• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    ESTEN: Nekdo tady doporučoval Advance Acoustic
    aptX Wireless Receiver - Advance Paris
    https://advance-acoustic.com/en/27-aptx-wireless-receiver
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    HERR_FLICK: JBL LSR308. Budget asi do par tisic? Ale nemam zadnou predstavu o cenach, jestli ma smysl utratit vic, necham se presvedcit.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    ESTEN: budget?
    k jakejm monitorum
    ESTEN
    ESTEN --- ---
    Sorry jestli tu tenhle dotaz padl uz stokrat, nevim moc jak to hledat. Potrebuju doporucit krabicku, ktera by umela prijimat audio pres bluetooth a v rozumny kvalite posilat do aktivnich monitoru. Aby to bylo pohodlny pro kazdy pako se spotify v mobilu :)

Zpozdeni signalu mi nevadi, ale musi to mit pouzitelnou zvukovku.

Osvedcilo se vam neco takovyho? Nebo vymyslim picoviny a mel bych ten usecase resit nejak uplne jinak?
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BREGALAD: No uvidíme, co s nimi bude.

Minulé léto:
    Announcement of basic agreement for expansion of business alliance with Wirepath Home Systems, LLC d/b/a Control4
    https://onkyo.com/countryselector/whats_new/2020_0716.html

A teď na LinkedIn:
    Luke "Hiroshi" Ueyama on LinkedIn: #control4
    https://www.linkedin.com/.../luke-hiroshi-ueyama-a4a15389_control4-activity-6771561831342456832-a0N5
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    BINARY_PARANOIC: Obstojí výborně, já je tak sám používám. Tím že je to bodový zdroj, tak nemají žádnou minimální vzdálenost kterou od nich musíš být jako u klasických třeba dvojpásem, kde se ti musí správně sečíst zvuk z basáku a výškáče. Jen je potřeba nebýt příliš daleko off-axis, tedy nemít je příliš daleko od sebe, tím že jsou ze zdi namířené dopředu.
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    VOZKA, ASYMETRIC / BINARY_PARANOIC: ze zpožděním moc díky za reakce a tipy! Nakonec jsem šel do kombinace DENON DRA-800H a Wharfedale Evo 4.1 — byť ty Canvasy vypadají skvěle (a do budoucna nad nimi budu uvažovat do pracovny*), vzhledem k dispozici místnosti a rozmístění nábytku jsem potřeboval klasické regálovky. A tedy ty Wharfedale zní krásně :)

* a zde dotaz, jako moc Canvas obstojí i jako near-field, řekněme i zavěšené přímo nad pracovním stolem?

ASYMETRIC
    ASYMETRIC --- ---
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    ADM: Pioneer jako celé Onkyo proste není.
    V Evropě to nedává evropský centrální distributor a nic nám do ČR nedodal už rok.

Také je prý na vině to, že narozdíl od jiných značek má prý Onkyo&Pioneer majaté malé asijské výrobce, kdy jeden dělá to a ten zas tohle a všichni dohromady díky Covidu momentálně nedělají nic.

Šušká se, že přes rok mrtvé značky nakonec koupí nějakej Číňan, čili jak to s nimi bude je otázkou.

Aktuální tip? Pokud stará věc drží aspoň trochu pohromadě, nechte si ji opravit.. Novou neseženete.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    PISTA1: také může být vytahaný řemínek a ztvrdlý prokluz tažného trnu.
    MATT
    MATT --- ---
    PISTA1: takze staci ocistit? nebo ta guma uz zmekla a je na odpis? prozkoumam, az zas budu na chajde..
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    MATT: Přítlačný gumový kolečko na sebe nalepí pásku a už to jede;)
    MATT
    MATT --- ---
    Netusite proc kazetaky vymotavaj kazety? Jsem odvez starou vez na chatu s tim, ze budu poustet stary flaky, ale hned prvni originalku Visacu mi to vymotalo. Naky tipy a triky? ;)
    ADM
    ADM --- ---
    Shanim pro otce obycejny klasicky integrovany zesilovac pioneer, konkretne tenhle A-10AE-B https://eu.pioneer-av.com/en-GLOBAL/c/a-10ae/p/156327 , ale neda se to nikde koupit

Puvodni +30 let stary odesel, v ty dobe asi lepsi model bohuzel source selection je otocny kolecko, ovsem s nejakym motorkem uvnitr. Nejdriv to skripalo na jeden kanal a muselo se to rucne trochu vic vypolohovat, ted uz jeden kanal nejede vubec a pri pokusu prepnout na jiny zdroj v tom jen cvaka. Koukal na to uz kdysi znamej, ale rikal ze to neni mozny opravit (je to uz davno, ale veril bych mu ze tam bude nejaky nenahraditelny bazmek). Oprava by samozrejme stacila, ale neverim ze je mozna.

Nevim porad jak dlouho cekat, zadny prodejce nevi kdy a zda to bude dostupny. Je nejaka dostupna jina nahrada od jinyho vyrobce ve stejny cenovy relaci? Pioneer byl preferovany kvuli ostatnim komponentum stejny znacky (pravda trochu letitym).
    BREGALAD
    BREGALAD --- ---
    TEEPEK: Ave servis pana Vokála na pražské Zbraslavi.
    Stanovení závady na počkání a nebo pokud jen stanovení závady bez servisu tak myslím 300.

Fakt doporučuji.

Má rád zejména starou techniku. (Kdo ne?)
    Teď mi dělal letitý Technics SL-PG400A. V displeji byl pavouk, displej byl zašlý a mlhavý. Mechanika nejela a čištění laseru vatičkou nepomohlo.
    Vrátil se mi nádherně vyčištěný přístroj jako nový.
    Prý rozebral vyčistil a znovu namazal mechaniku. Prej tam kdysi komusi ukápnul jogurt. Našel 10 “studeňáků”, tak je preventivně odstranil. Cena za servis 1600.

HOUKEE
    HOUKEE --- ---
    TEEPEK: pk záleží jestli k tomu je dohledatelnej service manual. Pokud jo da se opravit vsechno
    HOUKEE
    HOUKEE --- ---
    TEEPEK: zalezi co s tim mas? Jestli bezne problemy jako upadla nebo praskla gumicka v tapedecku nebo nenacitani cd z duvodu spiny na cocce tak to privez...
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    Ještě byh se rád zeptal na servis značky TEAC a JVC. Mám cca 30 let starý doubledeck a CD přehrávač. V Elvii v Praze si řekli jen za přinesení přístroje, položení na pult 1300,- (800,- přede dvěmi roky). To mi přijde už jako slušná zlodějina. Nevíte někdo o někom přístupnějším? Díky
    TEEPEK
    TEEPEK --- ---
    BREGALAD: Díky za info! Zjistil jsem tam akorát, že na můj typ JBL servis neexistuje :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam