• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MATTlow-end audio hardware aneb hifi pro normalni smrtelniky - zesiky, monitory, receivery, ...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ZVIRATKO: Já tomu prd rozumim. Ale vypadá to skutečně na to SBC, jak píšeš.

    https://manuals.denon.com/RCDN10/NA/EN/OBAOSYqihmfszx.php

    ZVIRATKO
    ZVIRATKO --- ---
    KOOTCHA: to zni dost divne, kodek a bitrate toho co hraje (a jestli je to audio nebo video) nema zadnou spojitost s kodekem a bitrate toho A2DP BT pripojeni. Jestli to umi jen SBC kodek, tak to se obcas chova tak, ze si to bitrate domluvi, resp. zapamatuje, pri parovani, takze napriklad u autoradia to znelo hrozne dokud jsem telefon pri parovani nedal vedle radia, neco takoveho je teoreticky mozne. Dalsi moznost je, ze se zdroj snazi o nejakou synchronizaci audio/video a skube se to kvuli tomu.
    Kazdopadne bych zarizeni co umi jen SBC v dnesni dobe asi nekoupil :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    TAk vás ještě obohatim o jedni informaci. Od začátku máme problém s tim Denonem N10 u přehrávání přes BT. 0byčejně to vlastně ale vůbec nepoužijeme, protože všechno pouštíme ze Spotify a to tam je předinstalovaný a přehrává to z wifiny, takže neni problém. Včera ale nešel net celej den a tak jiná šance než BT nebyla a tim pádem mě to dožralo a začal jsem to řešit. No nakonec jsem se dovolal technikovi z autorizovanýho servisu, kterej řeší konkrétně BT věci a zjistil jsem, že ten Denon dává do tý N10 nějakej starej kodek a nezvládá to asi větší bitrate, ale rozhodně to nezvládá věci s videem. Takže i když máš v telefonu offline video z koncertu a pustíš si ho, tak se prostě škube. Zkoušel jsem resety, párování různejch telefonů.. furt stejný. Pak jsem stáhnul nějakou MP3 a zkusil to a fakt to hraje bez problému. Takže jen pro případ, že si někdo bude chtít stejný zařízení koupit, to tady zmiňuju jako takovej wtf fact. 5 let starej JBL repráček za pár stovek nemá problém, ale Denon za 10 000,- bohužel smolík pacholík. Spotify si přes BT nepustíš.
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    UMIAKI: dik, ted je to uz jedno ... :D
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    CHINOXR: Ruark Audio R5 by to mohl skoro všechno umět.
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    CHINOXR: tak jsem ji poslal slusne do prdele ... asi to nejlepsi co jsem mohl s ohledem na svoje nervy a cas udelat ... jsem v tom nastesti jen za "par" hodin

    bez urazky, nenecha si nic vysvetlit, chce ticho ale zaroven chce zvuk adekvatni k televizi (za 50K), chce adekvatni zvuk k televizi ale zaroven nechce resit kabely nebo prostorovou konfiguraci, a kdyz uz tak bude s ohledem na akustiku a proporcim k mistnosti sedet ke vsemu sejdrem (v diagonale) takze vse zbytecne , chcete (a zase mi cpe) soundbar kterej je urcenej pro televizi a nema jiny vstup nez HDMI a BT ale zaroven chce moznost prehravat CD a desky z gramofonu ....

    uz jsem pochopil kam to vede .... a s tim nechci mit zadne docineni - je mi uprimne lito dalsiho cloveka co tohle bude muset resit po me ... hledat kompromis ktery vlastne ani neexistuje ...

    udelal jsem to nejlepsi co jsem moh , vpalil jsem tomu bohatymu rozmazlenymu 70 letymu diteti, ktery chce bilou , a zaroven cernou a nic mezi tim, co si o tom myslim , uleva
    CHINOXR
    CHINOXR --- ---
    chlapi , kdo si pamatuje na ten muj thread se soundbarem vs bluetooth vs konektivita
    tak to dopadlo tak ze bude TV bez soundbaru a tedy cicham sanci pani ukecat na klasickej receiver ...

    jupiiii !!!!!!!!

    mate nejaky tipy?

    potrebuju k tomu pripojit:
    - TV (Vstupy a výstupy: USB, LAN, HDMI 2.1, HDMI 2.0, Digitální optický/Digitální audio výstup, CI / CI+)
    - BR rekorder (jen RFin,RFout a HDMI)
    - DVD rekorder (HDMI, optika, 2x scart , RCA, RFin,RFout)
    - Gramofon (RCA)

    nicmene pani by si chtela prehravat CD bez zaply telky, tzn aby to melo tuhle moznost (jinak bych to musel bastlit z toho BR rekorderu a nejak si rozdvojit to HDMI do televize a do receiveru)

    nejak tak topologicky si to prestavuju:
    Receiver (DAB/FM,BT v sobe, idealne CD nebo to bude zas bastl) - z TV (digitalem/optikou a vlastne pres TV z BR a DVDR HDMIckem)
    - z Gramo (RCA)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    RESTINPEACE: ani nemusíš nic přepínat. Když pojede jenom jeden zdroj tak si monitor sám vybere vstup. Ručně přepnout musíš jen když jsou připojený dva zdroje signálu.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    UMIAKI: monitor ma 2x HDMI, ten PC casto ani neni pripojenej, mam to klasicky na pracovni laptop, kterej tam obcas je a obcas neni, hlavne ale nechci zapinat komp pokazde, kdyz budu chtit koukat na TV. A nemam problem kvuli tomu prehodit jeden nebo dva kabely. Realne si ale myslim, ze to nebude potreba, v jednom portu bude kabel pro PC, v druhym bude treba ten Chromecast. Repraky muzu pripojit i pres bluetooth.
    Predstavuju si to tak, ze zapnu monitor, vyberu vstup, vyberu sluzbu, zapnu repraky a koukam. Realne 30s. Dobre, o neco vic nez kdybych jenom zapnul TV, ale s tim jsem v pohode :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    UMIAKI: monitor s HDMI muze "nasat" zvuk a poslat ho dal. Casto je to bohuzel jen do sluchatek.
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RESTINPEACE: Já nevím :-) Ten monitor teda používáš k PC, takže to PC zabírá jeden input port (HDMI, DVI nebo DP). Takže ten monitor má ještě jeden HDMI a pak budeš přepínat vstupy?
    A pak teda ještě budeš nějak přepojovat kabel zvuku z PC na výstup z monitoru? To jsou USB aktivní repráky? Nebo má ten monitor zvukovou kartu?
    Možné je všechno, jen se to snažím poskládat si v hlavě jak to budeš prakticky provozovat :-)
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    UMIAKI: mam u toho aktivni repraky, ktery muzu pichnout do monitoru, takze HDMI vystup to podle me jisti, ne?
    MEDWYN
    MEDWYN --- ---
    RESTINPEACE: Chromecast nebo cokoliv s Android TV a pripadne KODI na doladeni detailu...
    UMIAKI
    UMIAKI --- ---
    RESTINPEACE: Jenom btw kde budeš pouštět zvuk?
    KURVADRAT
    KURVADRAT --- ---
    RESTINPEACE: Ja ted koupil matce Nokia 8000, hlavne na sledovanitv.cz a je to dobry. Vyhoda oproti vetsine podobnych pristroju je v tom, ze to ma klasicky ovladac s cislama. Je i vylepsena verze Nokia 8010.
    RESTINPEACE
    RESTINPEACE --- ---
    Prosim o radu: nemam TV a chtel bych koukat na externim monitoru, ale idealne bez zapnuteho PC. Poradite mi jakou krabicku (set-top box) koupit, aby to umelo pripojeni na domaci wi-fi a potom nastaveni vysilani Ceske televize a par streamovacich sluzeb (myslim ze moje maximum muze byt O2TV, Netflix, HBO)?
    Koukal jsem na nejake set-top boxy na alze, ale tohle jsem tam nevidel, tak asi koukam blbe. diky
    MAJA
    MAJA --- ---
    IMHO DAB přišel moc pozdě, v podstatě se rozšířil až v éře internetových rádii/podcastů a svoji dobu prošvihl.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KOOTCHA: ja vybiral mezi M41 s a bez DAB+ a rozdil byl pod 2000,-, mozna snad jen tisicovka, uz si nevybavuju. Akorat vim, ze jsem omylem vzal bez DAB+ a hned jsem posilal zpatky.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    MARASAN: Taky jsem rád, že si v autě pustim wave, ale ta N12 stojí cca o 4000,- víc a to mi jako příplatek za digitální rádio, který se dá pustit z jejich webu, přišlo zbytečný. Ale chápu... priority....
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KOOTCHA: prave kvuli tem radiim - je to mnohem spolehlivejsi nez WiFi nebo BT (plus nemusim resit dalsi device) a zrovna digitalky od CRo ja mam v oblibe. Coz samozrejme plne chapu, ze mame kazdej jinak. Navic se do DABu hrne vic a vic radii, takze nabidka se rozsiruje.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam