• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    LOPIK: Dík za odpověď!
    Poslední den to zkoumám a myslím si, že to jednoduše nepůjde, protože tahle televize kvůli HDCP nepodporuje HDMI ARC/optical passthrough dekódovaného zvuku. Když zapojím Chromecast přímo do receiveru a pouštím filmy přes Netflix do TV (jen obraz) tak receiver správně určí a zobrazí Dolby Digital +. Když ale pouštím appku v TV, tak receiver zobrazuje jen "TV" a formát musí být PCM, což nepodporuje vícekanálový zvuk. V TV jsou možnosti "Automaticky", "PCM" a pak "Přes". To "Přes" by asi podle všeho mělo posílat nekodovaný zvuk do receiveru, ale píšou, že funguje jenom při použití eARC...
    Před chvílí jsem psal do Samsungu na podporu a čekám, co mi řeknou.
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    UMIAKI: Koukni v TV, jestli tam někde nemáš nastavení výstupu a vypnutí/zapnutí dekódování audio - to co chceš je asi aby to do receiveru posílalo nedekódovanej signál (i na receiveru by ti mělo svítit ať už na displayi nebo i v nějakým info menu, že ti tam leze AC3 nebo DTS nebo tak něco podle zdroje), případně PCM ale s 5.1 kanálů.
    Druhá věc jsou ty appky v tý telce - Netflix by to na 99% měl umět, ale třeba u HBO mám zkušenost, že to umělo jen stereo (appka na Playstationu). Taky ten obsah musí být samozřejmě v surroundu..

Číhni ještě sem, ale taky to úplně nerozebírají.
    Jak používat funkci HDMI ARC u Samsung Smart TV | Samsung Česká republika
    https://www.samsung.com/cz/support/tv-audio-video/how-to-use-hdmi-arc-on-samsung-smart-tv/
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    Problém s 5.1: Takže mám Pioneer VSX 527 a sadu repráků 5.1 připojené k Samsung Frame 2020 přes HDMI ARC. ARC funguje skoro bezchybně - ovládání hlasitosti i vypínání a zapínaní. Stereo zvuk ze dvou předních repráků taky funguje dobře.
    Nepodařilo se mi ale ještě dostat zvuk 5.1 z Netflixu nebo HBO, resp zvuk jde vždy jen z předních repráků.
    Našel jsem tohle (https://www.samsung.com/us/support/troubleshooting/TSG01109021/) ale nemyslím, že to je tenhle případ.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    tak ony ty Sennheisery jsou high-endove sluchatka a se svym vernym prenosem si moc s mobilem netykaji a proto jsem si rikal, ze by s tim nejaky DAC neco udelal. normalne pouzivam k mobilu slusne, ale preci jen o 2 tridy horsi sluchatka t-Jays Three. ty hraji takto pekne, ale chtel jsem dat sanci i tem IE80.
    spis jak budu nekdy v Praze nebo Brne, tak si je tam odzkousim a uvidim, jestli to ma vyznam
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    SKUTRJOHNY: Dost záleží na kvalitě zvuku v konkrétním telefonu i na tom, jestli konkrétní sluchátka bez zkreslení "utáhne" - některé telefony mají zvuk překvapivě fakt dobrý, jiné moc ne. Zkus si koupit nějaký DAC přes internet, sám si poslechni jestli fakt slyšíš přínos a kdyby ne (což se může stát, nenech se zmanipulovat tím tím, že "externí DAC musí znít lépe"), tak ho ve 14denní lhůtě vrať.

Spotify na nejvyšší kvalitu sice není lossless, ale ten rozdíl je minimální, takže tohle žádná velká brzda kvality není.

Konkrétní model bohužel neporadím protože osobně jsem se zvukem z telefonu spokojený a externí zvukovku mám jen na domácí poslech.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    SKUTRJOHNY: Mělo by to smysl:-) Já na tohle používám jednoduchou USB zvukovku s On-the-Go adaptérem a Spotify. Zní to lépe než přes 3,5mm. Mám dvě, jednu od UGreen a druhou Soundblaster. UGreen zní lépe a méně šumí. A podle mě každopádně hledáš DAC spíše než zesilovač.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    no ja si jeste nejsem jisty, jestli by to melo nejaky smysl, kdyz spotify ma omezenou kvalitu zvuku a navic tyhle zesilovace/prevodniky casto ke spusteni v mobilu vyuzivaji nejakou vlastni aplikaci.
    MAJA
    MAJA --- ---
    SKUTRJOHNY: tahle sluchátka konkrétně neznám, ale mrkni třeba na FiiO (D/A převodník a sluchátkový zes.)
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    ma smysl kupovat nejaky zesilovac pro propojeni mobilniho telefonu a sluchatek Sennheiser IE80? pripadne jaky? zacinam vic a vic poslouchat takto hudbu ze Spotify a chtel jsem potencial techto sluchatek trochu (trochu vic) podporit.
    nekdo rika, ze zesilovace pro mobilni zarizeni maji smysl (prodejci), uzivatele tvrdi, ze ne. ja tomu moc nerozumim.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    MATT: Dik, ale kdyz se kuknes na ty zasuvky nize, tak vypadaji jinak nez ty konektory co linkujes. Nejsou ani vypsane v product listingu u tech produktu.
    MATT
    MATT --- ---
    NINE_OF_NINE: co takovyhleho?
    Amazon.com: 2 PCS Speaker Wire Cord Cable for Sony Home Theater CMTMX700NI, CMT-MX700NI, CMTMX750NI, CMT-MX750NI, CMTSBT100, CMT-SBT100 ,with Speaker Plug and Cable clamp, can Extend The Cable Length infinitely: Home Audio & Theater
    https://www.amazon.com/CMTMX700NI-CMT-MX700NI-CMTMX750NI-CMT-MX750NI-CMT-SBT100/dp/B083NPH8SG
    https://www.ebay.com/itm/6-speaker-cables-wires-77ft-4-2mm-plug-made-for-select-Panasonic-home-theater-/221992470067
    https://www.buyspares.co.uk/speaker-connector-plug-red/product.pl?pid=3227884
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    RESTINPEACE: Jehly na 5e se delaj - je to cela ta spicka - https://www.techhouse.cz/Ortofon-OM-5E-stylus-d12174.htm?tab=description . Uplne samotnou kovovou jehlu mozna vymenis, ale zkurvis to pritom - takhle se to menilo pred sto lety.
    Vydzet aby hrala by mela v podstate nez ji zlomis - kdyz je ohrana tak chyta vic prach nebo tak, ale to co popisujes by delat nemela - i kdyz pisou ze bys to mel po nejakych x stovek hodin menit, tak realne vydrzi hodne dlouho, i kdyz to ke konci nebude asi moc OK k tem deskam. Zkus to vycistit - na prase prstem, da se to i nejakym alkoholem nebo jsou na to takovy gely.. Je mozny taky, ze sis uz urval ten hrot - to prstem poznas, ze tam neni a dela to taky co pises, ale spis tam budes mit nalepenou bambuli nejakyho hnusu.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Please help. Mam na gramofonu prenosku Ortofon OMB 5E a myslim, ze mi odesel hrot - nedrzi v drazce desky a jezdi si kam chce. Prvni dotaz: jaka muze byt zivotnost takoveho hrotu pri beznem domacim hrani (odhadem poslech 10 desek tydne)? Myslim, ze tenhle vydrzel zhruba 2 roky.
    Druhy dotaz: zatim jsem nenasel prodavat samostatny hrot primo na tuhle prenosku. Da se tam napasovat jiny? Prenoska stoji cca 1500, hroty jsou treba za 600.
    Diky za rady
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NINE_OF_NINE: Nerozbaloval jsem to celé bohužel... Ale našel jsem že 20 stop, teda cca 6 metrů
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    UMIAKI: Ja prave uvadel rozsah delky. Pokud jsi to mel doma, bylo to spise k tem 9m nebo 6?
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    NINE_OF_NINE: Měl jsem ho doma a znělo to docela slušně, za ty prachy:-) Podle mě líp než třeba LG SN7, který stojí dvakrát tolik.
    Kabely jsou tak dlouhé, jak píšeš a mají Sony originál koncovky. Jediný výrobce, který jsem našel, že má standardní kabely na soundbar je Samsung :-)

Každopádně to je kabel a každý kabel jde prodloužit:)
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    NINE_OF_NINE: Ono už je to X let a byl jsem tam osobně, prostě jsem vzal kabel co jsem měl a šel tam s ním a týpek ho kupodivu našel...
    Možná neseženeš přesné konektory ale nějaké co do toho zapadnou a budou fungovat.
    Ale myslím že jsme bral tento: https://www.gme.cz/konektor-se-zamkem-pfh06-02p nebo https://www.gme.cz/konektor-se-zamkem-psh08-02p
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    VOJTAM: Originalni kabely se mi prave moc kuchat nechce. Uz kvuli pripadne reklamaci, protoze jsou pevne pripojeny k zadnim repro.
    Mohl bys linknout co jsi v gme bral?
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    NINE_OF_NINE: A možnost že by jsi ty kabely prodloužil ? Vím je to prasárne je uprostřed prostě nastavit?
    Popř. já jsem konektory pro něco podobného koupil normálně v GME...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Uvazuji ze k televizi zakoupim: Sony HT-S20R, ale bojim se ze pro me budou kratke prilozene konektory pro zadni repro (ruzne zdroje uvadeji delku 6-9m). Nasel jsem fotku subwooferu zezadu, ale ty konektory nevypadaji bezne, to je nejaka specialita od Sony, nebo je nekdo dokaze identifikovat?

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam