• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FENRISMOLESKINE
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    BLAAZEN: pockat pockat, proc na eBay, myslim, ze to maj v praze v kazdym druhym lepsim kramu s knizkama, zas jako nedam dalsi stovku za postovny a nekolik tydnu cekani, kdyz si muzu zkocit do Luxoru ;]

Ale chapu-li to dobre, tak stejne nejsou normalni jine varianty nez jednobarevne a to este tak cerna a cervena ne?

A jeste jedna vec, nikdy jsem nevidel ty mestske diare, mate nekdo Prahu? Co ten blok jako pak obsahuje? K cemu je to dobre?

KTAIWANITA: jo to je pravda, ono i v ruznejch jinejch knihkupectvich mivaj denicky jinejch znacek, ale prave proti moleskinu jsou treba nevychytany, ze maj moc pevnou a neohebnou vazbu s ostrejma rohama, takze trhaj kapsu a kdyz do nich das prave dovnitr pero [ne jak je tu na fotkach, pouzivam proste pero jako zalozku a pak cely denicek prevazu gumkou], tak se ty desky ruzne lamou nebo se lame pero. Vzdycky jsem to resil custimizaci za pomoci kobercovky, vystrizku a jinejch pomucek.
    Mam takovejch popsanejch dennicku uz cca kolem dvaceti, asi od sestnacti, co jsem to zacal pouzivat... a docela jinak je to zabava procist si je zpetne.

Obdivuju jinak lidi, kery do takovejch drobecku kresli neco vaznejsiho, pac je to vazne hodne maly prostor a sam mam co delat, aby mi pri psani nepadal hrot pera pres okraj stranky, zvlast, kdyz pisu ve stoje, v autobuse atd ;]

MEESHA: jako zalozku, primo vlozene do samotneho bloku, aspon pak dycky hned zacnes psat na stranku kde mas misto. uz jsem parkrat psal treba i potme, ze jsem ani nevidel, co na papire je a neni, takze je to imho praktickej zvyk ;]

Mozna by bylo zajimave, kdyby sme sem dali nejaky ukazky nasich stranek, nejen kreslenky, ale i jen poznamky a pismenka...
    Obcas si do moleskinu pisu nakupni seznamy, treba ted na vanoce, coz je prave taky pak sranda zkouknout, kdyz to clovek vidi po nekolika letech.

jak resite trideni informaci? Znacite si treba, ze tahle vec se tyka prace, tahle vec, ze se tyka nekoho, tahle vec, ze je idea k dopracovani?... ja na to pouzivam obcas, kdyz je mam, nejmensi verzi 3m postit papirku a dulezite ideje znacim jima, s tim, ze dulezite jsou i barvy, pripadne ikonka/iniciala na vycnivajicim kousku. Akorat se to casem, pri noseni po kapsach oskube. ale kdo chce zit vecne, ze.
    SIGY
    SIGY --- ---
    AHASVER
    AHASVER --- ---
    MEESHA: já ho u notebooku i diáře tu a tam nosim zaklesnutej za sponu, ale to většinou když někam jdu a přenáším si jenom je... žádná sláva to neni
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    PLUMM: dyt jo...neresme to. at si kazdej kdo chce co chce...:)
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    SIGY: Aha, no ja nad tim premejlim prave, mam cervenej jakoby A6 diar a tam to na sirku toho spodku takhle neulozim, to bych musela mit mini propisku :(
    SIGY
    SIGY --- ---
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ZATRSATR: Nerve mi to srdce, já ho ani nemam:D Jenom to prostě nechápu. Ale ok, neřešmě.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    OVERDRIVE: Na eBay koupíš všechny druhy poměrně levně.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    PLUMM: Tak proč by si ničil novej, rozřeže ten z loňskej ne ?
    Jinak Moleskiny si dáváme k vánocům s přítekyní každej rok, pokaždý trochu jiný tenhle rok mám formát A5 a výhoda je, že se v něm díky gumičce vejde spousta papírků, vizitek a dobře se v něm nosí tužka, napíšete spousty textu. Nevýhoda je, že je velikej a nedáte si ho už do kapsy od saka. Loňskej byl ten kapesní formát asi A6, a ten člověk má pořád sebou, ale je vyloženě jen na poznámky, přednášku do něj nezapíšete :-)
    KTAIWANITA
    KTAIWANITA --- ---
    OVERDRIVE: Už to tu někdo psal, že Berlíně mají plno variant bločků s gumičkama, a s opravdu kvalitním papírem, v přepočtu kolem 2-3 stovek takže potom je výběr jiných než černých obalů. V Boesnerovi, v Moduloru..
    Ty si kupuju radši, protože u moleskine mi příjdou desky těžký, jiný značky je mají odlehčenější. Moleskine je opravdu bytelnej,asi vazba hodně vydrží, ale mě příjde důležitější netahat zbytečně těžký věci. Ta light verze moleskinu je zase úplně tenká, nic mezi. Ale je to opravdu bytelná věc, a to je na ní pěkný a asi to legendární, připomenutí toho jaký se vyráběly věci dřív, ne na jedno použití ale bytelný a na dlouhou dobu.
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    (to je veta omg :))))
    MEESHA
    MEESHA --- ---
    Ja teda nevim, jak snadno se da nosit pero za gumickou?
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    PLUMM: v mem pripadeš jako darek pro nekoho. stejne je vetsina lidi posranejch jen z toho obalu (viz predesle nazory, ze je to moda a in). proto bych z toho nedelal takovou vedu... jestli ti to rve srdce, tak na to zapomen
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    hmm, docela zajimave, tady je videt, proc je moleskine opravu asi legendou:
    http://www.moleskine.com/eng/_interni/storie/immagini.htm
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    jinak chtel bych cervenej nebo nejak jinak barevnej nez cernej, da se nekde v praze koupit? treba v luxoru tusim je mivali, al enevim, jestli jeste porad.
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Krtci kuze jako obal na iPod je docela srandovni napad uz jen kvuli tomu, ze pokud mas opravdu cernou krtci kuzi, neni na ni nic zajimavyho a je mozna lepsi si podobnou fintu udelat s bloku s tvrdou vazbou, co stoji sest petek a ma barvicky [v kazdem papiraku] misto dvoustovkoveho bloku s pomerne kvalitnim papirem.

Sranda je, jak moleskiny maj takovou jakoze auru posvatnosti. Taky, kdyz jsem dostal prvni [predtim jsem mel vzdy nejaky podobny, ale ne moleskin], dlouho jsem nevedel, co mam napsat jako prvni text do nej, abych ten dennicek nejak dobre vyuzil. Schodou okolnosti je to text ze 17.3. 2008, a je to dopis na rozloucenou, pred pokusem o sebevrazdu [jak je videt neuspesnym].
    Porad jeste tenhle moleskin mam a je nedopsany, protoze posledni dobou hodne pisu rovnou do pocitace a blok nosim v zadni kapse u kalhot pro pripad potreby akutnich poznamek, takze mi jeste nejaky cas asi vydrzi [hrozne nerad prepisuju dlouhe texty z papiru do kompa, proto jsem dlouhe texty temer prestal psat rukou, posledni, co jsem do moleskinu napsal jako dlouhy systematicky text je tenhle scenar: http://overdrive.omnicorp.biz/moje_texty/Katarze%20-%20sc%C3%A9n%C3%A1%C5%99.html]

Jinak diky gumicce se da v moleskinech snadno nosit plnici pero, coz presne delam, vetsinou je v nem bombicka s cervnym nebo tirkisovym inkoustem.

Na obalce meho moleskinu je nekolik nalepek a uz je pekne odrbanej. Jediny, co se snazim nedelat, je trhani listu z nej, ale uz dva jsem z nej vytrhnul.

Jinak ta gumicka je bezva idea, asi jedina zajimava vec, cim se ten blocek lisi od jinejch, levnejsich, poprve jsem to videl v nejakem indiana jinesovi, nebo tak, a od te toby jsem vzdycky mel blocky ztazene pevnou gumickou a nosil jsem v nich tuzku nebo pero. Hooodne pozdej jsem teprve zjistil, ze existuje znacka Moleskine a teprve az kdyz jsem jeden ten blok mel, tak jsem zjistil, ze je to nejaka "legenda" asi jako noze opinel.

Jinak dostal jsem pred moleskinem jiny, italsky denicek stejne velikosti, lepsi papir, opravdu rucni vyroba a docela zajimavejsi povrch kozene vazby, podobny knize. Jen nemel tu chytrou gumicku, ale to uz jsem se naucil DIY ;]
    PLUMM
    PLUMM --- ---
    ZATRSATR: ok, tak mi smysluplně odpověz na jednoduchou otázku: "proč řezat do jakýhokoliv zápisníku abys v něm moh mít ipod a proč vůbec chtít mít ipod v jakymkoliv zápisníku?". Když ta odpověď bude mít hlavu a patu, třeba uznam, že máš recht. Což samozřejmě mít nebude, takže to neuznam;)
    THE_SECOND_GUY
    THE_SECOND_GUY --- ---
    MYDRIM: lol, nějak moc lpíš na věcech... jak řiká Zatr: je to furt jenom blbej notes
    (ale máš pravdu, s Moleskinem je to zbytečný... když už obal na iPod, tak Bible je stylovější)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam