říkáš na kombinaci Onkyo 494 + Elac 6.2 jako přední reproduktory a Elac Cinema 5 (5.1), jako takový low end set na stereo hudbu ze Spotify a Dolby Atmos na filmy?:)
    A jak dlouho se momentálně čeká na to Onkyo?
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    TEDDYBEDDY: Jestli budeš posílat zvuk přes BT, tak na tom nezáleží a kvalitu zvuku určuje přijímač. Jinak analogově na sluchátkovej jack má dneska slušnej zvuk překvapivě skoro všechno - DAC čipy jsou obecně už dost kvalitní a baterka v mobilu je čistej zdroj, takže jde jen o to aby to bylo na desce odstíněný a nebralo to rušení z komponent okolo, což zdá se zvládaj skoro všichni s výjimkou vyloženě no-name číny.
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    Lama dotaz. Kterej mobil cca do 10k má slušnější zvuk ve stereu . Chci jen něco slusnejsiho do auta na BT.
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    BELIEVER: V ČR bereme (jako jinde v Evropě) Onkyo (a logicky Pioneer) z nějakého rakouského velkoskladu. Ten dělá taková nějaká “noname” sluchátka a další audio drobnosti. Před cca rokem jim “přistálo” O + P a oni to prostě nějak nedavaj - uzásobovat tím celou Evropu. Do Ameriky O a P chodí jako k nám jiné značky.

Yamaha a Denon s Marantzem jsou tak na 14 dnů až 2 měsíce od objednání - dle žádanosti modelu (a délky fronty v níž stojíte).

Mimochodem Yamaha má modely zesilovačů A-S301-701. Od 1.1.21 vešla v platnost nová evropská směrnice vo se spotřeby týče. Tyto zesilovače to nesplňují, tedy je Yamaha až do aktualizace napájení nesmí dodávat. Budou až po dubnu, kdy stejně označené budou mít nivé napájení.
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    BELIEVER: Zkuste tady.
    ONKYO R-N855-S Netzwerk-Receiver + ONKYO C-755 Compact Disc-Player SILBER | eBay
    https://www.ebay.de/...C-755-Compact-Disc-Player-SILBER-/203245472925?_trksid=p2349624.m46890.l49292
    TEDDYBEDDY
    TEDDYBEDDY --- ---
    VRATENKA: Dej si pod ně gumu/ korek/ polystyren a nedávej je úplně ke zdi. Já se skoro vždy se sousedy domluvil, ať zaklepou na zeď, když to na něe bude moc. Časem si zvyknou :)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    TEDDYBEDDY: jsou doma :-) jejich zvuk mě dost baví, jenom jsem možná trochu nedomyslela, že obývák má společnou stěnu se sousedem, a i když leckde píšou, jak tyhle bedny moc nebasujou, tak myslím, že to bohatě stačí na to, aby nás soused začal nenávidět. Možná ještě zvážím ty menší R41.
    BELIEVER
    BELIEVER --- ---
    ASYMETRIC: To je krasavec.

Já si chtěl vždycky postavit hifi a Onkyo byla vždy moje srdcovka. teď když konečně stavím, tak zjišťuji, že nejsou a dost možná už ani nebudou... just my luck.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam